Sorry, προτιμώ τους... "Τσόρι" από τους... "κύκλους"

Για κάποιους ήταν η βραδιά του ποιοτικού και έμπειρου Τσόρι, αλλά και των νεαρών Βάις, Ολαϊτάν που ήρθαν από τον πάγκο για να λύσουν τον γόρδιο δεσμό για τον Ολυμπιακό, όπως και των Ουσέρο, Καράσκο, Ερνάντεζ και των υπόλοιπων καλών ποδοσφαιριστών του Αστέρα. Για άλλους τα κεντρικά πρόσωπα ήταν ο Βάις, ο Ζησόπουλος και κυρίως ο διαιτητής Καλογερόπουλος για το πέναλτι στο 73ο λεπτό. Είναι πως (θέλει να) βλέπει κανείς το ποτήρι…

Sorry, προτιμώ τους... "Τσόρι" από τους... "κύκλους"
INTIME SPORTS

Επειδή η κουβέντα επικεντρώθηκε από πολλούς στο δεύτερο μετά τη λήξη του αγώνα που διεξήχθη στο γήπεδο «Καραϊσκάκης», ας ξεκινήσουμε από αυτό. Και περνάμε στη συνέχεια στην εικόνα που έδειξαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο και στον «τελικό» που έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός στο Champions League στο παιχνίδι κόντρα στην αδιάφορη βαθμολογικά αλλά επικίνδυνη Άντερλεχτ, όπως έδειξε στα δύο τελευταία ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν και την Μπενφίκα.

Ο Ζησόπουλος έλεγε στα αποδυτήρια στους συμπαίκτες του ότι δεν ακούμπησε τον Βάις. Ο Σλοβάκος πάλι ήταν κατηγορηματικός μιλώντας και εκείνος με συμπαίκτες του πως υπήρξε επαφή και ότι ο αμυντικός του Αστέρα τον βρήκε με το δεξί πόδι. Ορισμένοι βλέποντας τη φάση στη ροή του αγώνα, μέσα από το γήπεδο, είδαν πέναλτι. Άλλοι, μετά το πρώτο ριπλέι, έλεγαν πως δεν υπήρξε παράβαση. Μετά το τέλος του παιχνιδιού και στο ριπλέι που έδειξε το συνδρομητικό κανάλι από την κάμερα ψηλά και πίσω από την εστία του Ερνάντεζ, άλλοι υποστήριξαν ότι υπήρξε επαφή μεταξύ των δύο παικτών και άλλοι πως ο στόπερ του Αστέρα άπλωσε το πόδι του όμως στη συνέχεια έκανε κίνηση για να το μαζέψει.

Ήταν ηλίου φαεινότερο ότι ο επικοινωνιακός ντόρος για το ήταν ή δεν ήταν πέναλτι, δεν θα αργούσε. Πριν ακόμη προλάβουν να κάνουν δηλώσεις οι δύο προπονητές στη συνέντευξη Τύπου είχαν κάνει την εμφάνισή τους οι… «κύκλοι», που… «έβραζαν» για τη διαιτησία. Οι οποίοι «κύκλοι» βέβαια έχουν πάντα ισχυρά ανακλαστικά σε τέτοιες περιπτώσεις, έχοντας διαφορετικούς πρωταγωνιστές κάθε Σαββατοκύριακο.

Μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Αστέρα ήταν οι «κύκλοι του ΠΑΟΚ» που έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν για τη διαιτησία του Καλογερόπουλου. Την περασμένη Δευτέρα, ύστερα από τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα ήταν οι «κύκλοι του Ολυμπιακού» που τα έβαλαν με τον Σπάθα. Την περασμένη Κυριακή ήταν «η βουτιά του Πλατέλλα, στο 6-0», όπως έλεγαν οι παίκτες του ΠΑΟ Κρουσσώνα στο ματς με την ΑΕΚ, διαμαρτυρόμενοι έντονα στον διαιτητή Μανούχο. Ο γκολκίπερ Καλομοίρης που ενεπλάκη στη φάση είπε αργότερα ότι «ήρθε σε επαφή το πρόσωπό μου με τον σώμα του Πλατέλλα, αλλά εκείνος έπεσε σε δεύτερο χρόνο». Επίσης, σε αρκετά παιχνίδια μέσα στη σεζόν έκαναν την εμφάνισή τους και οι «κύκλοι του Παναθηναϊκού».

Για να είμαστε ειλικρινείς όμως και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, «κύκλους» έχουν όλες οι ομάδες. Και η ΑΕΚ και ο Άρης και η πλειοψηφία των ελληνικών συλλόγων, τους οποίους χρησιμοποιούν ως «όχημα» για να αποφεύγουν τυχόν πρόστιμα ή τιμωρίες. Έτσι, έχουμε χαθεί μέσα σε «κύκλους», «τρίγωνα», «τετράγωνα», «ορθογώνια» και οτιδήποτε άλλο σχήμα επιστρατεύει κανείς για να αναδειχτεί νικητής στον επικοινωνιακό «πόλεμο».

Συγγνώμη, αλλά έχω μάθει να μην ακολουθώ τις υπόγειες διαδρομές των «κύκλων». Προτιμώ τον δρόμο που βαδίζει ο Τσόρι Ντομίνγκεζ και ο κάθε «Τσόρι». Εκείνων των ποδοσφαιριστών που κοπιάζουν στον αγωνιστικό χώρο και αποσπούν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.

Αν ένας σύλλογος εκδώσει ανακοίνωση ή κάποιο μέλος της διοίκησης βγει επώνυμα και δηλώσει πως η ομάδα του έχει παράπονα από τον τάδε ή τον δείνα παράγοντα, διαιτητή, προπονητή ή ποδοσφαιριστή, τότε είναι διαφορετικό. Και βέβαια θα του δοθεί βήμα να ακουστεί, όπως θα (πρέπει να) ακουστεί και η άποψη εκείνου που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά. Αρκετά όμως με τις διαιτησίες και τους «κύκλους»…

Ο Ολυμπιακός ζορίστηκε πολύ να φτάσει στη νίκη με τον καλά οργανωμένο αμυντικά και συμπαγή Αστέρα Τρίπολης: Πρώτον, διότι οι πολλές αλλαγές που έκανε ο Μίτσελ λόγω Άντερλεχτ, δεν βοήθησαν στη συνοχή και στο να υπάρχει «χημεία» στην ομάδα καθώς η ενδεκάδα που παρατάχθηκε στο Φάληρο είναι ζήτημα αν έχει δοκιμαστεί άλλη φορά στου Ρέντη. Και, δεύτερον, διότι κάποιοι ποδοσφαιριστές φάνηκε να έχουν το μυαλό του περισσότερο στον αγώνα του Champions League.

Αυτός που έδειξε πιο συγκεντρωμένος, πεισμωμένος και αποφασισμένος ήταν ο Ντομίνγκεζ. Ο Αργεντινός πήρε στις πλάτες του τον Ολυμπιακό και με την βοήθεια των αλλαγών του Μίτσελ, δηλαδή, τους Βάις και Ολαϊτάν, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τους τρεις βαθμούς, έσπασαν το ρεκόρ της ομάδας του Μπούκοβι (1966-67) και οδεύουν με καλή ψυχολογία στο κρίσιμο ματς με την ομάδα των Βρυξελλών.

Ο Ισπανός προπονητής ρίσκαρε κρατώντας αρκετούς βασικούς παίκτες ενόψει Άντερλεχτ (Σαβιόλα, Μανωλάς, Σαλίνο ήταν εκτός αποστολής, όπως φυσικά και οι τραυματίες Μήτρογλου, Μανιάτης), αλλά στο τέλος της ημέρας, αυτό που είχε ως στόχο (τη νίκη και τη διατήρηση της απόστασης ασφαλείας από τον ΠΑΟΚ) το πέτυχε.

Ο Ολυμπιακός πάντως οφείλει να παρουσιάσει διαφορετικό πρόσωπο στο παιχνίδι με τους Βέλγους, πιο ευρωπαϊκό, όπως εμφανίστηκε στους αγώνες με την Παρί στο Παρίσι και τη Μπενφίκα στη Λισσαβόνα, ώστε να φτάσει στη νίκη, παίρνοντας στα χέρια του το εισιτήριο για τους 16 της διοργάνωσης.

Η Άντερλεχτ ναι μεν αποδείχθηκε η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πήρε ισοπαλία από τους Γάλλους και ηττήθηκε την περασμένη αγωνιστική με γκολ που δέχτηκε στο 90ο λεπτό από τους Πορτογάλους. Πλέον οι παίκτες της δεν έχουν τίποτα να χάσουν και είναι σίγουρο πως στην άκρη του μυαλού τους θα έχουν τη βαριά ήττα που υπέστησαν από τους Πειραιώτες στις Βρυξέλλες και θα προσπαθήσουν να δείξουν διαφορετικό πρόσωπο.

Στο χέρι του Μίτσελ και των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού είναι να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις…

Υ.Γ.: «Έρχεται» ο (γνωστός) Αβραάμ… Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» έχει καλύτερα πατήματα πια στον αγωνιστικό χώρο, απέκτησε πάλι την εκρηκτικότητα και την καλή φυσική κατάσταση που διέθετε, ενώ το πείσμα και η αποφασιστικότητα με την οποία βάζει τα πόδια του στις φάσεις θυμίζουν τον -προ του τραυματισμού του- δυνατό και μαχητή Παπαδόπουλο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK