Εύκολα ναι, πρόχειρα όχι

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος καταγράφει τις εντυπώσεις που άφησε η Εθνική στη νίκη επί της Σενεγάλης, η οποία ναι μεν ήρθε εύκολα, όμως δεν επιτεύχθηκε με προχειρότητα.

Εύκολα ναι, πρόχειρα όχι
INTIME SPORTS

Ακόμα και τα πιο εύκολα θεωρητικά παιχνίδια έχουν τον τρόπο τους για να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα... Αν δεν ακολουθήσει μια ομάδα αυτό τον σωστό τρόπο, τότε χρειάζεται κόπο.

Δεν κουράστηκε

Η Ελλάδα για παράδειγμα δεν χρειάστηκε να κουραστεί. Είχε ξεκάθαρο πλάνο για να μην αφήσει κανένα περιθώριο στη Σενεγάλη. Πίεσε τους Αφρικανούς στην περιφέρεια, πέρασε την μπάλα μέσα στο καλάθι, δημιούργησε πεδίο δράσης στους περιφερειακούς για να πυροβολήσουν. Πήρε σουτ και από τον Καϊμακόγλου, γενικά έκανε σε όλο το πρώτο ημίχρονο ό,τι ακριβώς χρειαζόταν.

Το ότι θα μπορούσε να την πατήσει αν δεν ήταν τόσο καλή από την αρχή, φάνηκε στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου. Μπλέχτηκε κάπως στη ζώνη της Σενεγάλης και την άφησε να μειώσει. Αν δεν είχε πάρει μεγάλη διαφορά, αυτή η χαλάρωση ίσως να κόστιζε. Γιατί αν γυρίσει ένα ματς, εύκολα μπορεί να στραβώσει. Οι Κροάτες για παράδειγμα πίστεψαν πως δεν έχουν αντίπαλο και όταν πλησίασαν οι Φιλιππίνες, έχασαν το αυγά και τα πασχάλια. Οχι όμως και το ματς, γιατί οι αντίπαλοί τους δεν έβαλαν το τελευταίο σουτ.

Δεν επιτρέπεται η χαλάρωση

Το πιο σημαντικό στοιχείο του αγώνα της πρεμιέρας, ήταν πως οι Σενεγαλέζοι έβαλαν πρόβλημα στην Εθνική, εκεί στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Χρειάστηκε να ψάξει για το ιδανικό σχήμα ο Κατσικάρης, να πάρει τάιμ άουτ, να αναζητήσει τη λύση. Και κάπως έτσι πήρε το μήνυμα και η ομάδα πως δεν επιτρέπεται καμία χαλάρωση, σε κανένα ματς.

Η πρεμιέρα πρέπει να είναι οδηγός και για το δεύτερο ημίχρονο. Οι Φιλιππίνες έχουν τον Μπλάτσε, έχουν και κόσμο στις εξέδρες, αν πάρουν μπρος και ενθουσιαστούν, μπορεί να γίνει το κακό. Αν όμως η Εθνική μπει δυνατά και μυαλωμένα, περάσει την μπάλα στους ψηλούς, κλείσει καλά και συνάμα φθείρει τον Μπλάτσε, όλα θα πάρουν το δρόμους. Και αμέσως μετά, αφού ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρόκριση στους "16" θα μπει στην πραγματική μάχη, στον "πόλεμο" που είπε και ο Καϊμακόγλου. Και με τον κατάλληλο τρόπο, μπορεί να αποφύγει τον κόπο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK