Ο Χακόμπο ας πάει στο καλό

Λίγες ώρες μετά το νέο ξέσπασμα του Σανθ Χακόμπο και τη γνωστοποίηση της είδησης ότι ο Ισπανός πορτιέρο βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός Τούμπας, ο Σάκης Γκίνας σχολιάζει τον "εριστικό" Ιβηρα που "κάνει άνω-κάτω την ομάδα" και καυτηριάζει τον "τραγελαφικό καλοκαιρινό σχεδιασμό" του Δικεφάλου του Βορρά.

Ο Χακόμπο ας πάει στο καλό

Μάλλον μπερδεύτηκε ο Σανθ Χακόμπο και πουλάει τσαμπουκά όχι μόνο στους αντιπάλους, αλλά και στα μέλη του τεχνικού τιμ του ΠΑΟΚ. Συν τοις άλλοις, δεν είναι μαγκιά να μιλάς άσχημα σε ανθρώπους μεροκαματιάρηδες, όπως ο Γρηγόρης Καβαλιεράτος.

Ο Χακόμπο ξέφυγε από τα όρια και ο Χουμπ Στέφενς δεν είναι κανένας χθεσινός. Δεν σηκώνει αστεία τέτοιου τύπου ο Ολλανδός. Η εισήγησή του προς τη διοίκηση είναι η επιβολή βαριάς τιμωρίας στον Ισπανό τερματοφύλακα, προς παραδειγματισμό και όλων των υπολοίπων. Είναι γνωστό, πως ομάδα χωρίς πειθαρχία, δεν έχει καμία τύχη, πουθενά στον κόσμο.

Ο Στέφενς «τρελαίνεται» με όποιον το «παίζει» φίρμα και προσπαθεί να επιβληθεί. Είναι το… ευαίσθητο σημείο του. Αυτό είναι γνωστό από την προπονητική πορεία του στην Ολλανδία και στη Γερμανία.

Εριστικός

Ο Χακόμπο έχει επιδείξει εριστική συμπεριφορά αρκετές φορές και κατά την διάρκεια των αγώνων και εναντίον συμπαικτών του. Κατ’ επανάληψη φωνάζει και ωρύεται με αποδέκτες τους αμυντικούς, για γκολ, στα οποία τις περισσότερες φορές φταίει και ο ίδιος, ή αποκλειστικά ο ίδιος. Η ατολμία του στις εξόδους και η έλλειψη ηρεμίας από την πλευρά του στην καθοδήγηση της άμυνας, είναι εμφανείς αδυναμίες του, που κόστισαν σε αρκετά ματς φέτος.

Ο ΠΑΟΚ δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Ο Χακόμπο υπερέβη τα επιτρεπόμενα όρια και σ’ αυτές τις περιπτώσεις η τιμωρία είναι αναπόφευκτο μέσο συνετισμού. Δεν θα συζητάμε για τα αυτονόητα.

Εάν θίχτηκε που δεν τον αφήνουν να μιλάει, όπως θέλει, σε όποιον θέλει και αποφασίσει να φύγει, ας πάει στο καλό. Οι πραγματικά σπουδαίοι και χρήσιμοι παίκτες για μια ομάδα δεν δημιουργούν προβλήματα.

Έκανε άνω κάτω την ομάδα

Ο Χακόμπο με την αναίτια συμπεριφορά του έκανε άνω κάτω τον ΠΑΟΚ σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος και πριν από ένα τόσο κρίσιμο ματς, όπως είναι το τοπικό ντέρμπι με τον Άρη.

Όμως, δεν φταίει αυτός. Ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του ήταν δεδομένος. Η περίπτωσή του είναι κραυγαλέο παράδειγμα του τραγελαφικού αγωνιστικού σχεδιασμού του καλοκαιριού και στη θέση του τερματοφύλακα.

Δεν φταίει αυτός…

Οι υπεύθυνοι μεταγραφών πήραν τον περασμένο Ιανουάριο τον Ιτάνζ από τον Ατρόμητο. Κόστισε 250.000 ευρώ η απόκτησή του. Τον πήραν, προφανώς, διότι θεώρησαν ότι είναι καλύτερος από τον οξύθυμο Χακόμπο και τον ασταθή Γλύκο. Λίγους μήνες μετά αναίρεσαν τον εαυτό τους. Έστειλαν τον Ιτάνζ δανεικό στη Τουρκία και έμειναν πάλι με δίδυμο τους Χακόμπο και Γλύκο.

Και ιδού τα αποτελέσματα… Ο Χακόμπο έκανε τα δικά του και ο ΠΑΟΚ την Κυριακή θα παίξει με γκολκίπερ τον Γλύκο, ο οποίος έχει αμφισβητηθεί πολλές φορές στο παρελθόν και δεν έχει αγωνισθεί καθόλου στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK