Έχει ασυλία ο Πασκουάλ: Με Έλληνα τα εξ αμάξης

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει με αφορμή την (τυχερή) νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ούνιξ για την έλλειψη χημείας - κατεύθυνσης, αλλά και τις μηδενικές αντιδράσεις του Πασκουάλ από τον πάγκο.

Έχει ασυλία ο Πασκουάλ: Με Έλληνα τα εξ αμάξης

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να μην παίζει καλά και να προβληματίζει, αλλά έχοντας... τ' άστρα μαζί του κατάφερε να μείνει ζωντανός. Λίγο το ότι η Ουνίξ φοβήθηκε να κερδίσει όταν άγγιξε το διπλό-βόμβα στο ΟΑΚΑ, λίγο η έδρα κράτησαν ζωντανό τον Παναθηναϊκό που παραμένει στο παιχνίδι για την 5η θέση δυνατά και κοιτά και ψηλότερα υπό προϋποθέσεις.

Όχι βέβαια, αν συνεχίσει να παίζει έτσι.

ΘΡΙΛΕΡ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Για την κλάση του ο Παναθηναϊκός είχε ένα ματς για 15 πόντους απέναντι σ' ένα πονηρό αντίπαλο, αλλά ουραγό και προερχόμενο από πέντε συνεχόμενες ήττες. Πάλι όμως η ομάδα του Πασκουάλ δεν είχε διάρκεια, δεν είχε ισορροπία μεταξύ άμυνας-επίθεσης και ήταν σοφτ σε μεγάλο διάστημα με κενά διαστήματα.

Μοιραία συνεχίζει να προβληματίζει, καθώς και με τον Άρη στο κύπελλο το +17 της 4ης περιόδου έγινε +4 κινδυνεύοντας να χάσει την κούπα, και με την Καζάν ο θεωρητικός περίπατος έγινε θρίλερ.

Για την ακρίβεια ο Παναθηναϊκός έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε δύο πορτοφόλια και όχι ένα. Αν ήταν Έλληνας κόουτς στον πάγκο, θα άκουγε τα εξ αμάξης, αλλά ο Πασκουάλ έχει ασυλία λόγω φίρμας. Κι ας παίρνει ένα μιλιόνε.

Αν βέβαια δεν είχε μπει το τρίποντο του Τζέιμς, θα έτρεχε και δεν θα έφτανε ο Καταλανός, γιατί ενδεχομένως ο Παναθηναϊκός θα κινδύνευε να πέσει 7ος ή 8ος. Όπως και να 'χει, το πρόγραμμα στην συνέχεια είναι... φωτιά με δύο πολύ επικίνδυνα παιχνίδια εκτός έδρας απέναντι σε Νταρουσάφακα και Ζαλγκίρις, που κυνηγούν πρόκριση, και το 2/2 μπορεί να είναι και 0/2!

ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΗ ΟΜΑΔΑ

Ο Παναθηναϊκός θέλει δουλειά, χημεία και κατεύθυνση. Συνεχίζει να μην έχει παίκτες ν' ακουμπήσει την μπάλα στην ρακέτα και συνεχίζει να παίζει ένα μπάσκετ τύπου περυσινής Μπαρτσελόνα με γύρω-γύρω όλοι. Έχει μεν καλούς σουτέρ αλλά δεν γίνεται να παίζεις 40 λεπτά απ' έξω.

Αν δεν παίξει άμυνα για να τρέξει στο τρανζίσιον, έχει πρόβλημα. Σ' ένα ματς που η τριάδα Ρίβερς-Σίνγκλετον-Τζέιμς είχε μόλις 9 πόντους μέχρι το 30' και έλειπε η ενέργεια, οι "πράσινοι" ήταν νωθροί και άψυχοι

ΠΩΣ ΓΛΙΤΩΣΕ

Το ταμπλό έδειχνε στο 31' ένα βαρύ -10. Ισοφάρισε γρήγορα ο Παναθηναϊκός, αλλά πάλι βρέθηκε να κυνηγά και να πνίγεται από το άγχος. Εκεί το ματς πήγε στη ρουλέτα. Μεγάλα τρίποντα, χαμένες βολές της Καζάν και επιλογή Πασκουάλ στα 15'' να κάνει φάουλ για να έχει τελευταία επίθεση.

Το 80-82 στα 8'' έστειλε την μπάλα στον Τζέιμς. Κακή άμυνα των Ρώσων και ο Αμερικανός με προσποίηση στο τρίποντο σούταρε για 3 και από το πουθενά προσγειώθηκε το "ροζ φύλλο" στον πάγκο των πρασίνων. Σε ένα ματς που ασφαλώς η Καζάν με την εικόνα της άξιζε την νίκη. Αυτοί που τράβηξαν την ομάδα πάντως ήταν οι Μπουρούσης-Παππάς με την άμυνα και τον τσαμπουκά στην 4η περίοδο, αλλά και ο Σίνγκλετον με τα τρίποντα σαν κερασάκι.

Γενικά ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα στο πικ εν ρολ στην άμυνα και δέχθηκε 25π στην 1η περίοδο! Ούτε 10 πόντοι του Τζεντίλε στο πρώτο μισό έλεγαν κάτι, γιατί ο Λάνγκφορντ είχε 13π και 7 ασίστ! Η Καζάν δε 67%. Πρόλαβε πάντως ο Παναθηναϊκός με 12/29 τρίποντα, τα 7 στην 4η περίοδο, να εκμεταλλευτεί το... άστρο της βραδιάς. Επιβάλλεται όμως ν' αποκτήσει inside game και τρανζίσιον.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Ο Πασκουάλ από τον πάγκο είχε μηδενικές αντιδράσεις πλην της επιλογής στο τέλος που ήταν και θέμα τύχης καθαρά. Ο Σίνγκλετον κουρασμένος, αόρατος στα 30', αλλά τεράστια σουτ στην 4η περίοδο και 14 πόντους. Ο Τζέιμς μέτριος, έβαλε όμως το νικητήριο. Ο Ρίβερς αθόρυβα ανέβηκε στο τέλος. Ο Νίκολς αόρατος κλασικά. Μηδέν χρόνος Φώτσης-Χαραλαμπόπουλος. Ο Γκάμπριελ και ο Τζεντίλε από 10π, αλλά δεν άρεσαν ιδιαίτερα. Ο Καλάθης άστοχος (2/8σ) και 6 ασίστ. Ο Μπουρούσης ογκόλιθος με 15 πόντους. Ο Παππάς έπαιξε άμυνα! Ο Φελντέιν ξεχάστηκε στο δεύτερος μέρος στον πάγκο (4π).

News 24/7

24MEDIA NETWORK