Πεδουλάκης χωρίς…AC/DC

Στην Πόλη, απέναντι σε έναν δυνατό και απελπισμένο αντίπαλο, ο Παναθηναϊκός πήρε μία μεγάλη νίκη ηθικού κι επιβεβαίωσης. Δεν κατέκτησε όμως το διπλό –πρόκρισης και αυτή ήταν η μοναδική του αδυναμία. Αυτό όμως που έβγαλαν στο παρκέ απέναντι στην Φενέρ των πολλών ιδιαιτεροτήτων, ήταν η απόλυτη δικαίωση ότι το πλάνο λειτουργεί, σίγουρα απέναντι σε αντιπάλους οι οποίοι δεν διαθέτουν εκείνους τους γκαρντ οι οποίοι θα αλλάξουν τον ρυθμό και θα επιβάλουν το δικό τους παιχνίδι.

Πεδουλάκης χωρίς…AC/DC
INTIME SPORTS

Οι πρωταθλητές Ελλάδας ακόμα κι όταν έχαναν επέβαλαν στην Φενέρ το δικό τους ρυθμό τον οποίο οι παίκτες του Ομπράντοβιτς νόμιζαν ότι εκτελούν στην εντέλεια. Η αλήθεια είναι ότι ο Σέρβος έχοντας μελετήσει πολύ την νέα του ομάδα, κατέληξε ότι μπορεί να την κερδίσει παίζοντας στο δικό της παιχνίδι θεωρώντας και ο ίδιος ότι τα πολλά ψηλά και αναλογικά βαριά κορμιά, ίσως να προσαρμοστούν εύκολα σε αντίθεση για παράδειγμα με ότι έγινε κόντρα στον Ολυμπιακό.

Για 30 λεπτά ουσιαστικά οι εκ Μογγολίας ορμώμενοι καλοί μας γείτονες, δεν έκαναν τίποτε περισσότερο από το να σκάβουν το…λάκκο τους, στρώνοντας το χαλί για την ανατροπή του Παναθηναϊκού. Όταν δε ο Πεδουλάκης έστειλε στην μάχη το μοναδικό του καθαρόαιμο επιθετικό όπλο, τον Μαυροκεφαλίδη, εκεί ο Ζοτς και οι συνεργάτες του παρέδωσαν πνεύμα.

Μπάσκετ…σκυλοκαυγάς

Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει το παιχνίδι σε έναν…σκυλοκαυγά και οι γηπεδούχοι έδειξαν την πρόθεση να μπουν σε τέτοια μάχη. Δεν διέθεταν όμως τα όπλα για να το υποστηρίξουν διότι αφενός ο Πεδουλάκης έχει προετοιμάσει από την αρχή της χρονιάς την ομάδα του για να παίξει αυτό το μπάσκετ, αφετέρου η πλειοψηφία των παικτών του μπορούν να το υπηρετήσουν με συνέχεια και συνέπεια για 40 λεπτά. Αυτή ήταν και η ιστορία.

Το λάθος του διαιτητή...

Η ελληνική ομάδα παίζοντας με αυτό το στυλ, αργό μπάσκετ, κατοχή στην κατοχή, περισσότερη ενέργεια στην άμυνα από ότι στην επίθεση, καταλήγει σε ένα ματς λεπτομερειών. Μία κατοχή, ένα σουτ, ένα λάθος διαιτητή. Το τελευταίο άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα σε ένα ΚΡΙΣΙΜΟΤΑΤΟ σημείο ένα λεπτό πριν το τέλος. Το +1 ή +2 από το καλάθι φάουλ του Διαμαντίδη που μετατράπηκε σε φάουλ απέξω, έγινε -4 με το τρίποντο του Κλέιζα. Λεπτομέρεια η οποία σε αυτό τον αγώνα πήγε σε βάρος των πρωταθλητών Ελλάδας, σε άλλο μπορεί να καταλήξει υπέρ τους. Ρισκάρουν πολύ αλλά δεν μπορούν να κάνουν κάτι διαφορετικό έχοντας ένα ρόστερ ειδικών συνθηκών πλέον χωρίς την ποσότητα και την ποιότητα άλλων ετών.

Η κόντρα των προπονητών...

Η πρώτη κόντρα του Πεδουλάκη με τον Ομπράντοβιτς, ως Παναθηναϊκός-Φενέρ, δικαίωσε απόλυτα την διοίκηση του Παναθηναϊκού, όσους υποστηρίζουν ότι οι εξάκις πρωταθλητές Ευρώπης έχουν τον κατάλληλο άνθρωπο γι αυτή την δουλειά αλλά ίσως και τον ίδιο τον …Ζοτς. Γιατί; Διότι ο Ομπράντοβιτς γνώριζε άριστα ότι η νέα εποχή της ομάδας που υπηρέτησε 13 χρόνια, θα έχει πολύ διαφορετικές συνθήκες από ότι γνώριζε, συνθήκες στις οποίες δεν λειτουργεί ο ίδιος αποτελεσματικά γι αυτό αντί να…πνίξει μία ομάδα που αγάπησε, προτίμησε να την αφήσει ελεύθερη να αποκτήσει τον καλύτερο δυνατό προπονητή. Αυτός είναι ο Πεδουλάκης άσχετα αν η ομάδα πάρει ευρωπαϊκό ή πρωτάθλημα.

Λογικά για τον επόμενο μήνα, δεν θα ακούσουμε για τα …βολτ που διαπερνούν την καρέκλα του Έλληνα προπονητή.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το αγριεμένο βλέμμα του Σωτήρη Μανωλόπουλου όταν ρωτήθηκε για το αν η διαιτησία έκρινε το αποτέλεσμα και η απάντηση: «εγώ μιλάω μόνο για το τεχνικό κομμάτι και γιατί χάσαμε, δεν είναι δική μου δουλειά να ασχολούμαι με τους διαιτητές» δείχνει πολλά για το πνεύμα που διέπει τους πρασίνους.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: Ο εξευρωπαϊσμός του Σαββάς που έκοψε τον τσιγκελωτό μύστακα κι άφησε κέλτικο κοκκινότριχο μούσι, είναι ένας λόγος να αποτύχει η Φενέρ. Χάθηκε όλη η λεβεντιά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK