"Σάλπι" Τσάκι Τσαν...

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σε κινήσεις αντιγραφής του Τσάκι Τσαν. Ξεκίνησε τον αθλητισμό ως παλαιστής ελληνορωμαϊκής στη Πολίχνη, συνέχισε ως ποδοσφαιριστής, αλλά χθες απέδειξε ότι άνετα γινόταν και ακροβάτης.

"Σάλπι" Τσάκι Τσαν...

Τα δυο ψαλίδια του διεθνή επιθετικού αποτέλεσαν αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της αρτιότητας της ανθρώπινης ισορροπίας. Ειδικά στο πρώτο, οριζοντιώθηκε μετά από δύσκολη διαγώνια σέντρα και έστειλε την μπάλα εκεί που ο τερματοφύλακας δεν είχε κανένα περιθώριο αντίδρασης. Το δεύτερο ψαλίδι του ήταν εξίσου εντυπωσιακό, αλλά πρακτικά πιο βατό, αφού η μπάλα ύστερα από την κεφαλιά του Κλάους, πήγε πιο χαμηλά και με τροχιά μεγαλύτερης καμπύλης.

Άλλες δυο μεγάλες ευκαιρίες του Σαλπιγγίδη, με κεφαλιές, παρακαλώ, κατέστησαν την εμφάνισή του ποντιακό φαινόμενο. Έξι γκολ είχε βάλει έως τώρα στο πρωτάθλημα, αλλά τα δυο χθεσινά, αντιστοιχούσαν σε επίπεδο θεαματικότητας με 16 γκολ μαζεμένα. Για το καλύτερο γκολ της αγωνιστικής είναι δεδομένο από τώρα ότι θα ανταγωνιστεί τον εαυτό του. Αδιαφιλονίκητο φαβορί είναι το πρώτο ψαλιδάκι και εξήγησα παραπάνω τους λόγους.

Ρεσιτάλ ασίστ από τον Λίνο

Συναρπαστικό ρεσιτάλ με ασίστ έδωσε και ο 36χρονος Λίνο. Όσο περνάνε οι σεζόν γίνεται ακόμα καλύτερος ο Βραζιλιάνος, λες και έχει σύμμαχό του τον χρόνο. Επίσης, η άψογη και ευέλικτη συνεργασία του με τον Καμαρά, απέδειξε ότι, επιτέλους μετά τον Βιερίνια, βρήκε ταίρι στην αριστερή πλευρά. Τα κοινά χαρακτηριστικά τους αποτελούν εγγύηση σύνθεσης ενός πολύ καλού διδύμου, τουλάχιστον μεσοεπιθετικά.

Αξίζει καταγραφής το χθεσινό στατιστικό ρεκόρ από ασίστ του Λίνο: σέντρα - ασίστ στο γκολ του Κλάους στο 39΄, ασίστ στον Σίλντενφελντ στο 4΄, ασίστ στον Αθανασιάδη στο 6΄, ασίστ στο 13΄ στο ακυρωθέν ως οφσάιτ γκολ του Σαλπιγγίδη, ασίστ στον Λόρενς στο 79΄, σέντρα - σουτ για γκολ στο 49΄. Γι’ αυτό, ακόμα και όταν έκανε το σοβαρό λάθος πασάροντας στον Γκέσιο έξω από την περιοχή στο δεύτερο ημίχρονο, τον αποθέωσε ο κόσμος φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του.

Έχω την εντύπωση ότι ο Κλάους αποκτά και πάλι την αίσθηση που είχε χάσει μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Σκόραρε, ενώ με το κεφάλι έδωσε την ασίστ στο δεύτερο γκολ του Σαλπιγγίδη και ήταν μέσα στις περισσότερες φάσεις.

Εμπειρία και συντονισμός από Γκαρσία

Η επάνοδος του Γκαρσία πρόσθεσε εμπειρία και ικανότητα συντονισμού στην μεσαία γραμμή, απελευθερώνοντας τον Λαζάρ σε ένα πιο δημιουργικό παίξιμο. Ο Ρουμάνος είναι από τα ποιοτικότερα χαφ του πρωταθλήματος. Όταν έχει τον Γκαρσία μαζί του είναι σίγουρος για την μεσοαμυντική οργάνωση και ξανοίγεται μπροστά.

Το μοναδικό ερώτημα και πρόβλημα ταυτόχρονα, είναι το πώς θα καλύπτεται η έλλειψη τρεξίματος σε δύσκολα εκτός έδρας ματς από δυο μέσους άνω των τριάντα. Ο Γκαρσία έχει το μυαλό και την φαντασία, αλλά δεν έχει πλέον λόγω ηλικίας τα πνευμόνια για έναν τέτοιο ρόλο. Γι’ αυτό ανάλογα με τις συνθήκες και τις απαιτήσεις κάθε παιχνιδιού θα εναλλάσσεται με τον Κάτσε και τον Κατσουράνη στα αμυντικά χαφ. Ο μόνος που δεν βγαίνει με τίποτα από την 11άδα είναι ο Λαζάρ με τις οργανωτικές και επιθετικές ικανότητές του.

Ο Κατσουράνης με την γλυκιά σέντρα του στο πρώτο γκολ του Σαλπιγγίδη πιστοποίησε και κεφαλαιοποίησε την πολύτιμη κλάση του, αλλά στο γκολ της Κέρκυρας πιστοποίησε την έλλειψη τακτικής παιδείας στην θέση του στόπερ και την έλλειψη συνεννόησης με τον Σίλντενφελντ.

Το λάθος του επιβλητικού Ιτάνζ

Ο Ιτάνζ φταίει στο γκολ, αλλά πάτσισε το λάθος του με την σωτήρια επέμβαση στο σουτ του Γιάντζη και άλλες δύσκολες αποκρούσεις. Ο Καμερουνέζος, ανεξάρτητα από μια λανθασμένη εκτίμηση φάσης, που κάνουν ακόμα και οι μεγαλύτεροι τερματοφύλακες του κόσμου, είναι αναμφίβολο ότι «γεμίζει» με την επιβλητική παρουσία του την εστία. Για πρώτη φορά νιώθουν όλοι τόση ασφάλεια με έναν τερματοφύλακα στη Τούμπα.

Η ευχάριστη και δυσάρεστη έκπληξη

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε ο Αποστολόπουλος. Ήταν απρόσμενα πολύ αξιόπιστος αμυντικά και επιθετικά. Έβγαλε και την σέντρα από την οποία προήλθε το δεύτερο γκολ του Σαλπιγγίδη. Δυσάρεστη έκπληξη, όμως, ήταν ο Πέλκας ο οποίος για άλλη μια φορά έπαιξε ικανοποιητικό χρόνο ως αλλαγή, αλλά δεν... ακούμπησε. Παραμένει ανησυχητικά στάσιμος μετά το καλό του ξεκίνημα.

Συμπερασματικά, μετά τα χαμόγελα, ως συνήθως, έρχεται το άγχος. Ύστερα από μια πολύ εύκολη νίκη, ακολουθεί ένα πολύ κρίσιμο ματς με τον Λεβαδειακό την Πέμπτη στη Τούμπα, στο οποίο κρίνεται ένας βασικός στόχος για φέτος, το κύπελλο. Ένα σκορ ασφαλείας για την ρεβάνς θεωρείται αυτοσκοπός, διότι άλλος ένας αποκλεισμός από το κύπελλο είναι ταμπού στη Τούμπα. Δηλαδή «απαγορευμένη» έννοια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK