Πήρε το μάθημα από το 10-0

O Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για την εύκολη κλήρωση του Ολυμπιακού, που μπορεί να διασφαλίσει μια άνετη πρόκριση στο Top 16 αλλά δεν πρέπει να παρασυρθεί σε περίπτωση περιπάτου.

Πήρε το μάθημα από το 10-0
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός εξαργύρωσε με μια εύκολη κλήρωση στο Top 16 τις κούπες σε Πόλη και Λονδίνο, συνολικά την πορεία του στην Ευρωλίγκα τα τελευταία τρία χρόνια... Τι σημαίνει αυτό; Οτι στην πρώτη φάση μπορεί να κάνει περίπατο... Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν και πάλι επικεφαλής ομίλου, στάθηκαν και τυχεροί με τα κριτήρια και τους αντιπάλους και η εκκίνησή του και στην φετινή διοργάνωση θα είναι άνετη. Θα μπορέσει, δηλαδή, να διασφαλίσει με άνεση την πρόκριση στο Top 16, ενδεχομένως να φλερτάρει με άλλο ένα 10-0. Ε, και; Βοήθησε σε κάτι η περυσινή αήττητη πορεία; Έπαιξε ρόλο στη συνέχεια; Κανέναν απολύτως.

Δεν μεταφέρει τίποτα...

Οπως ακριβώς το είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι. Και 10-0 να κάνεις στην πρώτη φάση, δεν έχει σημασία. Μόνο η πρόκριση μετράει, γιατί καμία νίκη δεν μεταφέρεται στο Top 16, τίποπα δεν μπορεί να διασφαλίσει πιο εύκολους αντιπάλους στη δεύτερη φάση. Αήττητος ολοκλήρωσε την πορεία του ο Ολυμπιακός στην αρχή της Ευρωλίγκα και τελικά στο Top 16 βρέθηκε στον πιο δύσκολο όμιλο.

Κάτι γλίτωσε...

Το θετικό της όλης υπόθεσης είναι ότι δεν θα χρειαστεί ούτε να φορτσάρει, ούτε να αγχωθεί. Φανταστείτε ότι θα μπορούσε σε μια πολύ ακραία περίπτωση να βρεθεί σε γκρουπ που θα ήταν δύσκολη ακόμα και η πρόκριση. Για παράδειγμα στον όμιλο του Παναθηναϊκού, ένα είναι σίγουρο. Οτι θα έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ότι θα γίνουν μάχες ακόμα και για την πρόκριση. Κάτι τέτοιο το γλίτωσε ο Ολυμπιακός.

Βέβαια είναι νωρίς ακόμα γιατί δεν έχουν διαμορφωθεί τα ρόστερ, αλλά όπως και να το κάνουμε, ο Ολυμπιακός δεν θα κινδυνέψει. Η Βαλένθια ήδη έχει χάσει Λαφαγιέτ και Ντόελμαν, η Κούτσα βρίσκεται στο... μηδέν, τα ματς με τον Ερυθρό Αστέρα θα έχουν τη δική τους ξεχωριστή ομορφιά λόγω της σχέσης των οπαδών των δύο ομάδων, η Νεπτούνας θα είναι ένας από τους αδύναμους κρίκους της Ευρωλίγκα. Μένει η Γαλατά, που θα είναι δυνατή, αλλά δεν είναι και η πιο ισχυρή τουρκική ομάδα.

Ραντεβού στο Top 16

Αρα μια χαρά θα είναι τα πράγματα στην αρχή, αλλά η πραγματική Ευρωλίγκα για τον Ολυμπιακό θα αρχίσει στο Top 16. Είπαμε και πριν. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Το θετικό είναι ότι κανείς δεν θα παρασυρθεί σε περίπτωση περιπάτου στην πρώτη φάση, γιατί το περυσινό παράδειγμα θα είναι και μάθημα και οδηγός.

News 24/7

24MEDIA NETWORK