Ιδού η Ρόδος...

Ο Γιάννης Ζωιτός γράφει για το "καμπανάκι" που "χτυπά" στον Παναθηναϊκό μετά την ήττα από τη Μάριμπορ στη Σλοβενία και την ανάγκη λήψης δραστικών μέτρων για να αντιστραφεί το κλίμα.

Ιδού η Ρόδος...
INTIME SPORTS

Δεν ξέρουμε αν οι ημέρες του Ζεσουάλδο Φερέιρα στον Παναθηναϊκό είναι μετρημένες ύστερα από την τραγωδία στη Σλοβενία, μεγαλύτερη από εκείνη στο Τελ Αβίβ πριν από ένα χρόνο. Λογικά το δευτεριάτικο παιχνίδι με τον Ατρόμητο θα λειτουργήσει ως κριτήριο για την παραμονή του στον πάγκο, παρά τη συνεχιζόμενη στήριξη από τον Γιάννη Αλαφούζο, καθώς μια ήττα διαγράφεται, όχι όμως μια σειρά από εμφανίσεις που προκαλούν γέλιο και λύπηση μαζί.

Ό,τι κι αν συμβεί πάντως, ο 66χρονος Πορτογάλος θα πρέπει να παραδεχθεί (επιτέλους) και να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι το μοντέλο που προσπαθεί μάταια να εφαρμόσει στο χορτάρι έχει αποτύχει. Και είτε αλλάζει, για να έρθει η πολυπόθητη κάθαρση που έπεται των τραγωδιών, είτε βουλιάζει μαζί με το πλήρωμά του. Γι' αυτό και εκ των πραγμάτων υποχρεωμένος να λάβει δραστικά μέτρα. Μέτρα που σε πρώτη φάση τουλάχιστον θα φέρουν φρεσκάδα και θα κάνουν πιο γρήγορο, δραστήριο και απρόβλεπτο τον Παναθηναϊκό.

Ιδού η Ρόδος...

Το ταλέντο των αμούστακων...

Όλο τον Ιούλιο οι ανταποκρίσεις από την προετοιμασία και ο ίδιος ο Φερέιρα έκαναν λόγο για το ταλέντο των αμούστακων άσων του «τριφυλλιού». Των ποδοσφαιριστών της δεύτερης ομάδας που κέρδισαν τις εντυπώσεις και τη θέση τους στο ρόστερ που χτίστηκε μετ' εμποδίων από το μηδέν. Έως τώρα μόνο τον Λάγο είχαμε την τύχη και δούμε κι αυτόν -ως επί το πλείστον- όχι στη φυσική θέση του! Οι υπόλοιποι, και είναι και αρκετοί (ο Μαυρίας αποτελεί εξαίρεση), μεταξύ πάγκου, εξέδρας και… Παιανίας.

Αν δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή να δοκιμαστούν οι αντοχές τους, πότε θα είναι; Όχι, δεν πρόκειται να εκτεθούν, όπως θα προβάλουν ορισμένοι ως αντεπιχείρημα. Ούτε θα τους αποδοθούν ευθύνες που τους δεν τους αναλογούν σε ακόμη ένα άσχημο αποτέλεσμα. Είναι στραβό το κλήμα άλλωστε και αυτοί θα έχουν το άλλοθι της πρώτης φοράς. Αντιθέτως μάλιστα θα τους δοθεί η ευκαιρία να νιώσουν χρήσιμοι, ότι η ομάδα ποντάρει πάνω τους, τους πιστεύει.

Ιδού η Ρόδος...

Η παρέμβαση Κατσουράνη...

Αλήθεια πόσο πιο αργοί στις αντιδράσεις τους και νωχελικοί αμυντικά μπορούν να είναι ο -βασικός στην εθνική Νέων- Φουρλάνος και ο Λαγός από τον Κατσουράνη και τον Βιτόλο; Πόσο πιο άστοχες μπορούν να είναι οι μπαλιές του Χουχούμη από του Σπυρόπουλου ή πόσες λανθασμένες προσπάθειες περισσότερες από τον ανέτοιμο Κουίνσι θα χρεωθεί ο Κουσίδης ή ο Δώνης; Ή μήπως ο Μαρινάκης (δεν) θα μαρκάρει όπως ο Βύντρα με τα μάτια για το ενδεχόμενο να μην δεχθεί ντρίμπλα;

Ο ίδιος ο Κατσουράνης μίλησε για λύσεις που πρέπει να βρεθούν άμεσα. Μπροστά στα μάτια του Φερέιρα είναι και καλείται να τις αξιολογήσει κατάλληλα.

Σαφέστατα και ένα τέτοιο πείραμα πρέπει να γίνει σταδιακά, με ορθό τρόπο. Να γίνει όμως τώρα που υπάρχει η δυνατότητα. Ο Κατσουράνης είναι τιμωρημένος στο πρωτάθλημα, ο Ζέκα, ξέχωρα ότι χαραμίζεται στον άξονα, εκτός φόρμας, ο "βαρύς" Κουίνσι ανήμπορος να βοηθήσει τη δεδομένη στιγμή, ο Χριστοδουλόπουλος δίχως συγκεκριμένο ρόλο στην 11άδα.

Ιδού η Ρόδος...
fereira.jpg INTIME SPORTS

Να μνημονεύσουν τον Φερέιρα...

Ας τολμήσει ο Φερέιρα μια φορά και αν η προσπάθεια αποδώσει, θα έχει αφήσει παρακαταθήκη. Κάτι χειροπιαστό για να τον μνημονεύουν στον Παναθηναϊκό όταν αποχωρήσει – αν αυτό δεν συμβεί λίαν συντόμως. Διότι στα δύο χρόνια που κάθεται στον πάγκο του "τριφυλλιού", δεκτές είναι οι ποδοσφαιρικές φιλοσοφίες, αλλά το περυσινό φθινοπωρινό δίμηνο καλής μπάλας έχει ήδη ξεχαστεί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK