Shit happens. Ευτυχώς

Το γεγονός ότι καλούμαστε να κάνουμε ειδική αναφορά στην νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού καταδεικνύει το βασικό πρόβλημα του πρωταθλήματός μας. Αντί για ένα μεγαλόπρεπες "ε, και;" θα αναλύσουμε πως έγινε το...θαύμα και ο "δικέφαλος" νίκησε τους πρωταθλητές στην έδρα του.

Shit happens. Ευτυχώς

Όντως είναι μεγάλο θέμα και αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους διότι μία τέτοια κατάσταση σύντομα θα φέρει την εξαφάνιση του όποιου ενδιαφέροντος. Και το φετινό πρωτάθλημα μπορεί σήμερα να ξυπνά τους περισσότερους, είναι όμως το πιο ενδιαφέρον των τελευταίων 10 ετών.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε καταρχάς, δεν έχασε ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έστειλε το μήνυμα του στο ΟΑΚΑ όταν για πολλά λεπτά είχε τον Παναθηναϊκό στα σχοινιά αλλά έμεινε από δυνάμεις. Στην έδρα του δεν συνέβη αυτό. Δεν συνέβη διότι το μπάσκετ παραμένει το απλούστερο των σπορ.

Shit happens. Ευτυχώς
ivkovic.jpg INTIME SPORTS

Ο Λάζαρος του Ίβκοβιτς...

Έχεις...γκαρντ; Προχωράς. Τους δένεις με έναν σπουδαίο ψηλό; Νικάς. Όσο κι αν έχει υποτιμηθεί ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, θυμίζουμε πως ο Ίβκοβιτς τον περιελάμβανε στο ρόστερ του πρωταθλητή Ευρώπης με χρόνο συμμετοχής ακόμα και στον τελικό. Ο καλύτερος Έλληνας σέντερ έχει χτυπητές αδυναμίες αλλά και στοιχεία τα οποία στα χέρια ενός πολύ έμπειρου και τρομερά ικανού προπονητή, μετατρέπονται υπό συνθήκες σε πυρηνικό όπλο. Διότι αποτελεί δουλειά ενός κόουτς να καλύπτει τις αδυναμίες και να αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα αξιοποιώντας παράλληλα τα κενά του αντιπάλου.

Αυτό συνέβη αφού η βασική αδυναμία του Ολυμπιακού είναι η κοντή φροντ λάιν. Ο Μαρκόπουλος έκανε το λογικό: τα έμπειρα γκαρντ του έλεγξαν τον ρυθμό, πήγε στο πέντε εναντίον πέντε κι εκεί ο Λάζος θύμισε Ντάνκαν. Δεν θα γινόταν διαφορετικά όταν τον μάρκαρε ο ύψους 1,94 Χάινς ή ερχόταν σε βοήθεια ο Πρίντεζης.

Shit happens. Ευτυχώς
printezis.jpg INTIME SPORTS

Δεν μπορούν, χωρίς ύψος...

Δίπλα στον Ντάνκαν υπήρχε ο...Σπλίτερ(Χαριτόπουλος) ακόμα και Ντεζουάν Μπλερ(Τσαϊρέλης) και ο Ολυμπιακός δέχθηκε 36 πόντους από τους τρεις ψηλούς του ΠΑΟΚ. Αντιπαρέταξε δε, τους τέσσερις του Χάινς και 16 πόντους του Πρίντεζη, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν είτε με σουτ είτε σε αιφνιδιασμό. Ο Άντιτς επιχείρησε τρία τρίποντα και μόλις ένα δίποντο.

Οι πρωταθλητές δεν μπορούν να συνεχίσουν, ιδιαίτερα στην Ευρωλίγκα, χωρίς ύψος. Πιθανώς με την παρουσία του Λο και του Μάντζαρη να ήταν λίγο καλύτερα τα πράγματα οργανωτικά στην επίθεση ή και στην άμυνα όχι τόσο στα σουτ όσο στον περιορισμό των ντράιβ του Μαγκράθ. Το ζήτημα είναι ότι όλοι οι αντίπαλοι επιτίθενται στην ρακέτα ενώ στην άμυνα μπορούν να ανοίξουν την άμυνα, να επικεντρωθούν στον Σπανούλη αφού δεν υπάρχει ο παίκτης που θα απειλήσει κοντά στο καλάθι.

Shit happens. Ευτυχώς

Με όπλο την εμπειρία...

Μαρκόπουλος έχει συγκεντρώσει ένα ρόστερ με γνώμονα την εμπειρία. Δεν σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ έγινε ισότιμος εταίρος για τον τίτλο, αποδεικνύει όμως τί μπορείς να κάνεις αν εμπιστεύεσαι έναν αποδεδειγμένα εξαιρετικό προπονητή.

Ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται για την τελευταία φάση. Βεβαίως και ήταν αντιαθλητικό το φάουλ που αν δινόταν ίσως ο Ολυμπιακός να είχε ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά η ήττα του δεν προήλθε από τους διαιτητές.

Για το πρωτάθλημα μας είναι ευχάριστη νότα κάθε ήττα των αιωνίων και είναι ελάχιστες. Από την ήττα του πανάκριβου Παναθηναϊκού πέρυσι στην Καβάλα, την φετινή ήττα του στον Ίκαρο, στην αποτυχία του Ολυμπιακού στην Πυλαία μιλάμε για μόλις τρία αποτελέσματα. Όσο δε, δεν προβάλλεται το υπόλοιπο πρωτάθλημα θα είμαστε υποχρεωμένοι να περιμένουμε αυτό το ένα βράδυ που ο πανίσχυρος θα πιαστεί στον ύπνο. Μπορούμε και καλύτερα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ένας από τους λόγους της μίζερης εικόνας του πρωταθλήματος αφορά και στους βασικούς του συντελεστές. Ο ΕΣΑΚΕ οφείλει να προστατεύει το προϊόν και όχι απλά να αρκείται στα έσοδα από την ΕΡΤ. Θα πρέπει να θέσει κάποιους ήσσονες κανόνες προβολής για να αποφεύγονται τα ...αυθόρμητα κατά τα άλλα άγχη κι επιφωνήματα του συμπαθούς Σωτήρη Νικολαΐδη επί παραδείγματι. Κυρίως δε να αποφεύγονται τα αηδιαστικά πανό των «αού-ουά» κάθε εξέδρας τα οποία αν τα εμφάνιζαν σε ευρωπαϊκό αγώνα, θα τους τα έδιναν να τα φάνε οι διοργανωτές της Ουέφα και με δώρο σόδα για την καλή χώνεψη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK