Η μαγκιά του Άρη και οι ξενύχτηδες του ΠΑΟ

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για τη μεγάλη νίκη του Άρη επί του Παναθηναϊκού, τους ξενύχτηδες του Παναθηναϊκού και το πέμπτο ματς στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Η μαγκιά του Άρη και οι ξενύχτηδες του ΠΑΟ

Σαφώς και είναι σαν ένας άτυπος τίτλος για τον Άρη του 1/10 το 2-2 με τους "πράσινους". Ενα 2-2 που είναι... Αρειανό, αλλά και που ο Παναθηναϊκός έχει μικρές δικαιολογίες. Μικρές όμως, καθώς ακόμα και χωρίς τρεις παίκτες (τους ξενύχτηδες) και άλλους δύο πιο πριν (τους Σέρβους), δεν παύει να είναι άλλο επίπεδο και κλάση. Και όμως απέτυχε παταγωδώς.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχασε ο ΠΑΟ, αλλά κέρδισε ο Άρης, Αυτή είναι η μαγκιά του Άρη. Κέρδισε ο Άρης, δεν έχασε ο ΠΑΟ από τον Άρη. Μετά από χρόνια έδειξε μεγάλος. Φάνηκε στο παρκέ η βαριά του φανέλα, η φανέλα του "αυτοκράτορα". Με τον κόσμο να είναι και πάλι ο 6ος παίκτης (να έλειπαν, όπως απ όλες τις ομάδες βέβαια, τα υβριστικά θα ήταν όλα τέλεια), ο Άρης μείωσε σε 1-2 την σειρά καθαρά και δίκαια και χωρίς τον βασικό του σέντερ τον Χάγκινς και βρίσκει με ψυχολογία τον ΠΑΟ χωρίς 5 παίκτες!

ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΨΑΛΙΔΑ

Για μένα πριν το ματς, και το έγραψα κιόλας στα social media, ο Άρης έγινε φαβορί. Η ψαλίδα έχει κλείσει σε ενα βαθμό. Ο Παναθηναϊκός όμως έχει άλλο επίπεδο και ρόστερ. Και θεωρώ ότι αν ήταν πλήρης μάλλον θα είχε κερδίσει. Αλλά τα "αν" δεν λένε κάτι καθώς και ο Άρης με το "αν" του Χάγκινς μπορεί να λέει τα δικά του. Ομως ο Παναθηναϊκός ήταν μισός. Προσέξτε, όχι μισός για να κερδίσει τον Άρη. Και εκεί είναι η μαγκιά των γηπεδούχων. Κέρδισαν για δεύτερη φορά μια ομάδα με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ, έστω και αν αυτή παρατάχθηκε με 9 παίκτες. Βέβαια, μόνο ο Ραντούλιτσα κάνει όσο ο Άρης. Πήρε τη σπουδαία νίκη γιατί γύρισε από -13, με ένα ματς που στο ημίχρονο ήταν ίσως το χειρότερό του.

Μπασκετικά ο Άρης έιδε -οι παίκτες του- ότι είναι φαβορί με τις απουσίες του ΠΑΟ και έτσι μπήκε με άγχος που φάνηκε στο σκορ και γι αυτό είχε το τραγικό 1/14τρ στο τέλος σχεδόν του ημιχρόνου και ο ΠΑΟ θα μπορούσε να έχει καθαρίσει το ματς. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 16-29 στο 19' 50'' καθώς με τις απουσίες του έπαιξε την άμυνα Πεδουλάκη. Ομως δεν μπορούσε να συνεχίζει έτσι καθώς ο Διαμαντίδης δεν είναι πια 30αρης, ούτε ο Φώτσης. Και άλλοι δεν παίζουν καν άμυνα όπως ο Ραντούλιτσα.

ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΗΦΟΡΙΚΟ

Συνεπώς, το -10 του ημιχρόνου μύριζε ανατροπή μόλις έβαζε σουτ ο Άρης. Που ξεκίνησε με 4/4τρ και έβαλε με το καλημέρα και τον κόσμο του στο παιχνίδι. Και εκεί στο 45-37 καθώς άφησε 9' με 3π ολόκληρο Παναθηναϊκός, έφαγε ένα 0-11 μάλλον γιατί δεν πίστεψε ότι μπορεί να κερδίσει! Ετσι, ο ΠΑΟ έδειξε με το 45-48 στα 3' και κάτι με την εμπειρία του ότι δεν θα αφήσει την ευκαιρία. Ο Άρης όμως με ψυχή και πάθος επέστρεψε σαν Άρης από παλιά με ένα 11-2 με το Παλέ κατηφορικό και μετά από χρόνια έφερε ένα ημιτελικό στο 2-2 και έστειλε πολλά μηνύματα. Με πρώτο απ όλα ότι όταν δουλεύεις σωστά και με υπομονή όπως κάνει ο Πρίφτης στην ομάδα της Θεσσαλονίκης έρχονται τα αποτελέσματα. Και το μήνυμα στην διοίκηση Λάσκαρη που έφερε νέο άνεμο, ότι η ψαλίδα έκλεισε αλλά υπάρχει διαφορά ακόμα που με ένα μπατζετ 3-4εκ μπορεί να φέρει διεκδίκηση του τίτλου με αξιώσεις.

Τι θα γίνει στην συνέχεια; Ο ΠΑΟ θεωρώ θα σημάνει συναγερμό. Θα μαζέψει 12000 κόσμο λόγω και των όσων έγιναν με τον Διαμαντίδη στο Παλέ, θα κάνει το ματς... αίμα και άμμο με την καλή την έννοια, θα παίξει σκυλίσια άμυνα και ο Άρης δεν θα αντέξει όσο και αν παλέψει. Εκτός αν δεν γυρίσουν οι τρεις Αμερικανοί. Αλλά νομίζω θα γυρίσουν.

ΑΛΛΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

Το θέμα είναι ότι ο Άρης δουλεύει σωστά και κάνει σταθερά βήματα. Με την άμυνα, την χημεία, την υπομονή, γυρίζοντας παιχνίδια και κερδίζοντας ακόμα και όταν δεν μπαίνει τίποτα. Ο Πεδουλάκης προτίμησε να ρισκάρει να πάει σε 5ο ματς αλλά να στείλει μήνυμα σε όλους ότι πάνω απ όλα η ομάδα. Λογικά θα τους βάλει μετά τα πρόστιμα όλους μέσα γιατί πρέπει να έχουν όλοι το δικαίωμα του λάθους. Ισως συσπειρώσει έτσι και την ομάδα. Θα φανεί. Αλλά αυτά είναι συνηθισμένα πράματα.

Πολλοί παίκτες και ειδικά οι Αμερικανοί, δεν είναι της φιλοσοφίας "χάσαμε, δεν βγαίνουμε έξω". Στην Αμερική τρως 40 πόντους και δεν τρέχει τίποτα. Άλλη κουλτούρα, άλλος κόσμος. Από την άλλη όταν έχεις και ματς άμεσα δεν μπορεί να ξενυχτάς!

Ο ΠΑΟ δεν μπορεί να κριθεί χωρίς τους τρεις Αμερικανούς αλλά και χωρίς αυτούς στο ΟΑΚΑ έστω και δύσκολα μάλλον θα κερδίσει αλλά θα πέσει σε "ερυθρόλευκο" τοίχος. Το πιο ανησυχητικό ήταν το 30% στα δίποντα και τα πολλά νεύρα ειδικά του Ραντούλιτσα με τον Καλάθη. Και στα ευχάριστα η καλή παρουσία του μικρού του Άρη του Φλιόνη με δύο σημαντικά τρίποντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Απίστευτο γλέντι: σήκωσαν στα χέρια τον Λάσκαρη
Έβριζαν χυδαία τη μάνα του Πεδουλάκη
Ξέσπασε κατά του Καλάθη ο Ραντούλιτσα
Άρης-Παναθηναϊκός 56-50

News 24/7

24MEDIA NETWORK