Ο Σάρας "απειλεί" τον Κιριλένκο

Ο Διαμαντίδης είναι ο ηγέτης της ομάδας. Αλλά αυτός ο Λιθουανός, ο κοντός,ο ξανθός, που εκνευρίζεται με το παραμικρό (συμπαίκτες-προπονητές) και βλέπει το καλάθι σαν βαρέλι στα 36 του, είναι άλλο πράγμα. Είναι μια... παγκόσμια φυσιογνωμία η οποία δεν έχει κόπια. Είναι ο μοναδικός Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο Παντελής Βλαχόπουλος σχολιάζει τον θρίαμβο του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι, το απίστευτο ταλέντο του Σάρας, το κομπιούτερ Διαμαντίδη και τον στρατηγό Ομπράντοβιτς.

Ο Σάρας "απειλεί" τον Κιριλένκο

Οι τρεις προσωπικότητες συν μία (Καϊμακόγλου) συνθέτουν το παζλ της ολικής επιστροφής του Παναθηναϊκού στο Τελ Αβίβ. Μιας ομάδα που δεν φοβάται και ενός προπονητή που βρίσκει τις λύσεις, προκειμένου οι παίκτες του να βγαίνουν "ζωντανοί", αλώβητοι, νικητές.

Ο Σάρας, ο Σάρας, ο Σάρας...

Ο έφηβος Λιθουανός έδειξε μπροστά στο αγαπημένο κοινό του, ότι ο "Βασιλιάς ζει και τιμωρεί". Απίστευτες επινοήσεις, απλό μπάσκετ (το απλό είναι και το πιο δύσκολο) και μάτι που γυάλιζε. Ο Σαρούνας Γιασισκεβίτσιους αποδεικνύει ότι ήταν, είναι και θα είναι όπως φαίνεται αυτό που λένε οι ειδικοί "ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ". Στα δύσκολα πήρε την ομάδα πάνω του και την οδήγησε στη νίκη. Στο μυαλό του δεν βρίσκεται το 5ο ματς αλλά ο ημιτελικός της Πόλης. Η συνάντησή του με τον σπουδαίο Αντρέι Κιριλένκο αναμένεται άκρως ενδιαφέρουσα.

Ο Σάρας "απειλεί" τον Κιριλένκο
kirilenko.jpg INTIME SPORTS

Διαμαντίδης: Το πράσινο κομπιούτερ

Ο 3D σε ακόμη ένα παιχνίδι έδειξε κουρασμένος, εξουθενωμένος από την υπερπροσπάθεια των τελευταίων ετών. Όμως, η σιγουριά που ένιωθαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού όταν είχε την μπάλα στα χέρια του και ο φόβος που ζωγραφιζόταν στα μάτια των αντιπάλων, τον κάνει ακόμη και σήμερα τον καλύτερο παίκτη της Ευρώπης. Ο Ζοτς διαχειρίστηκε τον αρχηγό του καλύτερα, όχι τόσο στα λεπτά συμμετοχής αλλά στην βοήθεια που του προσέφερε μέσω του Σάρας και του Καλάθη.

Ο Σάρας "απειλεί" τον Κιριλένκο
diamantidis.jpg INTIME SPORTS

Ο στρατηγός Ομπράντοβιτς

Στο τρίτο ματς κάποιοι αμφισβήτησαν ανοιχτά την αξία του coach Ομπράντοβιτς, όσον αφορά στο θέμα του Σάρας. Το γεγονός ότι τον άφησε στον πάγκο τα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς και ότι η επιλογή του ήταν το ελεύθερο σουτ από τον Καλάθη, ερμηνεύτηκε ως αδυναμία, έλλειψη συγκέντρωσης, πανικό ακόμη και λανθασμένης ενέργειας. Ο Ομπράντοβις με τον Ιτούδη κυρίες και κύριοι, όπως και ο Ίβκοβιτς, τις τελευταίες στιγμές των αγώνων (ειδικές καταστάσεις) τις έχουν δουλέψει πολύ στο μυαλό τους, μέσω προπόνησης, videos, απόψεων και συζητήσεων. Οι επιλογές του Ζοτς δεν μπορεί να είναι πάντα σωστές. Υπάρχουν άτυχες και λανθασμένες επιλογές. Στα αλήθεια όμως, ποιος μπορεί να αμφισβητήσει την αξία του; Ας σοβαρευτούμε λίγο...

Ο Σάρας "απειλεί" τον Κιριλένκο
obrantovic.jpg INTIME SPORTS

Η ψυχή του Κώστα Καϊμακόγλου

Ο απόλυτος ρολίστας, ο εργάτης, ο άνθρωπος που "θυσιάζεται" για την ομάδα και ο αθλητής ο οποίος επιβραβεύεται για την σκληρή δουλειά του στις προπονήσεις. Πραγματικό θηρίο σε άμυνα και επίθεση. Ναι, το ξέρουμε, δεν είναι Φώτσης. Δεν έχει το αψεγάδιαστο σουτ, την ταχύτητα, το άλμα του. Έχει όμως καρδιά, ψυχή και ακούει τον Ομπράντοβιτς. Και προχωράει και όπου φτάσει. Μόνο με την προπόνηση και τον ιδρώτα του...

* Θα ήταν άδικο να αδικήσουμε τον Νικ Καλάθη. Με 15 πόντους, βοήθεια στον Διαμαντίδη και άψογα στατιστικά βοήθησε πάρα πολύ για το διπλό μέσα στο Τελ Αβίβ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να σουτάρει και να δουλεύει κάθε μέρα.

** Παπαλουκάς και Σχορτσιανίτης το απόλυτο 0. Δεν σημείωσαν ούτε πόντο και ήταν οι αδύναμοι κρίκοι της Μακάμπι. Αν και αυτός που έκανε τα περισσότερα λάθη στο ματς ήταν ο προπονητής τους, ο Ντέιβιντ Μπλατ, οποίος πάνω στον πανικό του κράτησε τον Οχαγιόν στον πάγκο.

** Προσοχή τώρα... Ο Παναθηναϊκός δεν βρίσκεται ακόμη στην Πόλη, υπάρχει και το 5ο ματς, το οποίο βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια του Σέρβου προπονητή. Ο Ομπράντοβιτς πρέπει να διαχειριστεί την σπουδαία νίκη του Τελ Αβίβ και να δώσει στους παίκτες να καταλάβουν ότι πριν τον Κιριλένκο, τους περιμένει ένα πολύ "πονηρό" παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.

Διαβάστε ακόμη:

Σαρούνας εσύ σούπερ γκαρντ

Τελικά άκουσε τον Γκέρσον

Μπλατ: "Δεν είχαμε λύσεις"

Ιτούδης: "Βγάλαμε τον εγωισμό των αθλητών"

Θίασος πρωταγωνιστών

Οχαγιόν: "Δεν έπαιξα λόγω του Μπλατ"

Ομπράντοβιτς: "Περήφανος για τους παίκτες μου"

Καϊμακόγλου: "Μασούσαμε σίδερα!"

News 24/7

24MEDIA NETWORK