Το αριστερό του χέρι...

Ήταν κοινό μυστικό στον Παναθηναϊκό ότι ο παίκτης που ...ενοχλούσε περισσότερο από τον Ολυμπιακό λεγόταν Λιν Γκριρ. Το προπονητικό τιμ θεωρούσε ότι ο τότε Παναθηναϊκός δενήταν σε θέση να μαρκάρει τον πολύ κοντό, ταχύτατο αριστερόχειρα με έφεση στο πικ εν ρολ. Ο Τάσος Μαγουλάς σχολιάζει...

Το αριστερό του χέρι...
INTIME SPORTS

Η παραδοχή έγινε δημόσια έναν χρόνο αργότερα όταν παράγοντας της ομάδας σε συνέντευξή του τόνιζε ότι ο μεγάλος αντίπαλος έδιωξε τον μοναδικό πολύ καλό του περιφερειακό, τον Λιν Γκριρ.

Στον πρώτο αγώνα με την Ούνιξ ο εφιάλτης επέστρεψε και αν θέλετε δεν πρόκειται για κάποιο μεταφυσικό ζήτημα. Ο Διαμαντίδης λόγω σωματοδομής δεν μπορεί να μαρκάρει κοντύτερους αντιπάλους, ο Καλάθης κυνηγώντας το κλέψιμο τον έχανε, ο Σάτο είναι και αυτός ψηλός. Ο Λόγκαν τα κατάφερε κάπως, ωστόσο η αδυναμία του στο οργανωμένο επιθετικό μπάσκετ δημιούργησε άλλο πρόβλημα.

Ουσιαστικά αυτό το οποίο έχουν να αντιμετωπίσουν οι πρωταθλητές Ευρώπης στο Καζάν είναι μία ομάδα η οποία δεν ζητάει συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού(νίκησε στην Αθήνα με 89 πόντους, νίκησε στο Καζάν το Μιλάνο με 55), μπορεί να προσαρμοστεί στο στυλ παιχνιδιού του αντιπάλου αλλά...Αλλά δεν διαθέτει την ποιότητα του Παναθηναϊκού ούτε τις εναλλακτικές λύσεις.

Διαθέτει όμως δύο αγκάθια: Τον Λιν Γκριρ και τον Ντόμερκαντ με την προϋπόθεση ότι θα μπορέσει να βάλει σουτ, άρα να απασχολήσει την άμυνα.

Η αποστολή για τον Παναθηναϊκό, για ένα σύνολο με το ειδικό βάρος και την ...τεχνογνωσία τέτοιων τελικών, μπορεί να γίνει εύκολη αν σταματήσει το παιχνίδι του Γκριρ χωρίς ωστόσο να επιτρέψει στον Ντόμερκαντ να έχει ελεύθερα σουτ. Κόβοντας τον Γκριρ και αξιοποιώντας το σύνηθες καλό πρώτο ημίχρονο εκτός έδρας, ο Παναθηναϊκός θα περάσει ένα ήσυχο βράδυ. Είναι πολύ σημαντική η διαφορά στην πρώτη ανάπαυλα διότι φέτος οι πράσινοι δείχνουν ότι πέφτουν κατακόρυφα στην τρίτη περίοδο.

Ο αγώνας θα είναι χρήσιμος και για την εξαγωγή πραγματικών συμπερασμάτων για το πού θα φτάσει φέτος η ομάδα. Είναι η πρώτος τελικός ανοίγοντας την αυλαία για μία σειρά ...τελικούς σε Ελλάδα και πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Παραφράζοντας, η καλή ημέρα από το ... βράδυ θα φανεί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK