Ο Έλιοτ Γουίλιαμς, ο Παππάς και αυτά που θέλει ο Σάσα

Ο Σωτήρης Γεωργίου απαντά στα ερωτήματα για τον Παναθηναϊκό και αναλύει την περίπτωση του Έλιοτ Γουίλιαμς.

Ο Έλιοτ Γουίλιαμς, ο Παππάς και αυτά που θέλει ο Σάσα

Χαμός ξανά στον Παναθηναϊκό και δεν βγάζει κανείς γι ακόμη μια φορά άκρη. Τι θέλει να κάνει τελικά ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, ομολογώ πως δεν έχω καταλάβει. Ο Παναθηναϊκός διορθώνει με αστεράκια τις ανορθογραφίες που έχουν όλες οι ομάδες στην αρχή της σεζόν κι έτσι δεν ξέρουμε ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Τι θέλει ο Τζόρτζεβιτς

Αρχικά ο Σέρβος προπονητής, όταν είχε τους τραυματισμούς του Παππά και του Μποχωρίδη που ήταν εκτός για μήνες, δεν προχώρησε σε ενίσχυση, εκτιμώντας σαφέστατα ότι θα αντέξει η τριάδα Καλάθη, Διαμαντίδη και Φελντέιν μέχρι τον Γενάρη που θα είχε επιστροφές. Υπολόγιζε και λίγο τον Παύλοβιτς για το "2" που δεν μπορούσε -όπως είχαμε επισημάνει- να παίξει ποτέ στην θέση αυτή, όμως και έτσι δεν δοκίμασε εκεί ούτε καν τον Γιάνκοβιτς.

Κι ενώ μετά είχε τις επιστροφές διαπίστωσε τι; Ότι δεν του κάνει προφανώς ο Παππάς και ότι η ομάδα θέλει ενίσχυση. Και παίρνει τον Χέινς από την Σάσαρι, για τον οποίο έχουμε κάνει την ανάλυσή μας. Και ξαφνικά μαθαίνουμε ότι κλείνει τον Έλιοτ Γουίλιαμς από τις ΗΠΑ. Κρατάω μια μικρή επιφύλαξη μέχρι να δω ανακοίνωση γιατί και άλλες φορές μαθαίναμε για σκόρερ από την Κίνα και οι πράσινοι έψαχναν αλλού.

Πάντως αν έρθει ο Γουίλιαμς θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως σκέφτεται ο Τζόρτζεβιτς. Γιατί προφανώς σε αυτή την περίπτωση θα τεθεί στο περιθώριο ο Παππάς και η ομάδα θα πάρει αμερικάνικο χρώμα, αλλά στα σέντερ θα μείνει Σέρβικη και αργή. Άλλο μπλέξιμο, καθώς θα τρέχει σε άλλη ταχύτητα η περιφέρεια και σε άλλη η φροντ λάιν και όλα αυτά δεν φτιάχνονται σε ένα μήνα, στο μέσο της Ευρωλίγκας.

Αυτός είναι ο Γουίλιαμς

Ποιος είναι ο Γουίλιαμς με δύο λόγια σταράτα και ουσιαστικά και όχι μπλα μπλα, όπως με κάθε ένα που έρχεται και ακούμε προπονητές τους, συμπαίκτες τους κτλ να μας λένε πόσο παικταράδες είναι (σάμπως δηλαδή και θα έλεγαν πόσο άμπαλοι έιναι...;)!

