Σφαλιάρα τώρα που είναι νωρίς

Ηττες σαν αυτές στη Νέα Σμύρνη σηκώνουν πολλές αναλύσεις, αγωνιστικές, ψυχολογικές, διοικητικές. Αλλά και οπαδικές, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τον Παναθηναϊκό.

Σφαλιάρα τώρα που είναι νωρίς
INTIME SPORTS

Το 3-0 από τον Πανιώνιο θα ξεχωρίσει την ήρα από το σιτάρι όσον αφορά στον κόσμο και την αντιμετώπισή του στην εφετινή ομάδα. Τα έχουμε ξαναγράψει και είναι γνωστά. Στον Παναθηναϊκό υπάρχουν αυτοί που φοβούνται την... ΑΕΚ και τρέμουν στην ιδέα του υποβιβασμού, υπάρχουν αυτοί που δεν αντέχουν στη μετριότητα και δεν πρόκειται να ασχοληθούν, υπάρχουν αυτοί που θα ασχοληθούν και θα γκρινιάξουν και υπάρχουν αυτοί που θα στηρίξουν την ομάδα με κάθε κόστος και κάθε αποτέλεσμα.

Από το βράδυ του Σαββάτου και έπειτα θα δούμε όλους τους παραπάνω, αλλά η ουσία είναι ποια θα είναι η πλειοψηφία. Αν οι περισσότεροι είναι αυτοί που θα στηρίξουν το εφετινό εγχείρημα γνωρίζοντας τους στόχους και την σκληρή πραγματικότητα, θα σημαίνει ότι η ήττα από τον Πανιώνιο δεν έκανε τόσο κακό όσο θα περίμεναν πολλοί. "Για κάτσε, ρε αδερφέ. Για τον Παναθηναϊκό μιλάμε", θα σπεύσει να τονίσει κάποιος και δίκιο θα έχει. Αυτός ο Παναθηναϊκός, του συγκεκριμένου ρόστερ, της συγκεκριμένης ποιότητας, των συγκεκριμένων προβλημάτων και της συγκεκριμένης κατάστασης είναι καλύτερος από τον Πανιώνιο, ή για να το θέσουμε καλύτερα και να μην έχουμε γκρίνιες, δεν είναι για να χάνει με 3-0. Καλύτερος ατομικά, γιατί ομαδικά στη Νέα Σμύρνη είδαμε ακριβώς το αντίθετο. Εναν Πανιώνιο εξαιρετικά στημένο στον αγωνιστικό χώρο, με τους παίκτες να εκτελούν άριστα τις εντολές που είχαν πάρει, με πλάνο και θέληση και θράσος.

Τι από όλα αυτά είδατε από τον Παναθηναϊκό; Ισως μόνο το πλάνο, το οποίο, όμως, πάσχει στην επίθεση. Γιατί η μπάλα φτάνει σχετικά εύκολα μέχρι το κουτί, αλλά μέσα ουδείς πατάει, αφού ο Παναθηναϊκός δεν έχει τον παίκτη να πατήσει. Ή μάλλον τον έχει, αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμος (Μπεργκ).

Υπάρχει και θετικό από όλη αυτή την ιστορία. Η σφαλιάρα ήρθε νωρίς, τόσο ώστε να καταλάβουν άπαντες μέσα στην ομάδα (και δη οι ποδοσφαιριστές) ότι η χρονιά θα είναι δύσκολη και οι νίκες (με τις θριαμβολογίες που ακολουθήσαν) επί του Παναιτωλικού δεν φτάνουν. Και φυσικά, δεν χαρίζουν πρωτάθλημα.

ΥΓ: Είναι παράδειγμα προς μίμηση η διαχείριση της ήττας του ΠΑΟΚ από τους πέριξ της ομάδας. Ηρεμία, δεν ήρθε η καταστροφή, προσοχή γιατί έρχεται η Σάλκε, πάμε βήμα-βήμα και όλα τα σχετικά, από τους ίδιους που πέρυσι ήθελαν νίκες με 4-0 και πάνω και βασικό τον Γκαρσία. Αλήθεια, ο Γκαρσία δεν είναι στα πλάνα του Στέφενς;

News 24/7

24MEDIA NETWORK