Δίκαια ο Παναθηναϊκός, κλείστε το "μαγαζί"

Σε κανέναν υγιή φίλαθλο δεν θα μπορούσε να είναι ανεκτή η ατμόσφαιρα του τελικού. Πάλι φωτοβολίδες, πάλι χημικά, πάλι ξύλο. Επιτέλους, κλείστε το το μαγαζί αν δεν μπορείτε να τους περιορίσετε όλους αυτούς. Ο Σωτήρης Γεωργίου καταθέτει τους προβληματισμούς του για την... παρωδία.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟ - ΑΡΗΣ (MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟ - ΑΡΗΣ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Παναθηναϊκός πήρε ένα ακόμα τρόπαιο, το πρώτο της χρονιάς όπως άλλωστε συνηθίζει,αλλά το κλίμα του τελικού δεν άρεσε και προβλημάτισε όποιον είναι υγιής φίλαθλος. Ο ΠΑΟ επικράτησε δίκαια του Άρη στον τελικό του Αλεξανδρείου και πήρε το 6ο συνεχόμενο κύπελλο το οποίπ ασφαλώς αφού απέκλεισε και με μειονέκτημα έδρας τον Ολυμπιακό, άξιζε απόλυτα. Από την άλλη όμως η κατάντια με τα επεισόδια ακόμα και χωρίς να έχουμε αναμέτρηση των "αιωνίων"μας οδηγεί σε μεγάλο προβληματισμό

ΠΑΛΙ ΟΙ "ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ"

Αν όλοι στέκονται στην κούπα και τα χαϊλίκια, αυτή είναι η κατάντια της χώρας γενικά...Κάποιοι όμως έχουμε αξίες, δεν είμαστε πρόβατα ή χούλιγκανς, ούτε πληρωμένοι οπαδοί και θέλουμε υγεία στα γήπεδα. Αν λοιπόν εμείς οι δημοσιογράφοι δεν σταθούμε πρώτα σε αυτό αλλά στις κούπες και τις βλακείες ,να το κόψουμε καλύτερα όλοι μαζί.

Ο τελικός ήταν τελικός κατάντιας και θλίψης...Τελεία και παύλα. Και τους δύο "αιώνιους" να μην έχουμε αντιπάλους, για να έχουμε μια γιορτή του μπάσκετ θα πρέπει να παίζει ένας μεγάλος και ένας ανύπαρκτος χωρίς κόσμο.

Ξεκινήσαμε με ένα τελικό που χρειαστήκαμε ένα μήνα αγωνίας, αντιπαραθέσεων και κόντρας για να δούμε που θα γίνει. Όταν σε όλη την Ευρώπη ακόμα και στην Τουρκία που κάποτε κοροϊδεύαμε για τις συνθήκες, έχουν Φάιναλ Έιτ με την παρουσίων φίλων 8 ομάδων που οι τρεις τους είναι πιο λαοφιλείς από τις δικές μας ίσως.

Πολεμική εκστρατεία για να πάνε οι οπαδοί του Παναθηναϊκός στο Παλέ νομίζοντας ότι ήρθε ο Τραμπ. Πόλεμος στο γήπεδο με υβριστικά συνθήματα, φωτιές και χαμό. Καθυστέρηση μιας ώρας να γίνει το τζάμπολ γιατί πράγματι οι οπαδοί του Άρη ήταν περισσότεροι.

Ο γηπεδούχος πάντα στην Ελλάδα κάνει ταρζανιές και χώνει καμιά 200ριά επίλεκτους. Το γήπεδο ούτως ή άλλως δεν θα είχε καλή εικόνα με μόλις 1100 εισιτήρια σε κάθε ομάδα και 800 προσκλήσεις της ΕΟΚ σε ένα στάδιο 5.500 θέσεων. Οι Αρειανοί μπούκαραν σαν γηπεδούχοι ουσιαστικά, οι προσκλήσεις πήγαν πολλές απ αυτές σε "ταρζανιάρηδες" και ο ΠΑΟ απείλησε να μην κατέβει όταν πίσω από τον πάγκο του ήταν φανατικοί.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ

Την ίδια ώρα φωτοβολίδες, κάποιες φωτιές και ένταση παντού. Ασφαλώς τα μαγικά χαρτάκια και από τους δύο κλασικά δεν πηγαν στα ακριβά διαρκείας και στους οικογενειάρχες που μεταξύ μας δεν είχαν όρεξη ξέροντας τι θα έβλεπαν.

Μήπως δέχοταν στοίχημα καμιά εταιρεία-αν υπήρχε τέτοιο bet-ότι δεν θα πάνε οι "επίλεκτοι"; Εναν απλό άνθρωπο δεν έβλεπες εύκολα. Όλοι επιλεγμένοι για μάχη ήταν. Κλασικά εικονογραφημένα.

Και στο φινάλε αφού περιέργως το ματς είχε μια σχετική -για Ελλάδα- ηρεμία, το μενού στο τέλος επεφύλαξε τα γνωστά. Χημικά μέσα σε κλειστό γήπεδο, ατμόσφαιρα λιποθυμίας, τους Αμερικανούς παίκτες μετά το ματς να καταγράφουν σαν εξωγήινοι τα καθέκαστα και απονομή μέσα σε πολεμικό κλίμα με ξύλο με τα ΜΑΤ στις κερκίδες, με καρέκλες και φωτοβολίδες στον αέρα και παίκτες να μιλάνε στην τηλεόραση με ντεκόρ στην κερκίδα ομίχλη από τα χημικά και μάχες σώμα με σώμα. Κατάντια, ξεφτίλα. Κλείστε το.

Κανείς υγιής δεν θέλει να βλέπει όλα αυτά.Πρέπει να είσαι αρρωστάκι για να τα γουστάρεις όλα αυτά και να χάσεις τον καφέ σου για να τα δεις όλα αυτά. Και εγώ έξω ήμουν και μάλιστα είχα πει στους φίλους μου θα αργήσει κανένα μισάωρο να ξεκινήσει από τα επεισόδια αν γίνει. Βουλωμένο γράμμα.

Κλείστε το αν δεν μπορείτε να τους κλείσετε όλους αυτούς που κάνουν ότι κάνουν. Αν οι ομάδες είχαν συνυπογράψει ότι σε επεισόδια θα υπάρχει διακοπή και τιμωρία χωρίς ΑΣΕΑΔ και τα σχετικά μετά που θυμίζουν μαγαζί εκπτώσεων και έτρωγαν αύριο κιόλας κεκλεισμένων μέχρι τέλους της σεζόν τι θα είχαν κάνει νομίζετε; Ή δεν θα κατέβαιναν ή θα είχαν βάλει 50 δικούς τους μπράβους να ανοίγουν κεφάλια σε όποιον κουνηθεί. Όπως γίνεται και στην Ευρώπη που υπάρχουν αυτοί και ξέρουν και οι ίδιοι ότι δεν χαμπαριάζουν έξω και σε στέλνουν σπιτάκι.

Και αν κάνεις ένσταση, μεγαλώνει, δεν χαρίζεται η ποινή. Εχει κανείς παράγοντας τα κότσια; Όχι. Τα έχει ο πιο ισχυρός άνδρας του Ελληνικού μπάσκετ ο Βασιλακόπουλος; Όχι ασφαλώς. Μπορεί κάποιος να απαντήσει στις μεγάλες οικογένειες αν απειλήσουν να φύγουν, με το "σηκωθείτε να φύγετε"; Όχι ασφαλώς. Οπότε καληνύχτα και περιμένετε τα επόμενα σκηνικά στους τελικούς των πλέι οφ. Και όταν έχουμε 2-3 νεκρούς κλασικά σαν Ελλάδα, εδώ είμαστε για να μπει τότε και μόνο το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Α, ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΜΑΤΣ!

Α, είχε και ματς τελικά.Το έπαιξαν. Ο πιο πλήρης Παναθηναϊκός εκμεταλλεύθηκε το βάθος,την κακή επίθεση του Άρη και πήρε δίκαια το παιχνίδι. Αναμενόμενα σχετικά εύκολα. Ο Άρης περίμενα να παλέυει με νύχια και με δόντια με την άμυνα, να εκμεταλλευθεί τα γνωστά και σήμερα μπλακ άουτ του ΠΑΟ και να πλησιάζει.Αλλά εκεί δεν έχει τον ηγέτη και στάρτερ να το κλέψει.

Ο ΠΑΟ ξεκίνησε καλά σχετικά, πήρε διψήφια διαφορά, αλλά κλασικά είχε στο πρώτο πεντάλεπτο στο δεύτερο δεκάλεπτο το νεκρό του διάστημα. Δέχθηκε το 3-12, ο Άρης προσπέρασε 25-24 και το ματς έγινε ντερμπάκι. Ο ΠΑΟ μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος, σκόραρε με τον Φελντέιν, πήγε και στο +17 με 54-37 στο 32' και όλοι νόμισαν ότι τελείωσε.

Κλασικά ο Παναθηναϊκός εκεί παρουσιάζει πάλι το προβλημά του να μην έχει διάρκεια. Και ο Άρης ροκανίζει και πλησιάζει και στους 4π (58-54 στο 37'). Τρέχει ένα 17-4 που είναι απαράδεκτο για το επίπεδο μιας ομάδας όπως οι "πράσινοι".Τα δύο κολλητά λάθη σε πάσες του Κάμινγκ εκεί και ένα μεγάλο τρίποντο του Ρίβερς(61-54),απέτρεψαν τη μεγάλη ανατροπή. Άλλωστε μέσα σε όλα ο Άρης έχασε και 8 βολές

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Ο Πρίφτης το πάλεψε με καλύτερο αντίπαλο και πολύ ακριβότερο και το γύρισε σχεδόν δυο φορές και άρα ασφαλώς παίρνει καλύτερο βαθμό από τον Πασκουάλ.Στον ΠΑΟ κορυφαίος με τα ντράιβ και όχι με τα τρίποντα(1/6) αυτή την φορά ο Φελντέιν με 17π. Άστοχος ο Σίνγκλετον(1/7σ).Στους 15π με καλή εμφάνιση μετά από καιρό ο Καλάθης. Ο Ρίβερς δεν φάνηκε αλλά έβαλε το πιο κρίσιμο σουτ. Ο Τζέιμς έβαλε 3τρ αλλά δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο. Ελάχιστα (3') έπαιξε ο Παππάς. Μέτριος ο Τζεντίλε.Εκτός κλίματος χωρίς καν σουτ ο Μπουρούσης. Ο Φώτσης θετικός. Οι Γκάμπριελ και Χαραλαμπόπουλος τίποτα.

Στον Άρη με εξάρσεις και από 15π οι Τζένκινς-Κάμινγκς. Ο Γιάνκοβιτς μαύρη τρύπα,στο μηδέν σε σουτ σε 21' και με την καριέρα του σε κατιούσα .Μάχες ο Καββαδάς.Άστοχος ο Ντραγκίσεβιτς που περίμενε πολλά ο Πρίφτης. Ο Άρης έφερε τον Γκόρντον νομίζοντας ότι είναι ο παλιός και είχε 0/4σ. Ο Τζάκσον τίποτα. Θετικότατος ο Τσαιρέλης, πάλεψε αλλά δεν έχει σουτ κλασικά ο Ξανθόπουλος. Ο Ζάρας,ο Σίμτσακ πάλεψαν αλλά έχουν συγκεκριμένες δυνατότητες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK