Πέρασε την πονηρή δυάδα!

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός νίκησε τη Μάλαγα δίκαια και καθαρά χωρίς τον αρχηγό, ηγέτη και σκόρερ του, Βασίλη Σπανούλη σημαίνει πολλά. Είναι μια δεμένη ομάδα που ξέρει να καλύπτει τις απουσίες. Κερδίζει με την εμπειρία, την τεχνογνωσία και το ειδικό βάρος. Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει.

Πέρασε την πονηρή δυάδα!

O Ολυμπιακός μπήκε με το δεξί λοιπόν στην Ευρωλίγκα και πέρασε τον σκόπελο της αρχής με τα πονηρά εντός έδρας παιχνίδια.Το άγχος της πρεμιέρας, η τιμωρία στην αναμέτρηση με την Μπασκόνια στην Κρήτη, το γεγονός ότι αντιπαλοί του στην αρχή έστω εντός ήταν δύο πονηρές καλές ισπανικές ομάδες.

Ακόμα η φορμαρισμένη χτες Μάλαγα στο ΣΕΦ που ήρθε από μεγάλη νίκη με ανατροπή από -10 με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρ και όλα αυτά με τις απουσίες της ελληνικής ομάδας και βασικά του ηγέτη και αρχηγού Σπανούλη, είχαν φέρει ανησυχία. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός με εμπειρία και τεχνογνωσία έκανε εύκολα σχετικά το 2/2 και πάει με άνεση στο Τελ Αβίβ για ανάλογο παιχνίδι σε λίγες μέρες.

Πάντως ηρέμησε γιατί τον ενδιαφέρει να προφυλάσσει την έδρα και Μπασκόνια και Μάλαγα θα κάνουν ζημιές.

ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την Μάλαγα επειδή είναι μια ομάδα πολύ δεμένη που ξέρει να καλύπτει τις απουσίες με την καλή δουλειά που γίνεται. Το κέρδος των "ερυθρολεύκων" είναι ότι με σοβαρούς αντιπάλους βρίσκει λύσεις και έβαλε 80 πόντους χωρίς τον ηγέτη τους. Το να κερδίζεις χωρίς τον αρχηγό, ηγέτη και σκόρερ, δίκαια και καθαρά σημαίνει πολλά. Βασικά κερδίζει με την εμπειρία, την τεχνογνωσία και το ειδικό βάρος. Ασφαλώς η Ουνικάχα Μάλαγα δεν τρομάζει και δεν είναι καμιά ομαδάρα και στο ρόστερ της δεν βρίσκει και πολλούς παίκτες που θα είχαν θέση στο ΣΕΦ.

Από την άλλη όμως είναι μια ισπανική δεμένη ομάδα με κορμό και φιλοσοφία,με καλό προπονητή και που έκανε την ζημιά στην ΄πανάκριβη Φενέρ με την άμυνά της. Πάντως εκτός έχει αδυναμίες και αυτές φάνηκαν και στο Φάληρο. Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε και είναι ικανοποιημένος και το πέτυχε βασικά με την άμυνα. Δεν μπορούσε με όλα αυτά να παίξει και μπασκετάρα αλλά στο επίπεδο αυτό ειδικά τώρα,μετρά το ροζέ... (φύλλο αγώνα).

ΠΩΣ ΚΕΡΔΙΣΕ

Στα κέρδη είναι ότι κέρδισε την Μάλαγα με δύο μόλις παίκτες να έχουν πάνω από 10 πόντους και με πολλά ψηλά σχήματα καθώς αν και γύρισε ο Ρόμπερτς ο Σφαιρόπουλος αναγκάζεται να παίζει και με Τόμπσον ή Παπανικολάου για κάποιο διάστημα στο "2".

Ο Τιλί λείπει αλλά Πρίντεζης και Αγραβάνης μοιράζονται το 4αρι και δεν χρειάστηκε να ανέβει στην θέση ο Παπαπέτρου. Πάντως το εκρηκτικό ξεκίνημα(κτύπησε την εύθραυστη ψυχολογία της Μάλαγα) με το 19-4 στο 6' (καλός ο Παπαπέτρου εδώ με 7 πόντους) ακολούθησε το ροκάνισμα (35-24 στο 17΄,37-33ημ) με ένα κακό τρίλεπτο στο τέλος με πρόβλημα στην ρακέτα. Ο Τόμπσον με 7 πόντους έκανε το 46-35 στο 23'αλλά η έμπειρη Ουνικάχα φαινόταν ότι θα επέστρεφε και το έπραξε γρήγορα (65-62 στο 35').

Ο Πρίντεζης και ο Μιλουτίνοφ κράτησαν την ελληνική ομάδα που στο 78-74 έκανε λάθος στα 38'' (Παπανικολαόυ) αλλά ...ανταπέδωσε ο Νέντοβιτς και τέλος. Ο Ολυμπιακός κρατά και τις 21/25 βολές επιτέλους αλλά δεν του άρεσαν τα 12 χαμένα αμυντικά ριμπάουντ αν και ο Πλάθα από την άλλη τα έχει με τους παίκτες του που έχασαν 13 ολόκληρες βολές! Και φυσικά δεν άρεσαν στον Σφαιρόπουλο τα πολλά λάθη στην 4η περίοδο.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Ο Σφαιρόπουλος το χειρίστηκε καλά το παιχνίδι. Ο Τόμπσον ήταν κορυφαίος χωρίς να κάνει κάτι τρομερό. Ο Ρόμπερς στο ντεμπούτο του θετικός. Καλός ο Μάντζαρης όπως και οι Πρίντεζης,Μιλουτίνοφ. Ξεκίνησε καλά ο Παπαπέτρου με 7π αλλά δεν σκόραρε ποτέ μετά.

Άστοχος ο Αγραβάνης,ο Μπόγρης έπαιξε ελάχιστα, μέτριος ο Παπανικολάου και με αρκετά λάθη. Οι Στρέλνικες -Μακ Λιν δεν έκαναν και κάτι ιδιαίτερο και ψάχνουν τα πατηματά τους και την χημεία τους με το σύνολο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK