Προπομπός "Σίφο" και "Ράζα"

Η έλευση παικτών υψηλού επιπέδου, τύπου Σίλντενφελντ και Καμαρά, αποτελεί τον προπομπό των καλοκαιρινών μεταγραφών, οι οποίες θα διαμορφώσουν μια καινούργια ομάδα, με προφίλ πρωταθλητισμού, όπως την θέλει ο Ιβάν Σαββίδης. Και τα μισά απ' όσα ακούγονται για τις θερινές μεταγραφές, εάν είναι αλήθεια, πάμε για μεγάλες εκπλήξεις.

Προπομπός "Σίφο" και "Ράζα"
INTIME SPORTS

Το μεσοπρόθεσμο μεταγραφικό σχέδιο άρχισε τον Ιανουάριο και ήδη φάνηκε η διαφορά. Η ποιότητα του ρόστερ αναβαθμίστηκε αισθητά και έγινε σαφές ότι οι μεγάλες ομάδες χτίζονται με παίκτες, όπως ο Ιτάνζ, ο Σίλντενφελντ και ο Καμαρά, που θα τους ζήλευε ακόμα και ο άμεσος ανταγωνιστής, του χρόνου, Ολυμπιακός.

Ο Σίλντενφελντ είναι αυτή την στιγμή, εάν όχι ο καλύτερος, σίγουρα από τους καλύτερους στόπερ του πρωταθλήματος. Ο Ιτάνζ το ίδιο στη θέση του, όπως και ο Καμαρά. Εννοείται, πως υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα τους κρατήσει ο Σαββίδης, διότι πάνω τους άρχισε το χτίσιμο της νέας ομάδας, η οποία το καλοκαίρι θα μπολιαστεί με 3-4 ανάλογου διαμετρήματος μεταγραφές. Είναι αυτονόητο πως δεν μπορεί να δημιουργηθεί μια καινούργια ομάδα από το μηδέν τον Ιούνιο, για προφανείς λόγους ομοιογένειας.

Δεν έχασε ματς ο Κροάτης

Ο 28χρονος Κροάτης κεντρικός αμυντικός δεν έχασε ματς από τότε που ήρθε. Έπαιξε σε εννιά παιχνίδια συνεχόμενα, από τις 27 Ιανουαρίου, που έκανε ντεμπούτο στον αγώνα με την Ξάνθη στη Τούμπα. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Έδωσε προσωπικότητα, εμπειρία και ασφάλεια στην άμυνα και βρίσκεται μακράν στην καλύτερη ηλικία για αμυντικό. Ξεχώρισε από την αρχή με την υπευθυνότητα, την ψυχρή λογική και τον επαγγελματισμό ανατολικού τύπου στο παιχνίδι του, κάτι που ζητάει ο Σαββίδης. Τα βιώματά του από μεγάλες διοργανώσεις και ο ήπιος χαρακτήρας του, είναι χαρακτηριστικά χρήσιμα σε μια ομάδα πρωταθλητισμού.

Οι συνεχόμενα καλές εμφανίσεις του με την Εθνική Κροατίας είναι λογικό και πολύ πιθανό να κεντρίσουν το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων. Το ίδιο ισχύει σε ένα βαθμό και για τον Καμαρά. Ο Βρύζας, πάντως, σε παλαιότερες περιπτώσεις δανεικών (Βιεϊρίνια, Σορλέν) έχει δείξει πως διαθέτει την απαραίτητη προνοητικότητα και διορατικότητα για την έγκαιρη μετατροπή του δανεισμού σε αγορά. Άλλωστε, ο Σίλντνεφελντ και ο Καμαρά ήδη κέρδισαν και την αγάπη του κόσμου, που τους κόλλησε και υποκοριστικά ("Σίφο" και "Ράζα").

Ο Ολίσε

Ο Ολίσε με την απαράμιλλη τεχνική, αλλά και τις ημιτελείς προσπάθειες, ήταν άτυχος με τον τραυματισμό του. Ακόμα δεν έδειξε κάτι το εντυπωσιακό, που θα παροτρύνει τους Βρύζα και Τσιστιακόφ να κινηθούν γρήγορα στην περίπτωση του.

Για τον Ιτάνζ δεν τίθεται θέμα, αφού αποκτήθηκε από τον Ατρόμητο και υπέγραψε συμβόλαιο 2,5 ετών. Οι Κατσουράνης και Βούκιτς, εκτός από εμπειρία, έχουν και μία ηλικία. Ήρθαν, κυρίως, ως επικουρικές λύσεις για την νέα σεζόν.

Σε κάθε περίπτωση οι μεταγραφές του χειμώνα είχαν ως κριτήριο επιλογής την ποιότητα και άλλαξαν αναμφισβήτητα την ταυτότητα της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ είναι σαφώς καλύτερη ομάδα απ’ ότι ήταν πριν από τον Ιανουάριο και αυτό το παραδέχονται όλοι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK