Όσο βαστάνε τα πόδια του Ιμπαγάσα…

O Ιμπαγάσα απέδειξε με την απόδοσή του στον αγώνα με τον Πλατανιά με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ότι χαφ υπάρχουν πολλοί... σαν αυτόν όμως λίγοι. Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τη συμβολή του Αργεντινού άσου σχολιάζοντας τη νέα νίκη του Ολυμπιακού.

Όσο βαστάνε τα πόδια του Ιμπαγάσα…
INTIME SPORTS

Η παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο δίνει άλλο «χρώμα» στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, παρόλο που έχει μπει πια στο 37ο έτος της ηλικίας του. Φουριόζος, όπως πάντα, ο Αριέλ Ιμπαγάσα πάτησε το χορτάρι έχοντας στο βλέμμα τη δίψα του μικρού παιδιού που αναζητάει τη χαρά του παιχνιδιού και τον ενθουσιασμό ενός 18χρονου, που θέλει να τα κάνει όλα «εδώ και τώρα» λειτουργώντας με σπασμένα τα φρένα.

Ο Αργεντινός μέσος με την απόδοσή του στον αγώνα με τον Πλατανιά έδειξε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ότι χαφ υπάρχουν πολλοί, Ιμπαγάσα όμως πολύ λίγοι… Ο Ολυμπιακός ψάχνει εναγωνίως εδώ και δύο χρόνια τον αντικαταστάτη του Αριέλ, αλλά παίκτες με την προσωπικότητα, τις ηγετικές ικανότητες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έμπειρου μέσου σπανίζουν, ενώ όσοι τα διαθέτουν (και είναι σε νεαρή ηλικία) κοστίζουν ακριβά.

Η κλεψύδρα όμως αδειάζει, ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω και οι «ερυθρόλευκοι» μέχρι να βρουν τον «νέο Ιμπαγάσα» οφείλουν να προσέχουν και να διαχειριστούν σωστά τον Αργεντινό χαφ μέσα στην περίοδο. Διότι, είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στο ρόστερ του Ολυμπιακού, ο οποίος μπορεί να οργανώσει από πίσω το παιχνίδι της ομάδας, να κουβαλήσει την μπάλα στον άξονα, να τη μοιράσει σωστά, να περάσει κάθετες πάσες και το κυριότερο να δώσει ρυθμό στον αγώνα.

Ο Ζαρντίμ γνωρίζει καλά πως δεν έχει άλλο Ιμπαγάσα στη μεσαία γραμμή, δηλαδή, παίκτη με την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά του Αργεντινού και ίσως ενόψει των αγώνων με την Άρσεναλ και τον Παναθηναϊκό, θα έπρεπε να μην τον κρατήσει στον αγωνιστικό χώρο σε όλη τη διάρκεια του ματς με τον Πλατανιά. Από την άλλη, όμως, ο Πορτογάλος τεχνικός βλέποντας ότι το σκορ είναι ρευστό (2-1) και, παράλληλα, δεν είχε στη διάθεσή του και τον Μασάντο, πώς να έβγαζε τον Αριέλ από το γήπεδο;

Όσο ο Ιμπαγάσα ήταν φρέσκος στο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός ήταν άλλη ομάδα. Είχε ρυθμό, είχε φάσεις, είχε δύο γρήγορα τέρματα, είχε δοκάρι και είχε άλλες τέσσερις πολύ καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο για να «κλειδώσει» νωρίς τη νίκη. Μόλις ο Αργεντινός έμεινε από δυνάμεις, έπεσε και η απόδοση των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι προσπάθησαν –έχοντας και το μυαλό πια στην Άρσεναλ- να διαχειριστούν το προβάδισμα που είχαν στο σκορ.

Όσο βαστάνε λοιπόν τα πόδια του Ιμπαγάσα (και μέχρι να βρεθεί ο διάδοχός του), ο Ολυμπιακός θα μπορεί να ελπίζει σε καλύτερο θέαμα στους αγώνες του στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ο Ζαρντίμ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο έμπειρος μέσος να αγωνιστεί εναντίον της Άρσεναλ, αλλά η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι ποντάρει περισσότερο στη βοήθειά του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο «Κάνιο», βέβαια, θέλει να παίξει και στα δύο παιχνίδια (άλλωστε, έχει μόλις 60΄ συμμετοχής την τρέχουσα περίοδο στη φάση των ομίλων του Champion League, ως αλλαγή στα δύο ματς με τη Σάλκε, αλλά και την Άρσεναλ στο Λονδίνο) και είναι στο χέρι του Πορτογάλου να τον διαχειριστεί κατάλληλα.

Ο πολύτιμος Αμπντούν

Κατά τα άλλα, εξαιρετικός ήταν για ακόμα μια φορά ο Τζαμέλ Αμπντούν, ο οποίος δεν έχει την ευχέρεια στο σκοράρισμα του Μιραλάς, ωστόσο, η απόδοσή του είναι καταλυτική στο επιθετικό κομμάτι του Ολυμπιακού. Ο Αλγερινός αποτελεί μία διαρκής απειλή για την αντίπαλη άμυνα και ότι καλό προκύπτει στην επίθεση από το ξεκίνημα της σεζόν, προέρχεται συνήθως από τα δικά του πόδια. Τεχνίτης, γρήγορος, διεισδυτικός, με γερά πνευμόνια, παίκτης που βάζει το «εμείς» πάνω από το «εγώ».

Σε αυτά που μπορεί να σταθεί κανείς ακόμη είναι:

Πρώτον, ότι ο πρωταθλητής χειμώνα Ολυμπιακός έκανε το «7 στο 7» στο «Γ. Καραϊσκάκης», έφτασε τις 11 νίκες σε 13 παιχνίδια και ταυτόχρονα παραμένει αήττητος στη διοργάνωση.

Δεύτερον, ότι οι «ερυθρόλευκοι», ενώ είχαν 27 τελικές προσπάθειες, βρήκαν μόλις δύο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στον αγώνα με τον Πλατανιά δεν κόστισε τελικά, ωστόσο, στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, οι ευκαιρίες που κλότσησαν ο Φουστέρ και οι συμπαίκτες του, είχαν ως συνέπεια να μην καταφέρουν στο τέλος να πανηγυρίσουν τη νίκη.

Τρίτον, ότι η λύση για τον Ολυμπιακό στο σκοράρισμα, σε ένα ακόμη αγώνα, ήρθε μέσω των στημένων φάσεων.

Τέταρτον, ότι είχαν πολύ καλή συνεργασία ο Μανωλάς και ο Σιόβας στο κέντρο της άμυνας.

Πέμπτον, ότι ο Κάρολ έκανε κακή εκτίμηση σε ένα ακόμη μακρινό σουτ. Με τη Σάλκε ήταν ο Φουχς που δοκίμασε με το αριστερό σουτ πολύ έξω από τη μεγάλη περιοχή και με τον Πλατανιά ήταν ο Ουντότζι.

Τώρα, το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στον αγώνα κόντρα στην Άρσεναλ, την οποία ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί για τρίτη φορά στο Φάληρο την τελευταία τετραετία! Τις δύο προηγούμενες, η ομάδα του Πειραιά επικράτησε με 1-0 (τη σεζόν 2009-10) και 3-1 (2011-12) και επιθυμεί να κλείσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο τις υποχρεώσεις της στο Champions League. Τα εισιτήρια μπορεί να έχουν μοιραστεί πλέον (Σάλκε και Άρσεναλ πέρασαν στους «16» της διοργάνωσης, ενώ ο Ολυμπιακός θα είναι στους «32» του Europa League), ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τους δικούς τους (σημαντικούς) λόγους να επιθυμούν να πανηγυρίσουν τη νίκη…

News 24/7

24MEDIA NETWORK