Ο 27χρονος Γουίλιαμς είναι καλός αθλητής, αλλά χωρίς κολέγιο (καλά-καλά δυο χρόνια). Τον έκανε ντραφτ το Πόρτλαντ, αλλά του κόστισε ένας τραυματισμός κι έχασε την σεζόν, ενώ στην επόμενη είχε μόλις 4 πόντους. Έκτοτε δεν μπόρεσε να βρει πραγματική δουλειά κι έγινε γυρολόγος στο ΝΒΑ και το NBDL. Το θέμα είναι ότι δεν δοκίμασε ποτέ στην Ευρώπη, ήταν ταλέντο, αλλά δεν το έβγαλε ποτέ για πολλούς πιθανούς λόγους. Είναι παίκτης από αυτούς που λέμε "λαχείο". Μπορεί να έρθει στα μέρη μας και να εκτοξευθεί η αξία του ή να χαθεί, όπως πολλοί άλλοι, αν δεν μπει στο καλούπι του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Αν τον κλείσει ο ΠΑΟ θα έχει θέμα, αφού δεν ξέρει καν τους κανόνες ελλείψει ευρωπαϊκής εμπειρίας. Λογικά, σαν καλός αθλητής, μπορεί να παίξει και σε χαμηλά σχήματα για λίγο και στο "3", αλλά όπως σχεδιάζει τον ΠΑΟ πλέον ο Σάσα, μάλλον θα πάμε σε δίδυμα με Καλάθη-Χέινς και Φελντέιν-Γουίλιαμς, που θα ψάχνουν το ντράιβ ή το τρίποντο. Σε χαμηλά σχήματα πάει στο "3" ο Διαμαντίδης που κολλάει όταν έχει δίπλα τα αθλητικά κοντά κόμπο γκαρντ.

Η περίπτωση Παππά

Πάμε και στο επόμενο θέμα και στο τι συμβαίνει με τον Παππά που ανανέωσε πέρσι για να γίνει ο νέος ηγέτης της ομάδας μέσα σε αποθέωση, είχε αρχίσει να παίζει και άμυνα με τον Ιβάνοβιτς, αλλά ο τραυματισμός του στην Ρόδο τον έφερε πίσω. Και φέτος γύρισε βαρύς από τον τραυματισμό, μπήκε σταδιακά, αλλά πάγωσε μετά και έμεινε εκτός αποστολής με τον Κολοσσό, ενώ δεν έπαιξε λεπτό στην Κροατία σε ματς 30 πόντων.

Είναι φανερό ότι ο Τζόρτζεβιτς δεν τον πιστεύει. Είτε γιατί δεν τον πιστεύει γενικά, είτε γιατί δεν τον πιστεύει φέτος, επειδή είναι ανέτοιμος και οι υποχρεώσεις τρέχουν. Όπως και να' χει ο Παναθηναϊκός χάνει στην ελληνοποίηση, αλλά και τη σπουδαία επένδυση στην προσπάθεια να βρει τον νέο του ηγέτη. Φυσικά μπορεί να υπάρχει κάτι που δεν ξέρουμε, όπως για παράδειγμα να μην δουλεύει πάλι όπως πρέπει ο παίκτης που είναι ιδιόρρυθμος αθλητής κι αν δεν του αρέσει το κλίμα ή νομίζει ότι δεν τον πάνε, δεν το έχει σε τίποτα να το δείξει με χίλιους τρόπους.

Ο Παππάς θεωρήθηκε διάδοχος του Σπανούλη με την χρυσή ομάδα των Νέων, αλλά δεν δούλεψε ποτέ όπως έπρεπε κι ας είναι ο μοναδικός καθαρός σκόρερ με ατομικές φάσεις και στο ένας εναντίον ενός σε σετ μπάσκετ. Εκτιμήθηκε ότι δεν μπορούσε να μπει στο πνεύμα της μεγάλης ομάδας, καθώς δεν έπαιζε άμυνα και κοίταγε τα νούμερα. Άλλωστε με τον Σφαιρόπουλο στον πάγκο στον Κολοσσό έκανε σχετικά καλές χρονιές, μετά πήγε στη Ρεάλ Β' και ακολούθησε η Μπιλμπάο, στην οποία όμως δεν τον εμπιστεύτηκε ο Κατσικάρης με τον οποίο δεν έχει καλές σχέσεις.

Στον Πανιώνιο το 2013 με τον Σφαιρόπουλο βγήκε 2ος σκόρερ και ακολούθησε ο Παναθηναϊκός με τον οποίο έφτασε στους 11 πόντους στην Ευρωλίγκα πριν τον τραυματισμό του. Ακόμα πάντως δεν έχει παίξει συνολικά το μπάσκετ που έπρεπε. Πάντως πήρε ένα εξαιρετικό συμβόλαιο, ήταν άτυχος πέρσι και κανείς δεν ξέρει όπως λέει και ο Σαμπάνης τι συμβαίνει φέτος και αν τελικά τον πιστεύει ή όχι και γιατί ο Σέρβος κόουτς και τι παρασκήνιο παίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πάει για Έλιοτ Γουίλιαμς ο Παναθηναϊκός!

News 24/7

24MEDIA NETWORK