Καλή επιλογή ο Τζέιμς, χωρίς να "τρελαίνει" κιόλας

Μετά τον Σίνγκλετον και Μάικ Τζέιμς. Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει τη νέα προσθήκη του Παναθηναϊκού.

Καλή επιλογή ο Τζέιμς, χωρίς να "τρελαίνει" κιόλας

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει την μεταγραφική του αντεπίθεση και έκλεισε και δεύτερο σπουδαίο Αμερικανό, περιμένοντας πλέον την εξέλιξη της υπόθεσης Μπουρούση.

ΟΧΙ ΚΑΤΙ ΤΡΟΜΕΡΟ

Ο Μάικ Τζέιμς, που τον μάθαμε στα μέρη μας από τον Κολοσσό και εκτόξευσε την αξία του ένα χρόνο αργότερα που πήγε στην Ισπανία και την Λαμποράλ, είναι μια καλή λύση αλλά όχι κάτι τρομερό. Όμως έχοντας και τον Καλάθη στον ρόστερ ο ΠΑΟ έχει ένα καλό δίδυμο στο πόιντ και όχι μόνο, καθώς ο Τζέιμς μπορεί να παίξει και μαζί με τον Καλάθη σε ένα περιφερειακό δίδυμο που θα μπορεί και να δημιουργήσει και να σκοράρει.

Βασικά ο Τζέιμς αποκτήθηκε γιατί είναι παίκτης ποιότητας στον άσο ώστε να καλύπτει επάξια τον Καλάθη όταν αυτός ξεκουράζεται αλλά και για να μπορεί να παίξει και μαζί του για να δίνει σκορ και ρυθμό. Ο Τζέιμς είναι παίκτης ρυθμού και εδώ έχω ένα ενδοιασμό, όταν ο Παναθηναϊκός θα παίζει σετ μπάσκετ, αργό και σκεπτόμενο.

ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ

Στη Λαμποράλ ο νέος Αμερικανός πόιντ του ΠΑΟ έβγαλε μάτια, γιατί έπαιζε ελεύθερο μπάσκετ η ομάδα του και βασικά επειδή δεν είχε άγχος και πίεση. Στην Ελλάδα θα έχει πίεση και αυτό δεν ξέρω πόσο θα τον επηρεάσει. Ομως έχει πλέον ήδη στην πλάτη του την εμπειρία από μια μεγάλη ομάδα και υψηλοτατο ανταγωνισμό. Και αυτό είναι καλό για τους "πράσινους".

Αναμένεται δε να δώσει γρήγορο τέμπο, αλλά και σουτ, καθώς σουτάρει πολύ γενικά και από μακρυά. Ο νέος Αμερικανός είναι παίκτης που θα βοηθήσει. Δεν ξέρω βέβαια αν η αξία του είναι κοντά πλέον στο 1εκ. βάσει των 10π. και 3ασ. από την περασμένη σεζόν. Ούτε και εκτιμώ ότι είναι τόσο σπουδαίος παίκτης.Ομως δεν παραβλέπουμε ότι πλέον στο μπάσκετ έχουν αλλάξει τα δεδομένα και έχουμε παίκτες τύπου Τζέιμς που παίζουν και έξω από τα συστήματα πολλές φορές και δεν έχουν και το κάτι τρομερό σε ένα έστω συστατικό τους, αλλά είναι κόμπο γκαρντ που λέμε και κάνουν την διαφορά διαμορφώνοντας καταστάσεις. Μένει να δούμε ποιόν ακόμα θα πάρει στο 2-3 ο ΠΑΟ.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΤΙΛΕΪΝΙ

Πάντως ο Τζέιμς είναι καλή επιλογή, δεν είναι ασφαλώς Ντιλέϊνι, αλλά μπορεί να παίξει και με τον Καλάθη και να τον καλύψει όταν είναι εκτός. Μπορεί να δώσει έκρηξη και αλλαγή ρυθμού και μπορεί να δώσει 10π. και κάποια καλά μακρινά σουτ και να πιέσει και στην άμυνα και να βγει στο ανοιχτό γήπεδο.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗ

Όσο για την υπόθεση Μπουρούση θεωρώ ότι είναι πολύ πιθανό να έχει αίσιο τέλος μέσα στην εβδομάδα καθώς εκτιμώ ότι είναι απίθανο να βρει καλό συμβόλαιο στο ΝΒΑ (δηλ με καλά λεφτά που μην ξεχνάμε εκεί την εφορία την πληρώνει ο αθλητης και με πολύ χρόνο)και δυσκολα θα πάει σαν οικογενειάρχης στην μακρινή Κίνα ή στην Τουρκία με τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Τα λεφτά του ΠΑΟ φτάνουν και τα 2,8 για 2 χρόνια με τα μπόνους, έχει πολύ καλές σχέσεις με τον Δ.Γιαννακόπουλο και μαζί με Σίνγκλετον και Γκιστ θα φτιάξουν μια δυνατή φροντ λάιν. Συνεπώς εκτιμώ ότι είναι πολύ κοντά στο να πει το "ναι" στους "πράσινους" που θέλουν ακόμα ένα καλό παίκτη στο 2-3 ή καθαρά στο "3". Και ανάλογα και ένα 4-5αρι ακόμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τζέιμς: "Έρχομαι στη μεγαλύτερη ομάδα της Ευρώπης"
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ: Απάντησε θετικά και ο Μάικ Τζέιμς

News 24/7

24MEDIA NETWORK