Έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε... πράσινο πορτοφόλι!

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για την κακή βραδιά του Τζόρτζεβιτς και τον Παναθηναϊκό που έχει παίζει με τη φωτιά.

Έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε... πράσινο πορτοφόλι!

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει τις μεταπτώσεις στην απόδοσή του που δεν επιτρέπονται σε τέτοιο επίπεδο. Μετά την εξαιρετική του εμφάνιση στην Πόλη απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, φλέρταρε με το... έμφραγμα στο ΟΑΚΑ, έπεσε όμως από την Ακρόπολη και βρήκε... πορτοφόλι!

Η νίκη αυτή τον κράτησε ζωντανό, καθώς, αν έχανε, θα έμπλεκε σε μεγάλες περιπέτειες από νωρίς αφού στο Top16 τέτοιες ήττες με ομάδες που δεν είναι στης πρώτης γραμμής κοστίζουν ακριβά.

Ο Παναθηναϊκός είχε ένα ματς που αν έπαιζε σκληρά στην άμυνα και με όπλο το ΟΑΚΑ, θα έπρεπε να πάρει εύκολα. Δεν έπαιξε όμως και ας δείχνει το αντίθετο το νούμερο των πόντων που δέχθηκε. Τα νούμερα δεν λένε πάντα την αλήθεια, καθώς δέχθηκε πολλά ίδια καλάθια στην αδύνατη περιφερειακή άμυνά του κάνοντας ήρωα τον Σμιθ. Και δεν του έφτανε μόνο αυτό, αλλά στην 4η περίοδο εγκλωβίστηκε στη ζώνη της Μάλαγα σε τέτοιο βαθμό που σκόραρε σκοράροντας μόλις 6 πόντους στα πρώτα 9 λεπτά. Γι' αυτό και οι διαφορές που πήρε κατά διαστήματα, όπως το +7 (31-24) στο πρώτο μέρος και το +9 (48-39) στην 3η περίοδο, εξανεμίζονταν στο φτερό από την πονηρή και ύπουλη Μάλαγα. Μια ομάδα που δεν έχει το ρόστερ που τρομάζει, αλλά με εξαιρετική διαχείριση από τον Πλάθα έχει κάνει ζημιές σε έδρες όπως η ΤΣΣΚΑ και η Μακάμπι.

Έδωσε δικαιώματα ο Τζόρτζεβιτς

Ο Τζόρτζεβιτς διάβασε λάθος το παιχνίδι και είχε μια πολύ κακή βραδιά στον πάγκο του. Και η ομάδα του έπαιξε λάθος. Και όσο δεν "σκότωνε" τη Μάλαγα, που της έλειπαν Μάρκοβιτς και Κουζμνίνσκας, τής έδινε δικαιώματα. Όταν δε το 61-57 έγινε 61-62 το άγχος "έπνιξε" τους "πράσινους" που έχαναν βολές, δεν έβαζαν τρίποντα και γενικά είχαν πολύ άσχημες επιλογές.

Η Μάλαγα θα μπορούσε να πάρει το ματς καθαρά, αλλά ο Παναθηναϊκός στάθηκε τυχερός σε πολλές φάσεις. Τυχερός γιατί έπαιξε λάθος. Όταν στο τελευταίο δίλεπτο η μπάλα "έκαιγε", έκανε επιθέσεις με τρίποντα από τις γωνίες με τον Καλάθη που δεν είναι ο σουτέρ του. Στην άμυνα "έτρωγε" συνεργασία μέχρι και με τον Χέντριξ, αντί να τρώει σίδερα και έχανε τα αμυντικά ριμπάουντ όταν κρίνονταν όλα, με αποκορύφωμα αυτό μετά από δύο χαμένες βολές του Νέλσον.

Όταν πάντως όλα έδειχναν μαύρα, ήρθε το μαγικό δίδυμο εφέτος να πάρει το ματς που κράταγε μόνο ο Διαμαντίδης. Αν και κακή βραδιά ειδικά ο Φελντέιν, αυτός με τον Γκιστ "καθάρισαν" στο τέλος. Ο Γκιστ με την τάπα στον Σμιθ στα 35'' διατήρησε τον Παναθηναϊκό ζωντανό, ενώ ο ίδιος με επιθετικό ριμπάουντ και μια βολή μείωσε στον πόντο. Έβαλε βέβαια και η Μάλαγα το χεράκι της, χάνοντας το αμυντικό, την ίδια στιγμή που ο Φελντέιν, παρόλο που αρχικά ρίσκαρε με το τρίποντο από τα 8 μέτρα, στο τέλος βρήκε το σθένος να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Χωρίς διάβασμα, κανένα σχέδιο

Από τον Παναθηναϊκό κρατάμε ότι στις τελευταίες του επιθέσεις σε πολλά παιχνίδια δεν έχει καθαρό μυαλό και διαβασμένες επιλογές. Ο Τζόρτζεβιτς δεν βάζει την πινελιά του και οι παίκτες αυτοσχεδιάζουν. Ανεπίτρεπτο σε αυτό το επίπεδο να μην είναι διαβασμένες και σχεδιασμένες όλες οι κρίσιμες επιθέσεις όταν κρίνεται το ματς. Τι άλλα κρατάμε;

Ότι ο Φελντέιν καλό είναι να έχει άγνοια κινδύνου, αλλά άλλο Καντού και άλλο Παναθηναϊκός. Καλό είναι να μην φοβάται, αλλά όταν δεν είναι σε καλή μέρα οφείλει να μην εκβιάζει τα σουτ. Ανεξαρτήτως εξέλιξης στο τελευταίο.

Πρόβλημα τεράστιο και η αντιμετώπιση της ζώνης. Ο Παναθηναϊκός δεν την διάβασε σωστά και είχε άσχημες επιλογές, με τα τρίποντα να μην βγαίνουν από τους παίκτες που έπρεπε. Ο Τζόρτζεβιτς έδωσε εντολή να πάει η μπάλα στη ρακέτα που η Μάλαγα παίζει με ημίψηλα σχήματα και δεν έχει "βαριά" κορμιά, μόνο που δεν έγινε με τον σωστό τρόπο, μια και ο Ραντούλιτσα ήταν νευρικός και κακός. Ο "Σάλε" Θα μπορούσε να βάλει τον Γκιστ στο "5" και να πάρει χρόνο ο Φώτσης στο "4" για να δώσει μακρινό σουτ. Ταιριαστό δίδυμο στο σχήμα της Μάλαγα.

Πρόβλημα ήταν και οι βολές. Δεν μας είχε συνηθίσει ο Παναθηναϊκός να έχει 65% από τη γραμμή με 17/26 εντός έδρας, ποσόστό που κοστίζει σε ματς μάλιστα που εξελίσσονται σε θρίλερ.

Τους κάνει ήρωες

Πρόβλημα και στην περιφερειακή άμυνα και στην ενέργεια. Γενικό πρόβλημα το πρώτο, καθώς δεν υπάρχει ο εξολοθρευτής, με αποτέλεσμα να γίνονται ...ήρωες πολλοί αντίπαλοι κοντοί, όπως ο Σμιθ ή ο Τζάκσον. Ενέργεια; Μηδέν σχεδόν. Σε ένα ματς που ήταν φανερό ότι αν το πήγαινε στη δύναμη και στον τσαμπουκά θα το είχε στους 10-15 πόντους, ο Παναθηναϊκός δεν είχε μπαταρίες.

Διάβασε πάντως το παιχνίδι της Μάλαγα στην επίθεση και της έκοψε το επιθετικό ριμπάουντ και το πολύ μακρινό σουτ. Είχε όμως αργές περιστροφές και ο συνολικός βαθμός του δεν είναι καλός παρά το ότι δέχθηκε κάτω από 70π. Άλλωστε η Ουνικάχα έπαιζε αρκετή ώρα με Ντίαζ, Ντίεζ κλπ.

Πλάκα - πλάκα η Ουνικάχα έχασε και 8 βολές με 57% που δικαίως μπορεί να ισχυριστεί ότι της κόστισε την νίκη.

Ατομικά

Στα θετικά τουλάχιστον ότι μπήκαν οι μικροί. Ο Χαραλαμπόπουλος ξεκίνησε στο "3" και δεν ήταν άσχημος, αλλά μετά ξεχάστηκε και ο Παπαγιάννης πήρε χρόνο στην τρίτη περίοδο σε ματς που δεν του ταίριαζε και είχε ένα τρομερό κάρφωμα από άλει ουπ του Διαμαντίδη.

Και κρατάμε ότι όταν δεν είναι καλά ο Καλάθης ή έχει φάουλ όπως έγινε στην αναμέτρηση αυτή, υπάρχει θέμα στον "άσο". Αλήθεια είναι πάντως πως δεν μπορείς να πεις "θέλω παίκτη" έχοντας Διαμαντίδη και Παππά!

Ατομικά ο Τζόρτζεβιτς πήρε πολύ κακό βαθμό. Ο Διαμαντίδης ήταν κορυφαίος γιατί κράτησε (και αμυντικά) τον Παναθηναϊκός, όπως και ο (μέτριος) Γκιστ στις τελευταίες φάσεις. Ο Φελντέιν σώθηκε από το τρίποντο της νίκης, θετικός ήταν ο Πάβλοβιτς και απογοητευτικός ο Ραντούλιτσα. Άφαντος ο Γιάνκοβιτς, ο Φώτσης έπαιξε λίγο.

Ο Παππάς επίσης λίγο, δεν μπήκε στο πνεύμα του ματς. Ο Καλάθης σε κακή βραδιά, κακώς σούταρε τόσο, μετριότητα ο Κούζμιτς.

Το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα μέσα στο ΟΑΚΑ που ακολουθεί είναι πολύ κρίσιμο. Οι Σέρβοι είναι πολύ επικίνδυνοι και ας υπέστησαν συντριβή από την Φενέρμπαχτσε στο Βελιγράδι. Αν ο Παναθηναϊκός δεν βελτιωθεί, θα έχει μεγάλο θέμα σε ματς που πάλι είναι στα "πρέπει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παναθηναϊκός - Μάλαγα 68-66

Τζόρτζεβιτς: "Ανεπίτρεπτα λάθη από έμπειρους παίκτες"

News 24/7

24MEDIA NETWORK