Η ....αμερικάνικη νέα Εθνική μας!

Το νέο αίμα της Εθνικής ομάδας έχει αμερικάνικο άρωμα και αύρα ΝΒΑ. Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για την καινούργια εποχή στην οποία μπαίνει η "επίσημη αγαπημένη", αναλύει τα υψηλού επιπέδου κομμάτια της και εκφράζει την αισιοδοξία ότι το ελληνικό μπάσκετ θα επιστρέψει στην κορυφή.

Η ....αμερικάνικη νέα Εθνική μας!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μπορεί ακόμα να μην έχουμε βρει προπονητή, όμως ο κόσμος δεν σταματά ποτέ να κάνει τα ονειρά του για την Εθνική μας ομάδα του μπάσκετ, τη λεγόμενη "επίσημη αγαπημένη" που μας έχει προσφέρει άπειρες χαρές. Και ειδικά από τη στιγμή που η παλιά φουρνιά με Διαμαντίδη και Σπανούλη αποχώρησε και έρχονται τα .... σμερικανάκια!

Η Εθνική μας ομάδα βρέθηκε σε μια δύσκολη κατάσταση με την αποχώρηση των μεγάλων σταρ και των κοντών που έπαιρναν τα παιχνίδια. Αλλά στο μεταβατικό στάδιο έχουμε πολλά εξελίξιμα παιδιά, ένα νέο σούπερ σταρ(Αντετοκούνμπο) και πολύ ΝΒΑ και Αμέρικα....

"ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ" ΚΑΙ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ

Η Εθνική μας στο νέο της μοντέλο θα έχει ατραξιόν και νέο ηγέτη τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Κατευθείαν από το ΝΒΑ που ήδη πρωταγωνιστεί. Αν και με τη διαφορά του μπάσκετ στην Ευρώπη δεν είναι εύκολο να κάνει εδώ ότι κάνει εκεί, δεν παύει να είναι μακράν ο καλύτερος παίκτης μας και αυτός που ποντάρουμε πάνω του για επιστροφή στα μετάλλια.

Ασφαλώς θέλουμε προπονητή και οργανωτή και μετά και σκόρερ. Αλλά αν το ψάξουμε έχουμε από όλα πλέον. Η Ελλάδα στο μπάσκετ πηγαίνει πλέον σε αμερικάνικο μοντέλο. Δίπλα στον Αντετοκούνμπο έρχονται πολλοί Έλληνες ομογενείς αλλά και παιδιά από το ΝΒΑ και θα στηριχθούμε στην ενέργεια πια. Το μοντέλο αυτό βέβαια δεν έχει πολύ σχέση με ότι ξέραμε.

Η ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ

Εχει κανείς δει την Εθνική ομάδα μας που θα διεκδικήσει μετάλλια στα επόμενα 2-3 χρόνια; Πάμε.

Στην περιφέρεια βασικός πλέι μέικερ θα είναι ο Αμερικανοθρεμένος και Ελληνοαμερικανός Νικ Καλάθης και μαζί του ο Σλούκας. Δίπλα τους θα έρθει κατευθείαν ο εξαιρετικά ταλαντούχος δεινός σκόρερ Ντόρσεϊ που δεν μπήκε στο παρά ένα στην 12αδα στο Προολυμπιακό αλλά θα είναι με τα ...τσαρούχια στην επόμενη σύνθεση κάνοντας όργια στο NCAA και στα μεγάλα πλέον παιχνίδια.

Στην περιφέρεια έχουμε ακόμα τον χρυσό ρολίστα Μάντζαρη και τον Παππά εφόσον δείχνει να προσαρμόζεται πια στα δεδομένα μιας μεγάλης ομάδας. Συνεπώς μιλάμε για μια εξαιρετική πεντάδα βάζοντας και τον άσο του Παναθηναϊκού. Στην θέση "3"έχουμε τον Αντετοκούνμπο και από πίσω του τον Παπανικολάου που βρίσκει πια τα πατηματά του και έχει περάσει από ΝΒΑ και τον Παπαπέτρου που αν χρειαστεί με επιτυχία πάει και στο "4". Και είναι επίσης "αμερικανοθρεμένος".

Πάμε στη φροντ λάιν. Ο έμπειρος Πρίντεζης στα κορυφαία 4αρια της Ευρώπης έχει μια διετία μπροστά του.Ο Παπαγιάννης που ήδη στην πρώτη του σεζόν στο ΝΒΑ δείχνει ότι θα παίξει μεγάλο μπάσκετ, θα είναι στα επόμενα χρόνια ο βασικός σέντερ. Μαζί του ο ρολίστας από το ΝΒΑ επίσης Κουφός και ο εξαιρετικά ταλαντούχος Ζακ Ογκάστ (περιμένουμε τα χαρτιά του) που ήδη παίρνει εμπειρίες από Ευρώπη με επιτυχία.

ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ

Αυτή είναι μια 12αδα που περιγράψαμε και εφόσον δεν έχουμε αρνήσεις. Μια 12αδα γεμάτη ΝΒΑ και παιδιά που έχουν γαλουχηθεί σε αμερικάνικα κολλέγια. Στη συνέχεια υπάρχει ο καλός ρολίστας Θ.Αντετοκούνμπο, ο εξελίξιμος Αγραβάνης, ο στάσιμος αλλά πολύ ταλαντούχος Χαραλαμπόπουλος και άλλα παιδιά που ακόμα δεν έχουν προχωρήσει την εξελιξή τους και βρίσκονται σε αμερικάνικα πανεπιστήμια.

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕ ΜΕΛΛΟΝ

Μιλάμε για μια νέα ομάδα λοιπόν που στα επόμενα 2-3 χρόνια θα έχει και πολλές εμπειρίες ατομικά και σταδιακά ομαδικά. Θα μας ενδιαφέρει μόνο αν θα είμαστε υγιείς και αν θα κατεβαίνουν τα παιδιά από την άλλη άκρη του Ατλαντικού. Το θέμα είναι να βρούμε και προπονητή και ειδικά ένα τεχνικό που να ταιριάζει με την Εθνική αυτή και το νέο στιλ της που αναγκαστικά πρέπει να αποκτήσει και θα είναι πολύ αμερικάνικο.

Πάντως ταλέντα έχουμε, σταρ έχουμε, σκόρερ (Ντόρσεϊ)θα έχουμε, φροντ λάιν πλήρης,σούπερ σέντερ (Παπαγιάννης) και καλή περιφέρεια και στο πόιντ αν και εδώ δεν έχουμε πολλά παιδιά να έρχονται από πίσω με τέτοια χαρακτηριστικά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK