Πάλι καλά που νίκησε στο Βελιγράδι

Η σωτήρια απόδραση του Ολυμπιακού από το Βελιγράδι που έφερε το πλεονέκτημα έδρας, το κακό μομέντουμ και η χαμένη ενέργεια που έφερε φυσιολογικά την ήττα από την Ρεάλ στο ΣΕΦ αλλά και το μεγάλο κέρδος που δεν είναι άλλο από τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Γράφει ο Σωτήρης Γεωργίου.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - REAL MADRID (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - REAL MADRID (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Πάλι καλά που ο Ολυμπιακός απέδρασε προχτές από το Βελιγράδι στην παράταση, ειδάλλως θα έτρεχε και δεν θα έφτανε και θα γράφαμε άλλα τώρα... Καθώς θα είχε θέμα ακόμα και για την τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας πιθανότατα.

Ο Ολυμπιακός δεν είναι σε καλό μομέντουμ ντεφάκτο και έτσι η ήττα από την Ρεάλ στο ΣΕΦ ήρθε λογικά και φυσιολογικά με την εξέλιξη της αναμέτρησης και πλέον δεν μετακινείται από την 3η θέση κατά πάσα πιθανότητα (εκτός αν κερδίσει στην Μόσχα με+8 και την Εφές εκτός και χάσει και η ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ).

Και το χειρότερο στο κατάμεστο ΣΕΦ, με τον κόσμο της ομάδας να χειροκροτά το πλεονέκτημα της έδρας, ήταν ο σοβαρός -με αρχική εκτίμηση-τραυματισμός του Ματ Λοτζέσκι σε ανύποπτη φάση στο 39' που φάνηκε ότι κόλλησε το πόδι του και πήγε στα αποδυτήρια υποβασταζόμενος.

Η Ρεάλ κυνηγά την 1η θέση και αυτό ευνοεί τον Παναθηναϊκό καθώς η "βασίλισσα" που έχει την ισοβαθμία με την ΤΣΣΚΑ θα χτυπήσει το ματς με την Φενέρ την επόμενη εβδομάδα. Το κακό βράδυ στο ΣΕΦ όμως είχε και άλλη παράμετρο καθώς είχαμε και την λογομαχία στο πρώτο ημίχρονο Σφαιρόπουλου-Μπιρτς μετά την αλλαγή του τελευταίου.Ο Καναδός αντέδρασε στις παρατηρήσεις του προπονητή του που τον έστειλε στα αποδυτήρια και περιμένουμε τις εξελίξεις.

ΜΕΤΡΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Ο Ολυμπιακός έχασε δίκαια καθώς είχε μια μέτρια εικόνα και συνεχίζει σε χαμηλές πτήσεις απο πλευράς ενέργειας. Μπήκε στο παρκέ χωρίς άγχος και με καλή ψυχολογία για να κυνηγήσει ίσως το κάτι παραπάνω, ξεκίνησε καλά αλλά τελείωσε άσχημα. Και έχοντας και μια σοβαρή απώλεια τελευταίας στιγμής με την ασθένεια του Πρίντεζη. Παρόλα αυτά με τον Αγραβάνη στο "4"για να επιβραβευθεί για την εμφάνιση στο Βελιγράδι και με πάθος και όρεξη, προηγήθηκε στο 8' με 18-10.

Όμως η Ρεάλ με την κλάση της απάντησε άμεσα με τον Ράντολφ να ξεκινά με 11π και οι "ερυθρόλευκοι" με τον Σπανούλη να μην πατάει καλά και με τον Πρίντεζη εκτός, σκόραραν δύσκολα παρά το απίστευτο παιχνίδι του Μιλουτίνοφ. Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός πήρε 14 επιθετικά (!) ριμπάουντς αλλά δεν τα αξιοποίησε καθώς είχε 2/13τρ και κακό πάσινγκ γκέιμ. Το αποτέλεσμα ήταν η "βασίλισσα" να περάσει και μπροστά και το ματς να "κλείσει". Κυρίως με τον Παπανικολάου η Ελληνική ομάδα στο 25' πέρασε με 48-42 και δέχθηκε ένα 4-14 και 52-56(29').

ΜΟΙΡΑΙΟΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ

Οι Μαδριλένοι πέρασαν με 63-72 στο 37' και εκεί που όλοι νόμιζαν ότι όλα τελείωσαν ήρθε η έκρηξη της Ολυμπιακής ψυχής. Με καλές άμυνες και ηρωϊκά καλάθια ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός και πήγε στο 70-73 στο 39' με την μπάλα δική του. Ο Σπανούλης που ήταν σε κακή μέρα ήταν ο μοιραίος. Χαμένο δίποντο με λέι απ στο 70-73 και χαμένο τρίποντο στο 70-75 καπάκι και 1/2β μετά και τέλος (71-77 στα 28''). Στο δεύτερο μέρος η Ρεάλ έχασε μόλις ένα αμυντικό ριμπάουντ και αυτό ήταν το κλειδί της ανατροπής ενώ τελείωσε ο Ολυμπιακός με 7/26τρ. Και φυσικά πληγώθηκε από Γιουλ και Ράντολφ που είχαν από 21π και δεν τους περιόρισε ποτέ.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Ο Ολυμπιακός πήγε "χαλασμένος" στα αποδυτήρια. Η 3η θέση δεν τον ενοχλέι καθόλου,ούτε και η ήττα από την Ρεάλ. Τον χάλασε αρχικά η ξαφνική απουσία Πρίντεζη. Ανησυχεί όμως για την ενέργεια που του λείπει εμφανώς. Ανησυχεί για την άσχημη κατάσταση του Σπανούλη που έχει ταλαιπωρηθεί και από τραυματισμούς και ασθένειες. Και ανησυχεί και με το τραυματισμό του Λοτζέσκι που τελικά θα μείνει έναν μήνα εκτός δράσης αλλά και την κόντρα του Μπιρτς με τον Σφαιρόπουλο αν και τέτοια συμβάντα συμβαίνουν συχνά και λύνονται εύκολα. Αλλά όλα αυτά χάλασαν την εορταστική ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ

Υπήρχε και κάτι ευχάριστο όμως. Ο Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος σέντερ φέτος είναι βελτιωμένος και έκανε ειδικά επιθετικά με την Ρεάλ το καλυτερό του παιχνιδι. Και είχε 18π σε 21' με εξαιρετικά ποσοστά μάλιστα με 5/6δ και 8/10β. Και πήρε ριμπάουντς και έπαιξε άμυνα και διαβάζει καλύτερα το παιχνίδι και τελειώνει φάσεις ακόμα και με φόλοου καθώς κινείται καλύτερα στον χώρο. Μεγάλο κέρδος καθώς ειδικά τώρα είναι και σε άσχημη κατάσταση ο Μπιρτς και μόνιμα "θεατής" ο Γιανγκ.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Ο Σφαιρόπουλος το πάλεψε από τον πάγκο αλλά με τους κορυφαίους του παίκτες τον ένα εκτός και τον άλλο σε κακή κατάσταση και με τον Λοτζέσκι σταθερά μέτριο, δεν έχει πολλές επιλογές. Ο Γκριν μέτριος. Ο Μπιρτς κακός με 0/3δ σε 5'. Ο Γιανγκ απλά καλύτερος από άλλες φορές αλλά στην ουσία τίποτα. Ο Παπαπέτρου μέτριος, είναι σε περίοδο ντεφορμαρίσματος και ας ξεκίνησε με ένα δυναμικό κάρφωμα. Ο Σπανούλης κακός με 3/12σ (1/7δ), χωρίς τελειώματα και μόλις 3ασίστς. Ο Ουότερς τίποτα. Ο Αγραβάνης μαχητικός αλλά με 2/11σ το παράκανε με τον ενθουσιασμό του από την εμφάνιση στην Σερβία. Ο Μιλουτίνοφ κορυφαίος μακράν. Ο Παπανικολάου θετικότατος σε όλα.Ο Μάντζαρης μέτριος . Ο Λοτζέσκι κακός με 1/3σ σε 21', άτολμος και στο τέλος και άτυχος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK