Ακούστε τον και ηρεμήστε τον

Είναι πάρα πολύ ωραίο να έχεις μία τηλεοπτική συνέντευξη του Ομπράντοβιτς στο διαδίκτυο για δύο λόγους: καταρχάς διότι μπορείς να την δεις και να την ξαναδείς και να την ξαναδείς βγάζοντας ώριμα συμπεράσματα.

Ακούστε τον και ηρεμήστε τον
obradovic.jpg

Επιπροσθέτως διότι υπάρχει ο Δημήτρης Ιτούδης που μέχρι να δούμε πόσο καλός προπονητής είναι ως χεντ κόουτς, επί του παρόντος αποτελεί την...ραχοκοκκαλιά της κουβέντας.

Όχι, όχι δεν είναι αγιογραφία για την επόμενη ημέρα, αλλά ιδιαίτερα φέτος ο Ζοτς δεν σηκώνει πολλά πολλά. Βγάζει έναν εκνευρισμό, σταθερά καταλαβαίνει διαφορετικά πράγματα από αυτά που τον ρωτάς (κι επειδή είναι ευθύς άνθρωπος δεν το κάνει επίτηδες), έχει γίνει πολύ πιο ευερέθιστος από ότι στο παρελθόν αντικαθιστώντας τo περίφημο «what kind of question is this» με... επιθετική άμυνα αισθανόμενος ότι προσπαθείς να τον εκθέσεις.

"Ο τρόπος που σταματάτε τον αντίπαλο, τα λεγόμενα τρικ, την προπονητική φιλοσοφία". Ω, ω, ω τι έγινε. Μέχρι να καταλάβει ο Ομπράντοβιτς, να τον ηρεμήσει ο Ιτούδης, πέρασαν 10 λεπτά, περισσότερος χρόνος και από του Σπανούλη που εκνεύρισε περισσότερο τον Έλληνα προπονητή. Στο τέλος ήρθε η γνωστή "συγνώμη, μέσω του ευχαριστώ" αλλά τουλάχιστον για τον γράφοντα είναι προφανές ότι φέτος είναι πιο εύφλεκτος από ποτέ.

Βγήκε και είδηση για την παραμονή του αφού κατέστησε σαφές ότι ο ίδιος επιθυμεί να συνεχίσει αλλά θα πρέπει η διοίκηση του Παναθηναϊκού να του παρουσιάσει συγκεκριμένο οικονομικό πλάνο ώστε να ικανοποιηθεί. Όσο για τα του Σπανούλη; λάθος ο εκνευρισμός του Ιτούδη, σωστή η εξήγηση που έδωσε να τελειώσει ένα θέμα, το οποίο όμως δεν ανακινήθηκε από τον Τύπο ή τον Παντελή Βλαχόπουλο αλλά από τον ίδιο τον Ομπράντοβιτς πριν τον τελικό του κυπέλλου.

Ακούστε τον και ηρεμήστε τον
interview zots.jpg

Σε γενικές γραμμές η αίσθηση που έδωσε ήταν ότι τον ενοχλεί όλη αυτή η αβεβαιότητα γύρω από το φινάλε της περιόδου και θα ήθελε να δοθεί άμεσα μία απάντηση. Έχει απόλυτο δίκιο και αυτό θα πρέπει να το λάβει πολύ σοβαρά ο Παναθηναϊκός αν γίνεται πριν η ομάδα φτάσει στους κρίσιμους αγώνες.

Το πολύ ευχάριστο, και ισχύει από προσωπική πείρα, είναι ότι δέχεται την κριτική ακόμα και σε αυτόν με τους τόσους τίτλους αρκεί να μην γίνεται ανώριμα. Αυτό να το κατανοήσουν κάποιοι λίγοι φίλοι της ομάδας που νομίζουν ότι αν επικρίνεις τον κόουτς υποπίπτεις και στα επτά θανάσιμα αμαρτήματα.

Εκτός από τον εκνευρισμό, ΟΛΟΙ οφείλουμε να κρατήσουμε την πρόταση του για τιμωρία των ομάδων ακόμα και στην ελάχιστη ρίψη αντικειμένου. Είναι ο ΜΟΝΟΣ που επιτέλους προτείνει κάτι συγκεκριμένο. Αντί να τον χειροκροτούμε, καλύτερα να τον ακούμε. Το δικαιούται.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗ: Πολύ καλή συνέντευξη κι επιτέλους τηλεοπτική συνέντευξη στο διαδίκτυο. Αλλά έξω τα ...πουκάμισα; Πού είναι οι γραβάτες και τα σακάκια; Γινόμαστε πιο ροκ;

Διαβάστε ακόμη:

* Διαβάστε εδώ ολόκληρη (2698 λέξεις) τη συνέντευξη των Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Δημήτρη Ιτούδη στο www.contra.gr.

** To backstage (video) της συνέντευξης. Όλα όσα έγιναν πίσω από τις κάμερες.

*** Το photo story του ΟΑΚΑ. Δείτε μέσα από 40 κλικ τη συνέντευξη των δύο προπονητών του Παναθηναϊκού.

**** Τι δήλωσαν on camera στο www.contra.gr για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς οι Νικ Καλάθης και Στράτος Περπέρογλου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK