Πες τα Δημήτρη

Τρεις συνεχόμενες ήττες για τον Παναθηναϊκό σε Ελλάδα κι Ευρωλίγκα και είναι η ώρα του πανικού. Μισό λεπτό. Το 2010 μία ομάδα με Διαμαντίδη, Σπανούλη, Σάρας, Πέκοβιτς γνώριζε τέσσερις σερί ήττες και δεν προκρινόταν καν από το τοπ-16. Μα φέτος έχασε από τον Ίκαρο, θα ρωτήσει κάποιος. Πέρυσι με τον Μαριτς του ενός εκατομμυρίου ευρώ στον πάγκο, έχανε από την Καβάλα και μαζί το πρωτάθλημα.

Πες τα Δημήτρη
INTIME SPORTS

Φαινομενικά είναι άδικο να ...πιέζουμε έναν Παναθηναϊκό που μας προϊδέασε για μια μεταβατική σεζόν. Μπορούμε εύκολα να ξεχάσουμε τα περίφημα ...σουπλά με το Λονδίνο και να ασχοληθούμε μόνο με τις δηλώσεις για «την σεζόν όπου θέλουμε να βάλουμε τις βάσεις». Πρακτικά είναι άδικο να επιτίθεσαι σε μια ομάδα που τα έχει πετύχει όλα και προσπαθεί να συμμαζέψει υποχρεωτικά τα οικονομικά της τα οποία μέχρι πέρυσι επέφεραν ηχηρό πλήγμα σε κάθε λογική.

Ο Πεδουλάκης προσπαθεί να εξηγήσει τί συμβαίνει, παλεύει να διορθώσει και τα δικά του λάθη, όμως τώρα δεν είναι η δική του ώρα. Μέχρι πέρυσι ο Ομπράντοβιτς έβγαινε μπροστά και κάλυπτε του πάντες. Ότι δε άφηνε ο Σέρβος, ήταν ο Θανάσης Γιαννακόπουλος εκεί για να δώσει τον τόνο.

Τώρα είναι η στιγμή της ευθύνης για τους ηγέτες των πρασίνων, στο παρκέ και στην εξέδρα. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης οφείλει να βγει μπροστά και να δώσει τον τόνο. Ναι, δεν του αρέσει το προσκήνιο, είναι ένα παιδί χαμηλών τόνων, δεν ζήτησε να είναι το...αφεντικό, αλλά είναι. Δεν μπορεί να ξεφύγει από τις ευθύνες του αρχηγού και κορυφαίου παίκτη. Ο Διαμάντιδης που είναι εξαφανισμένος ως το 38 και κάνει ένα μαγικό δίλεπτο, πλέον δεν αρκεί. Ο Διαμαντίδης του αλτρουϊσμού, που προσπαθεί να βάλει τον Νικόλας ή τον Σάτο στην εξίσωση δεν αρκεί. Εδώ χρειάζεται ένας άλλος Διαμαντίδης που θα αποτελεί την αρχή και το τέλος στην επίθεση. Θέλει δεν θέλει.

Το ίδιο κρίσιμος είναι ο ρόλος και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Ώρα ευθύνης και στήριξης αν πιστεύει στις θερινές επιλογές του. Ο πατέρας και ο θείος του, είχαν έτη αποτυχιών πριν γευτούν την χρυσή δεκαετία, οπότε είναι το λιγότερο ανόητο να του ζητήσεις στην επόμενη τριετία, τρία ευρωπαϊκά. Ο κόσμος όμως από αυτόν θέλει να ακούσει την στήριξη στην ομάδα σε κάθε κακό αποτέλεσμα. Στις φουρτούνες θέλει τον καπετάνιο του παρόντα το καράβι. Όπως πήρε την γενναία απόφαση σε περίοδο κρίσης να μην παρατήσει τον Παναθηναϊκό αλλά να τον οδηγήσει στην επόμενη ημέρα της μπασκετικής λογικής, αυτή την απόφαση είναι υποχρεωμένος να την υποστηρίξει.

Το τί συζήτησε δε με τον Δημήτρη Διαμάντιδη κατεβαίνοντας στα αποδυτήρια μετά τον αγώνα, δύσκολα θα το μάθουμε άμεσα.

Τα υπόλοιπα στο live chat του contra.gr στις 14.00.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι αποδοκιμασίες του κόσμου έντονες για λίγο, ακολουθήθηκαν όμως από χειροκρότημα διότι οι φίλαθλοι κατάλαβαν ότι όταν αποδοκιμάζεις στην Ευρωλίγκα, δεν είναι μακριά η αποθέωση στην...Β εθνική κάτι που οι πάλαι ποτέ συγκάτοικοί τους στο ΟΑΚΑ, φίλοι της ΑΕΚ, το γνωρίζουν πολύ καλά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Νο 2: Δεν σχολιάσαμε την απαράδεκτη, ανεπίτρεπτη, αδιανόητη ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός σε βάρος συναδέλφων για την τηλεοπτική μετάδοση. Προφανής η καταδίκη αλλά, ας γίνουμε για λίγο ειλικρινείς.

Αλήθεια όλα αυτά τα χρόνια πόσες φορές δεν έχουμε διαβάσει έγκριτους και μη συναδέλφους και «συναδέλφους» να γράφουν και να σχολιάζουν άλλους δημοσιογράφους για μεταδόσεις τους ή για κείμενά τους; «Άσχετος», «αιρετικός», «δημόσιος υπάλληλος», «αγράμματος», ορισμένοι από τους χαρακτηρισμούς που έχουν δωθεί από δημοσιογράφους για δημοσιογράφους. Στήλες υπήρχαν που παρακολουθούσαν κάθε μετάδοση για να καταγραφούν τα λάθη. Πρόσφατα, στο ραδιόφωνο άκουγες άναρθρες κραυγές για το πόσο ωραία είναι η μετάδοση ενός αγώνα χωρίς περιγραφή, λόγω απεργίας στην δημόσια τηλεόραση.

Ξέρετε κάτι...Και λίγα έγραψε ο Παναθηναϊκός ή ο οποιοσδήποτε στο παρελθόν έθετε παρόμοια ζητήματα. Ο ίδιος ο χώρος μας άνοιξε την πόρτα και τους καλέσαμε να...μπούνε μέσα. Θα έρχονταν με άδεια χέρια;

Πως είπατε, στοχοποιούνται δημοσιογράφοι; Από σχόλια...συναδέλφων τους, έχουν απολυθεί δημοσιογράφοι ως ανεπαρκείς πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν. Όταν ανοίγεις την πόρτα του φρενοκομείου, δεν περιμένεις να μπουν ...λογικοί μέσα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK