Που διαφέρουν Γιαννακόπουλος-Μαρινάκης;

ΟΚ, στο ΟΑΚΑ δεν υπάρχουν νόμοι. Υπάρχει μόνο ο νόμος του ΟΑΚΑ. Και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν ντρέπεται για αυτό. Αντιθέτως το διατυπώνει υπερήφανα και φωναχτά προκειμένου να το μάθουν και όσοι τυχόν δεν το γνώριζαν. Μόνο εκείνοι που δεν ασχολούνται με το μπάσκετ δηλαδή και οι οπαδοί που επιμένουν να εθελοτυφλούν.

Που διαφέρουν Γιαννακόπουλος-Μαρινάκης;
marinakisgiannakopoulos.jpg

Σαφέστατα στο ΟΑΚΑ υπάρχει ένας νόμος. Ο νόμος που απαγορεύει στον Ολυμπιακό να κερδίζει ακόμα και όταν το αξίζει, αυτός που επιτρέπει στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να μπουκάρει στα αποδυτήρια των διαιτητών, αεροβόλα να περνάνε στις κερκίδες, φωτοβολίδες να πέφτουν στον πάγκο των φιλοξενουμένων κ.λ.π.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε μια σχετικά ήπιων τόνων ανακοίνωση, στα συνηθισμένα επίπεδα των ανακοινώσεων πριν από ντέρμπι. Η απάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου περιελάμβανε προσβολές («σκούζουν οι αιώνιοι δεύτεροι») και τη πρωτοφανή αποστροφή για τους κανονικούς νόμους που δεν ισχύουν στο ΟΑΚΑ. Γεγονός για το οποίο το αφεντικό των Πρασίνων καμαρώνει.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και οι πρακτικές του δεν διαφέρουν σε τίποτα από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τις δικές του πρακτικές. Κατά την ταπεινή μου γνώμη επίσης η συγκεκριμένη δήλωση συγκρίνεται ευθέως με το αλήστου μνήμης «διδάξαμε ήθος» του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Μετά το «διδάξαμε ήθος» όμως, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είχαν ξεχυθεί σε φόρουμ, σάιτ και ραδιόφωνα δικαιολογημένα εκτός εαυτού προκειμένου να διαμαρτυρηθούν. Ενώ τώρα γεμίζουν φόρουμ και σάιτ με σχόλια του στυλ: «Γλέντα τους προεδράρα». Σε όλους αυτούς λοιπόν που γουστάρουν την «μαγκιόρικη» τοποθέτηση του Γιαννακόπουλου μου έρχεται αυθόρμητα να γράψω: «Καλά σας κάνει ο Μαρινάκης».

Αλλά βέβαια δεν τους κάνει καλά. Ούτε ο Γιαννακόπουλος αντίστοιχα κάνει καλά στους Ολυμπιακούς που προτρέπουν το δικό τους ποδοσφαιρικό αφεντικό ή παλιότερα τον Σωκράτη Κόκκαλη να «κεράσει πόνο». Οι –περισσότεροι- φανατικοί οπαδοί, όσο κι αν ισχυρίζονται το αντίθετο, ενδιαφέρονται πρωτίστως για τίτλους και νίκες όχι για τη δικαιοσύνη. Αν έρθουν οι νίκες, μετά θα καταφέρουν να πείσουν τον εαυτό τους ότι έρχονται και δίκαια. Σαν τον Τσουκαλά που τον ρώτησαν τις προάλλες στα «Καρντάσιανς» αν έχει ευνοηθεί ποτέ ο Ολυμπιακός και απάντησε «Φυσικά όχι». Για να το θέσω πιο απλά. Αν είσαι φανατικός Ολυμπιακός, σηκώνεις πανάξια τις κούπες στη μπάλα και τις χάνεις άδικα στο μπάσκετ. Αν είσαι Παναθηναϊκός κερδίζεις πανάξια στο μπάσκετ και χάνεις άδικα στη μπάλα. Το πρόβλημα δεν έγκειται εκεί.

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι οι πράξεις του Μαρινάκη ή του Γιαννακόπουλου (αύριο μεθαύριο του Μελισσανίδη και –ελπίζω όχι αλλά ποιος ξέρει ίσως και- του Σαββίδη) πωρώνουν τους ανεγκέφαλους και διώχνουν τους εναπομείναντες σοβαρούς. Πληγώνουν τον αθλητισμό. Διαιωνίζουν το γαϊτανάκι καφρίλας. Και καθιστούν τα γήπεδα χώρους ακατάλληλους για οποιονδήποτε σέβεται έστω και λίγο τον εαυτό του.

Εγώ σέβομαι τον εαυτό μου. Και προτιμώ να πηγαίνω σε μέρη που ισχύουν όλοι οι νόμοι. Όχι μόνο ο νόμος του ισχυρού.

Διαβάστε ακόμη

ΠΑΕ Ολυμπιακός: "Εξάγει λάσπη ο Αλαφούζος"

Γιαννακόπουλος: "Οι αιώνιοι δεύτεροι σκούζουν"

Μαρινάκης: "Διδάξαμε αρχές και ήθος"

News 24/7

24MEDIA NETWORK