Έμεινε ζωντανός, παραμένουν τα "θέματα"

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για τη δύσκολη νίκη του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ουραγό του ομίλου Νταρουσάφακα και σχολιάζει την επιλογή του Χέινς.

Έμεινε ζωντανός, παραμένουν τα "θέματα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναθηναϊκός έμεινε ζωντανός με τη νίκη του κόντρα στην Νταρουσαφάκα στο ΟΑΚΑ, αλλά πάλι δεν έπεισε και προβλημάτισε. Οι "πράσινοι" στάθηκαν τυχεροί στο τέλος με τις χαμένες βολές του Ερντέν, αλλά νίκησαν δίκαια σε ένα παιχνίδι που θα έπρεπε να έχουν "καθαρίσει" νωρίτερα. Η Νταρουσαφάκα είναι ένα ακριβό ακριβό σύνολο, αλλά όχι... ομάδα και με ίδια προβλήματα με τον Παναθηναϊκό. Έχει δηλαδή παίκτες που δεν αγαπούν την άμυνα (με εξαίρεση 2-3), που παίζουν άναρχο μπάσκετ και γι' αυτό δεν έχουν ακόμα καμία νίκη και έναν σέντερ που...περπατά, τον Ερντέν.

"Φλέρταρε" με την καταστροφή

Με όλα αυτά ο Παναθηναϊκός έπρεπε να "καθαρίσει" εύκολα το ματς. Αλλά δεν το έκανε και... φλέρταρε με την καταστροφή. Μπήκε μουδιασμένα και παγωμένα, καθώς ήταν επηρεασμένος από το γενικό κλίμα και τις εμφανίσεις του, την ώρα που και ο κόσμος ήταν επίσης... παγωμένος και πιο λίγος από ποτέ (μόλις 6.000 στο ΟΑΚΑ).

Βρέθηκε να κυνηγά διαφορές 7 πόντων στην αρχή, έχοντας πρόβλημα στο σκοράρισμα (7-14, 25-30), είχε μια έκρηξη στο τέλος και πήρε και διαφορές πηγαίνοντας και στο +9 (47-38) στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να τις κρατήσει. Με το άγχος να τον "πνίγει" βρέθηκε πίσω στο σκορ με 72-74 και τελικά όλα κρίθηκαν στο φινάλε με την ευστοχία του στις βολές και την αστοχία των Τούρκων.

Ο Παναθηναϊκός δεν κρατά τίποτα από το παιχνίδι, πλην της καλής εμφάνισης του Γιάνκοβιτς. Και έχει ακόμα πολλά θέματα να λύσει όπως το περιφερειακό σουτ του αντιπάλου. Κανείς δεν παίζει περιφερειακή άμυνα στους "πράσινους" που δέχθηκαν 13 τρίποντα από την Λοκομοτίβ την περασμένη εβδομάδα και άλλα 12 την Παρασκευή (29/1) με ποσοστό 50% από την τουρκική ομάδα. Οι "πράσινοι" χωρίς τον Διαμαντίδη που ήταν τραυματίας προβλημάτισαν και στη δημιουργία. Στα συν είναι τα 13 επιθετικά ριμπάουντ, που έχουν όμως και λογική αν αναλογιστεί κανείς τα αργά πόδια των αντιπάλων.

Έκανε ήρωα τον Γκόρντον

Ο Παναθηναϊκός έκανε ήρωα και τον γνωστό μας από το πέρασμά του από την Ελλάδα, Λούκας Γκόρντον, που δεν είναι και ο καλύτερος σκόρερ και ήταν... αδιάβαστος στα τρίποντα του Χαραγκόντι. Μέτριος ατομικά ο Τζόρτζεβιτς, αλλά όχι κακός. Ο Ραντούλιτσα έπαιρνε... μπρος με παίκτη στα κυβικά του, αλλά είχε προβλήματα πίσω, όπως πάντα. Κάπως καλύτερος ο Παύλοβιτς που έπαιξε πολύ (18 λεπτά) και προσπάθησε και στην άμυνα. Θετικός με όρεξη ο Γιάνκοβιτς, Κορυφαίος σε ενέργεια ο Γκιστ. Ο Καλάθης ανέβηκε πολύ (9 ασίστ), αλλά δεν τελείωνε τις φάσεις. Ο Κούζμιτς τίποτα, ο Φελντέιν μέτριος, ο Παππάς ακόμα θέλει πατήματα και ψυχολογία, ο Φώτσης με τα... τριποντάκια του.

Επόμενη μέρα; Τα πράγματα δεν πάνε καλά για τους "πράσινους". Καταρχήν όπως έχουμε ξαναπεί δεν αρκεί η φανέλα πλέον για να κερδίζεις στην Ευρωλίγκα, αν δεν παίξεις καλά, ακόμα και εντός έδρας. Ο Ερυθρός Αστέρας μάς επιβεβαίωσε πλήρως ότι είναι μια ομάδα που πάει δυνατά για την πρόκριση και έτσι τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα για τον Παναθηναϊκό που κυνηγά μετά τις καλύτερες Φενέρ, Εφές και την Λοκομοτίβ και την Μάλαγα και τον Αστέρα. Κι αν χάσει στην Κροατία από την πονηρή και ζημιάρα Τσεντεβίτα την επόμενη εβδομάδα, θα έχει μεγάλο θέμα και θα... φλερτάρει με τον αποκλεισμό. Μια Τσεντεβίτα που μέσα στην Πόλη κόντρα στη Φενέρ, από προβάδισμα 15 πόντων έκανε το ματς... ντέρμπι. Συνεπώς πάει στην Κροατία για έναν τελικό ανέτοιμος και με τα νέα πρόσωπα να μπαίνουν στον 2ο γύρο.

Δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά ο Χέινς

Όσο για τον Χέινς της Σάσαρι είναι μια καλή λύση, αλλά όχι ο παίκτης που μπορεί κάνει τη διαφορά. Καλή λύση γιατί είναι παίκτης που κολλάει σε μεγάλη ομάδα έχοντας παίξει σε δεύτερους ρόλους σε Μακάμπι και Σιένα, έχει καλό τρίποντο, καλή πάσα, δεν χαλάει τις ισορροπίες και θα μπορεί να δώσει σε 15 λεπτά 7-8 πόντους και 3 ασίστ. Παίζει καλή άμυνα και έχει ενέργεια.

Ο Γκίμπσον είναι σκόρερ που θα έδινε μεγάλα ματς, αλλά και θα έχανε ματς μόνος του με το run and gun παιχνίδι του. Συνεπώς έκανε καλή επιλογή o Παναθηναϊκός. Δεν αλλάζει τις ισορροπίες και γεμίζει το ρόστερ. Θα πάει και σε χαμηλά σχήματα και ψάχνει ακόμη έναν ψηλό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παναθηναϊκός - Νταρουσάφακα 82-79

News 24/7

24MEDIA NETWORK