Σφύρα να φύγουμε...

"Σφύρα να φύγουμε…", όπως είχε πει και ο παρατηρητής αγώνα Γενεράλης στο διαιτητή Παπαπέτρου, στο αξέχαστο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Τούμπα το 1998. Το κύπελλο και τα πλέι οφ μονοπωλούν, πλέον, το ενδιαφέρον.

Σφύρα να φύγουμε...

Το ελπιδοφόρο γεγονός, ενόψει του καθοριστικού τέλους της σεζόν, είναι η σημαντική ισχυροποίηση του ΠΑΟΚ σε δυο τομείς που αποτελούσαν την αχίλλειο πτέρνα του από την αρχή της σεζόν, δηλαδή, το κέντρο της άμυνας και τα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Η ετοιμότητα και η ενσωμάτωση στα συστήματα της ομάδας, των Καμαρά και Ολίσε και το «δέσιμο» της άμυνας με τον Σίλντενφελντ, είναι μια ολοφάνερη πραγματικότητα.

Η κίνηση του Ολίσε

Μέχρι τον Γενάρη ο ΠΑΟΚ έπασχε απελπιστικά στα άκρα. Πλέον, έχει δυο ταχύτατους και τεχνίτες διεμβολιστές. Το επιβεβαίωσε και η περίτεχνη κίνηση του Ολίσε πάνω στη γραμμή και η σκαφτή πάσα του Λιβεριανού στο κεφάλι του Αθανασιάδη στο δεύτερο γκολ.

Η αλληλοκάλυψη στο κέντρο της άμυνας

Οι καινούργιοι Σίλντενφελντ και Κατσουράνης έπαιξαν, ήδη, αρκετά ματς μαζί και απέκτησαν τελικά και παρά τις αντίθετες προβλέψεις έναν ικανοποιητικό βαθμό αλληλοκάλυψης. Τα καρδιοχτύπια όταν η μπάλα πάει στην άμυνα είναι λιγότερα σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Ακόμα, όμως, υπάρχει ένα θέμα που πρέπει να διορθωθεί. Ο Κατσουράνης είναι επιρρεπής σε μαρκαρίσματα που μπορεί να κοστίσουν αποβολές και πέναλτι. Έπρεπε να αποβληθεί από τον Ντίτσο στο ματς με τον Πανιώνιο στις 3 Μαρτίου στη Τούμπα για την ανατροπή στον Καπάνταη, ο οποίος βρίσκονταν σε προφανή θέση για γκολ. Τότε ο διαιτητής τουλάχιστον έδωσε το πέναλτι. Χθες, ο Βοσκάκης ούτε αυτό δεν έκανε, παρά το εμφανές σπρώξιμο του διεθνή παίκτη του ΠΑΟΚ πάνω στον Καλτσά.

Η νέα ικανότητα του Σαλπιγγίδη

Ο Σαλπιγγίδης, αλλά και ο Αθανασιάδης, που τον αντικατέστησε στο δεύτερο ημίχρονο, σκόραραν σε άλλο ένα παιχνίδι και μάλιστα αμφότεροι με κεφαλιά. Γεγονός το οποίο για τον Αθανασιάδη είναι λογικό, αλλά για τον Σαλπιγγίδη είναι μια νέα ικανότητα, που εμφάνισε ο διεθνής επιθετικός όλως προσφάτως.

Η αμυντική βελτίωση του Αποστολόπουλου

Ο Αποστολόπουλος έχει βελτιωθεί, απρόσμενα πολύ, αμυντικά. Τα δυο τελευταία ματς είναι ατράνταχτο παράδειγμα. Με αντιπάλους τον Αμπντούν και τον Ολαϊτάν, δυο από τους ποιοτικότερους ακραίους του πρωταθλήματος, ήταν αποτελεσματικότατος. Η σταθερή αξία του Λίνο, ιδίως στον επιθετικό τομέα, δεν είναι κάτι καινούργιο. Εφόσον ανέβει και ο ποιοτικός Λαζάρ στο κέντρο, οι προϋποθέσεις για την επίτευξη των στόχων είναι καλές.

Η απογοήτευση του Γεωργιάδη

Ο Γεωργιάδης μετά από μακρά απουσία, έπαιξε ένα απογοητευτικό για τον ίδιο τέταρτο, όπου είχε να επιδείξει την απόλυτη καταστροφή μιας ιδανικής αντεπίθεσης και μια ωραία «ασίστ», αλλά σε παίκτη της Βέροιας, μέσα στην περιοχή του Ιτάνζ.

Συμπερασματικά, η ομάδα είναι ήρεμη, η πίεση από τις αυξημένες απαιτήσεις του Ιβάν Σαββίδη γόνιμη και οι προσδοκίες πολλές. Το εάν θα εκπληρωθούν ή όχι, είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων και βασικό κριτήριο σύνθεσης του ρόστερ για την νέα χρονιά.

ΥΓ: Η πολύ πιθανή και γρήγορη επιστροφή του Θόδωρου Ζαγοράκη, είναι ένα γεγονός θετικό από άποψη συσπείρωσης, πλην, όμως, έχει σημασία να διευκρινιστεί ότι δεν επιστρέφει στη διοίκηση. Εκεί παραμένει κουμανταδόρος και με δικαίωμα υπογραφής ο Ζήσης Βρύζας. Ο Σαββίδης προορίζει τον Ζαγοράκη για σύμβουλό του σε ποδοσφαιρικά θέματα, εννοείται, του ΠΑΟΚ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK