Στα όρια του σουρεαλισμού

Σε άλλο ένα ματς ο ΠΑΟΚ στηρίχθηκε στην ατομική ποιότητα και όχι στην ομαδική λειτουργία. Μετά από 29 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις η καταφανέστατη έλλειψη αυτοματισμών συνεχίζει και προβληματίζει έντονα. Παρά την τριγωνομετρία του Δώνη, η ομάδα παραμένει ασύμμετρη και κινείται στα όρια μιας σουρεαλιστικής λογικής.

Στα όρια του σουρεαλισμού

Εξαίρεση αποτέλεσαν ένα καλό ημίχρονο με τον Άρη εντός και εκτός έδρας, ένα ματς στη Ξάνθη, ένα 30λεπτο στη Κομοτηνή και η ρεβάνς με την Καλλιθέα. Κατά τα λοιπά, βλέπουμε την ίδια κακή εικόνα μιας ομάδας στατικής και μαλθακής, έως κουραστικής και έναν προπονητή υπεραισιόδοξο στις δηλώσεις του, που επαγγέλλεται κατ’ επανάληψη μια «καθημερινή συνεχή πρόοδο» την οποία ουδείς άλλος βλέπει.

Η εύκολη νίκη επί του ασθενικού ΟΦΗ δεν κάλυψε τα μειονεκτήματα στην ανάπτυξη. Ο δημιουργός της ομάδας λειτουργεί χωρίς κανένα στοιχείο αυτοκριτικής. Μετά από 7,5 μήνες, μαζί με την προετοιμασία, το αποτέλεσμα της δουλειάς του τουλάχιστον από αισθητικής απόψεως είναι πενιχρό.

Επιχειρήματα υπέρβασης της πραγματικότητας

Όταν προσπαθεί κάποιος να ωραιοποιήσει μια κατάσταση με επιχειρήματα υπέρβασης της πραγματικότητας, δεν κατορθώνει τίποτα άλλο από το να την κάνει χειρότερη. Η ομάδα του Δώνη δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και αυτό είναι κοινώς παραδεκτό. Ο χρόνος περνάει και τα σημάδια μιας σταθερής βελτίωσης στην απόδοση παραμένουν το ζητούμενο και το φλέγον ερώτημα, ενόψει του κρίσιμου φινάλε της σεζόν με τα πλέι οφ και το κύπελλο.

Φυσικά και δεν συνιστά επιτυχία για τον φετινό ΠΑΟΚ, με τα μηδενικά οικονομικά προβλήματα και το διαχρονικό βάρος της φανέλας, η «μάχη» με τον Αστέρα Τρίπολης και τον Ατρόμητο για την δεύτερη θέση.

Ο Λόρενς μια ομάδα μόνος του

Στον αγώνα με τον ΟΦΗ ο Λόρενς ήταν μια ομάδα μόνος του. Έβγαλε τις σέντρες για τα δυο πρώτα γκολ και πέτυχε το τρίτο. Ο Ιρλανδός επανήλθε μετά από καιρό σε υψηλά επίπεδα απόδοσης. Ευτυχώς, γιατί διαφορετικά θα ήταν σκούρα τα πράγματα χθες στη Τούμπα.

Το κέντρο με τον Ρομπέρ αναγκαστικά αμυντικό χαφ υπολειτουργούσε. Εδώ δεν φταίει ο Δώνης. Ο Κατσουράνης, ο Φωτάκης και ο Κίτσιου ήταν τραυματίες, ο Γκαρσία ανέτοιμος και αδειούχος και ο Κάτσε τιμωρημένος. Χωρίς κέντρο και χωρίς άκρα η σωστή ανάπτυξη ήταν αδύνατη.

Ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε σε πολύ κακή μέρα, ενώ ο Καμαρά φάνηκε πώς είναι παίκτης που θέλει ελεύθερο χώρο για να κάνει ζημιά. Στο Χαριλάου τον είχε, εξού και το εντυπωσιακό ντεμπούτο. Χθες παρά την ταχύτητα και την απαράμιλλη τεχνική του δυσκολεύτηκε αρκετά με την κλειστή άμυνα του ΟΦΗ.

Η φαντασία του Ολίσε

Ο Κλάους επανήλθε στα γκολ μετά από μια περίοδο αφλογιστίας. Ο Κατσικάς και πάλι δεν ήταν καλός στόπερ, αλλά ήταν καλός σκόρερ. Κάλυψε τα πολλά αμυντικά του μειονεκτήματα με την ικανότητά του στο σκοράρισμα με το κεφάλι. Ο έμπειρος και ποιοτικός Σίλντενφελντ εκτίθεται γιατί δεν έχει ισάξιο παρτενέρ. Η 40λεπτη εμφάνιση του Ολίσε έδειξε ότι ο ΠΑΟΚ μ’ αυτόν και τον Καμαρά θα αποκτήσει κάποια φαντασία στο προβλέψιμο παιχνίδι του.

Ο Ιτάνζ έσωσε δυο τετ α τετ στην αρχή του αγώνα, όταν όλη η άμυνα «κοιμόταν». Στην δεύτερη φάση με τον Περογαμβράκη πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα με τα χέρια του και στη συνέχεια ο παίκτης του ΟΦΗ με την φόρα που είχε έπεσε πάνω του. Κατά την άποψή μου, δεν υπάρχει πέναλτι και σωστά δεν δόθηκε. Οι συμμετοχές των δυο πιτσιρικάδων από τις ακαδημίες, Πόποβιτς και Παπαδόπουλο, επιβεβαίωσαν την συνέχιση του πλάνου ανάδειξης νέων Ελλήνων παικτών, παρά τις πολλές μεταγραφές ξένων τον Ιανουάριο.

Ευνοϊκές συγκυρίες

Συμπερασματικά, σε μια σεζόν με ευνοϊκές συγκυρίες, ο ΠΑΟΚ παρότι δεν ενθουσιάζει καθόλου, είναι μέσα στους δυο από τους τρεις στόχους του. Στα πλέι οφ, λόγω της απουσίας του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, μόνο εάν έχει τάσεις αυτοκτονικού ιδεασμού, θα χάσει την θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο κύπελλο απέφυγε τις διπλές αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό και θα τον συναντήσει μόνο στον τελικό, όπου σε 90 λεπτά όλα γίνονται.

News 24/7

24MEDIA NETWORK