Οι παντρεμένοι διαλέγουν Μαδρίτη...

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος ανοίγει την πολύ μεγάλη κουβέντα σχετικά με την επιλογή αντιπάλων στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, την οποία μπορούν να κάνουν μόνο η ΤΣΣΚΑ και η Ρεάλ Μαδρίτης και σχολιάζει τις επιθυμίες των "αιωνίων".

Οι παντρεμένοι διαλέγουν Μαδρίτη...
INTIME SPORTS

Κλεμμένος είναι ο τίτλος γιατί αυτή η ατάκα ανήκει στον Γιώργο Λιμνιάτη. "Ποιον θα επέλεγες για αντίπαλο στα προημιτελικά", αλλά κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά... Ρεάλ Μαδρίτης και ΤΣΣΚΑ είναι σπουδαίες ομάδες, έχουν τα καλά και τα άσχημά τους, συνεπώς το χιούμορ του Γιώργου μοιάζει με την ιδανική απάντηση. "Αν ήμουν παντρεμένος θα διάλεγα Μαδρίτη, αν ήμουν ανύπαντρος Μόσχα"... Με άλλα λόγια, απάντησε τουριστικά και όχι μπασκετικά.

Δεν επιλέγουν οι Έλληνες

Οι παντρεμένοι διαλέγουν Μαδρίτη...

Είναι προφανές ότι η συζήτηση που έχει αναπτυχθεί σε Αθήνα, Μόσχα και Μαδρίτη δεν έχει μεγάλη ουσία. Στην πραγματικότητα, η συγκεκριμένη ερώτηση δεν μπορεί να τεθεί στις ελληνικές ομάδες, αλλά στη ρωσική και την ισπανική. Κυρίως την Ρεάλ, που θα παίξει την Παρασκευή και θα ξέρει την κατάταξη του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Θα γνωρίζει επίσης τι έκανε η ΤΣΣΚΑ με την Μακάμπι. Αν χάνουν οι Ρώσοι, τότε ούτε η Ρεάλ θα διαλέξει. Θα είναι πρώτη και η ΤΣΣΚΑ δεύτερη. Αν όμως η ΤΣΣΚΑ περάσει από το Τελ Αβίβ, οι Μαδριλένοι επιλέγουν. Αν κερδίσουν την Ζαλγκρίς στο Κάουνας είναι πρώτοι, αν χάσουν θα είναι δεύτεροι... Όπως και να έχει βέβαια θα έρθουν στην Αθήνα.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, το ματς στο ΣΕΦ δεν είναι ζωής ή θανάτου για κανένα. Είναι ένα παιχνίδι για το γόητρο ή αν θέλετε για την 3η ή την 4η θέση. Οι ελληνικές έχουν ήδη αρχίσει διπλό σκάουτινγκ, όπως έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες να βγάλουν βίζα για τη Μόσχα. Μία από τις δύο θα τις χρησιμοποιήσει, όμως ο τελικός προορισμός θα γίνει γνωστός την Παρασκευή το βράδυ.

Επιθυμίες "αιωνίων"

Οι παντρεμένοι διαλέγουν Μαδρίτη...

Πάμε τώρα σε μια πιο ουσιαστικά συζήτηση, που δεν έχει να κάνει με το θέμα της επιλογής. Γιατί θέμα επιλογής δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως θέμα επιθυμίας. Και χωρίς κανείς να το έχει πει ξεκάθαρα για προφανείς λόγους, είναι σαφές ότι η ΤΣΣΚΑ είναι προτιμότερος αντίπαλος. Δεν είναι παράλογο αυτό, όπως δεν σημαίνει ότι όποιος πέσει με την ΤΣΣΚΑ θα προκριθεί κιόλας. Φαβορί και στη μία και στην άλλη περίπτωση θα είναι οι ομάδες με το αβαντάζ έδρας, άρα Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν μειονέκτημα. Από την άλλη, όμως, η ΤΣΣΚΑ δείχνει μέχρι τώρα ότι είναι μια ομάδα με περισσότερες αδυναμίες σε σχέση με τη Ρεάλ. Παίζει σε ένα ρυθμό που μπορούν πιο εύκολα να ακολουθήσουν οι ελληνικές ομάδες, κάτι που δεν ισχύει με τη Ρεάλ. Οι Μαδριλένοι μπορούν να πατήσουν το γκάζι και να φύγουν, ειδικά όταν παίζουν στην έδρα τους. Και καλώς ή κακώς, στη Μαδρίτη θα κριθεί η πρόκριση, όχι στο ΟΑΚΑ ή στο ΣΕΦ. Στο φάιναλ φορ είναι πιο εφικτό να νικήσει κάποιος τη φετινή Ρεάλ, σε σειρά 5 αγώνων οι πιθανότητες λιγοστεύουν. Οχι ότι με την ΤΣΣΚΑ είναι πολύ πιο εύκολο, αλλά το στυλ παιχνιδιού της ταιριάζει πιο πολύ στις ελληνικές ομάδες.

Να, λοιπόν, γιατί και οι δύο θα ήθελαν ΤΣΣΚΑ, να γιατί θα έχουν το κίνητρο για τη νίκη. Γιατί με βάση τη λογική, ο τρίτος θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ και ο τέταρτος τη Ρεάλ. Εκτός κι αν οι Μαδριλένοι έχουν διαφορετική άποψη....

News 24/7

24MEDIA NETWORK