Ήττα που χτίζει χαρακτήρα

Ο Ρήγας Δάρδαλης εξηγεί το αδόκιμο του τίτλου, καθώς θεωρεί πως οι τρεις Αμερικανοί που αλλάζουν επίπεδο τον Παναθηναϊκό, θα γίνουν καλύτεροι μετά την εμπειρία της"Kombank Arena", την στιγμή που υπάρχει χρόνος για την κατάληψη της δεύτερης θέσης.

Ήττα που χτίζει χαρακτήρα

Είναι αλήθεια πως ο τίτλος μπορεί να οδηγήσει σε υβριστικούς συνειρμούς, η και σε ακραίες αντιδράσεις, όπως αναζήτηση γιαουρτιού με σκληρή πέτσα. Ασφαλώς η νίκη είναι αυτή που χτίζει χαρακτήρα σε μια ομάδα, πλην όμως για ένα σύνολο που τώρα δημιουργείται και διαθέτει παίκτες με ταλέντο Ευρωλίγκας αλλά δίχως εμπειρία στη διοργάνωση, το ανεπιτυχές αποτέλεσμα απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, μπορεί να έχει ευεργετικές συνέπειες για τον Παναθηναϊκό. Άλλωστε χρόνος υπάρχει ακόμα για την δεύτερη θέση και το πρόγραμμα των "πρασίνων", είναι βατό, ώστε να μπορέσουν να κάνουν το πολυπόθητο 4/4.

Θετικό το δείγμα

Στην "Kombank Arena", ο Έλιοτ Ουίλιαμς, ο Βινς Χάντερ και ο Μαρκέζ Χέινς κέρδισαν εμπειρίες που θα "χαλυβδώσουν" τον (αδοκίμαστο στο κορυφαίο επίπεδο) χαρακτήρα τους εν’ όψει της συνέχειας του ΤΟΡ-16. Οι τρεις Αμερικανοί, είναι αυτοί που αποκτήθηκαν για να αλλάξουν επίπεδο το "τριφύλλι" και ως στιγμής φαίνονται ικανοί να το πράξουν. Ήταν η πρώτη φορά που αγωνίσθηκαν σε ένα εχθρικό περιβάλλον και έδειξαν ότι διαθέτουν την προσωπικότητα να αντιπαρέρθουν των δυσκολιών που δημιούργησαν οι φανατισμένοι Σέρβοι.

Εξηγήσαμε την επομένη της ήττας στο Μπάμπεργκ, πως ο Ολυμπιακός έχει χάσει την αθλητικότητα και το… μάκρος που τον βοηθούσε πάρα πολύ τα προηγούμενα χρόνια. Ο Παναθηναϊκός φρόντισε να ενισχύσει αυτά τα στοιχεία μεσούσης της περιόδου και ήδη τα στοιχεία βελτίωσης είναι εμφανή.

"Πλήρωσε" τον ενθουσιασμό του

Ο Ουίλιαμς αν ήταν αξιόπιστος σουτέρ, θα ήταν παίκτης rotational στο ΝΒΑ, δηλαδή θα είχε ενεργό ρόλο μεγαλύτερο των 10-15 λεπτών. Δεν είναι, αλλά μπορεί να δημιουργήσει από τρίπλα και τα αθλητικά του προσόντα είναι απαράμιλλα. Στην τελευταία περίοδο σημείωσε 11 από τους 13 πρώτους πόντους του "τριφυλλιού" και το μόνο που χρειαζόταν ήταν απλά ένα σκριν πάνω στην μπάλα. Οι Σέρβοι τον οδηγούσαν στην δεξιά πλευρά, αλλά αυτός έβρισκε λύσεις είτε με pull up σουτ, είτε με ντράιβ. Πάνω στον ενθουσιασμό του, όμως, έκανε το πέμπτο του φάουλ, γεγονός που μόλις κατάλαβε, άρχισε να τραβάει τα μαλλιά του.

Η νέα αμυντική διάσταση του Χάντερ

Ο Βινς Χάντερ από την πλευρά του, έκανε ένα εξαιρετικό ντεμπούτο. Πρώτα απ’ όλα έδειξε ότι μπορεί να αλλάζει μετά τα σκριν και να μένει πάνω στους γκαρντ, δίνοντας έναν δεύτερο ψηλό στον Τζόρτζεβιτς με αυτή την ικανότητα, μετά τον Γκιστ. Παράλληλα ο νεαρός Αμερικανός πάλεψε απέναντι στον Ζίρμπες προσπαθώντας να του αρνηθεί την τροφοδοσία στο λόου ποστ, ενώ σε μια φάση, κινήθηκε με τρομερή ισορροπία και ταχύτητα για να κλέψει την μπάλα από τον Μίτσιτς. Εν ολίγοις, στην άμυνα το πρώτο του δείγμα γραφής ήταν εξαιρετικό.

Πλέον θα πρέπει να τον μάθουν και οι συμπαίκτες του, αφού ακόμα και ο πολύπειρος Γκιστ, μετά από μια αλλαγή του Χάντερ, φάνηκε να ξαφνιάζεται και στο closeout (τελείωμα της επίθεσης του Ερυθρού) υπέπεσε στο τρίτο του φάουλ. Την ίδια στιγμή, ο Χάντερ θα πρέπει να μπει σε ταχύρρυθμο πρόγραμμα εκμάθησης των Ευρωπαϊκών κανονισμών, ώστε να αποφεύγει αντιαθλητικά φάουλ σαν αυτό που έκανε στο τρίτο δεκάλεπτο.

Το λάθος με Χέινς

Αντίθετα ο Χέινς δεν έχει τέτοια προβλήματα. Είναι αρκετά έμπειρος, έχει θετική προσωπικότητα, αλλά σε αυτό το ματς δεν αξιοποιήθηκε σωστά από τον Τζόρτζεβιτς, ο οποίος υπήρξε υπέρμετρα αυστηρός μαζί του. Ναι μεν έκανε δύο λάθη στην εναρκτήρια περίοδο, αλλά έπρεπε να αγωνισθεί περισσότερο από δυόμισι λεπτά στο πρώτο μέρος, κυρίως για να δώσει ανάσα στον Νικ Καλάθη. Ο τελευταίος επέστρεψε στην (προ προσθηκών) κατάσταση, όταν μετά το πρώτο άστοχο σουτ που του έδιναν οι αντίπαλες άμυνες παίζοντας τον πίσω από το σκριν, "θόλωνε" και έριχνε άσφαιρα. Ο Χέινς θα τον είχε βοηθήσει και συνολικά η βοήθεια που θα είχε πάρει ο Παναθηναϊκός από τους δυο τους θα ήταν μεγαλύτερη.

Με μοναδικό αξιόπιστο πόλο τον Ουίλιαμς, χάθηκε το ματς, αλλά όχι και η δεύτερη θέση. Οι "πράσινοι" θα έχουν την ευκαιρία απέναντι στην Λοκομοτίβ, να ρεφάρουν τις δύο ήττες από τον Ερυθρό, υπό την προϋπόθεση πως θα καλύψουν και το -9 της ήττας τους στο Κράσνονταρ. Δύσκολο, καθώς οι Ρώσοι έχουν προκαλέσει αίσθηση φέτος με τις εμφανίσεις τους, αλλά όχι ακατόρθωτο…

ΥΓ: Στο τελευταίο ματς του Τουρκικού πρωταθλήματος απέναντι στην Μπάνβιτ, ο Ομπράντοβιτς έγινε… βυσσινί, όταν ο Βέσελι μετά από PNR (πικ εν ρολ) αντί να σπάσει τη μπάσκετα, έκανε πάσα στη γωνία για τρίποντο. Στο Βελιγράδι, ο Ραντούλιτσα δεν ήταν ανάλογα μόνος μέσα στη ρακέτα, αλλά με το σκορ στο 71-67, θα έπρεπε να είχε πάει μόνος του στο τελείωμα και όχι να πασάρει στον Γκιστ στην γωνία. Ο "Ζοτς" σύστησε την έξτρα πάσα στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ, αλλά έπρεπε να κάνει κι ένα τελευταίο "μάθημα" για την κατάχρηση της. Αν ο Ραντούλιτσα είχε μειώσει στο καλάθι, η ιστορία του αγώνα θα μπορούσε να είναι διαφορετική…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ερυθρός Αστέρας - Παναθηναϊκός 69-67

Δίκαιη ήττα, απομακρύνθηκε το πλεονέκτημα

Photo Credits: Action Images

News 24/7

24MEDIA NETWORK