Αυτό είναι το σχέδιο Μίτσελ για Ατλέτικο

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος καταγράφει τα δεδομένα για τον καταρτισμό της 11άδας του Ολυμπιακού από τον Μίτσελ ενόψει Ατλέτικο Μαδρίτης.

Αυτό είναι το σχέδιο Μίτσελ για Ατλέτικο

Σταυρόλεξο για πολύ δυνατούς λύτες αποτελεί για τον Ολυμπιακό η αναμέτρηση με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Μίτσελ καλείται να βγάλει ξανά λαγό από το καπέλο, προκειμένου να κοντράρει στα ίσια τους πρωταθλητές Ισπανίας, οι οποίοι έρχονται με φόρα μετά το «διπλό» μέσα στο «Μπερναμπέου» σε βάρος της Ρεάλ, την οποία –σημειωτέον- νίκησαν πριν από μερικές ημέρες και στο πλαίσιο του Σούπερ Καπ.

Δυσκολότερα με τις απουσίες

Ο δεδομένος βαθμός δυσκολίας για τους πρωταθλητές Ελλάδας αυξάνεται ακόμη περισσότερο αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Μανιάτης, παρότι έδωσε μάχη για να νικήσει το χρόνο, μάλλον δεν θα είναι ούτε στη 18άδα, ενώ και ο Σιόβας, ο οποίος είναι ακόμη πολύ πίσω, με το ζόρι θα στριμωχθεί στον πάγκο.

Αν ο Ισπανός είχε στη διάθεσή του τον αριστεροπόδαρο στόπερ, σχεδίαζε να στείλει στο αριστερό άκρο της άμυνας τον πολύπειρο Ερίκ Αμπιντάλ, προκειμένου να είναι περισσότερο ασφαλής στα μετόπισθεν, παρότι ο πιτσιρικάς Μαζουάκου έχει βγάλει μάτια με τις εμφανίσεις του ως τώρα και αποτελεί το next best thing στο «ερυθρόλευκο στρατόπεδο».

Τα δεδομένα

Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, ο 51χρονος κόουτς θα παρατάξει την ομάδα του με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Αμπιντάλ και Μποτία, ο οποίος έχει και μια σχετική εμπειρία στο τι σημαίνει «ροχιμπλάνκος». Κι αυτό παρότι κέρδισε πόντους με την προχθεσινή του απόδοση ο Τάσος Αυλωνίτης, ο οποίος τηρουμένων των αναλογιών και με δεδομένο ότι μέχρι πριν λίγες μέρες είχε πάρει… φύλλο πορείας για Νέα Σμύρνη, τα πήγε περίφημα στο ντεμπούτο του.

Αριστερά, λοιπόν, θα διατηρηθεί ο Μαζουάκου, ενώ για τη δεξιά πτέρυγα ο Λεάντρο Σαλίνο διατηρεί μικρό προβάδισμα στην αναμέτρηση με τον Ομάρ Ελαμπντελαουί, λόγω εμπειρίας, αλλά και μεγαλύτερης συνέπειας στα ανασταλτικά του καθήκοντα.

Τα νεότερα από του Ρέντη σχετικά με την τριάδα της μεσαίας γραμμής αναφέρουν ότι ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς, ο οποίος πριν έρθει είχε γράψει στο φετινό καλεντάρι και τρία ματς πρωταθλήματος με την Άντερλεχτ, θα διατηρηθεί στο αρχικό σχήμα για δύο λόγους. Πρώτον επειδή τα πήγε περίφημα ως αντί-Σάμαρης στην παρθενική του εμφάνιση, αλλά κι επειδή ο Μίτσελ θέλει ψηλά κορμιά στην ενδεκάδα λόγω της δεδομένης ικανότητας των παικτών του Σιμεόνε στο «ψηλό» παιχνίδι και στις «στημένες» φάσεις.

Μαζί με τον διεθνή Σέρβο αναμένεται να ξεκινήσει και ο Εντινγκά σε ρόλο αμυντικού χαφ, αλλά και ο Κασάμι, ο οποίος μπορεί να «κόψει και να ράψει» στη μεσαία γραμμή, ενώ είναι και παίκτης που έχει ευχέρεια και στο σκοράρισμα, αν του δοθεί η ευκαιρία, είτε με σουτ, είτε με το κεφάλι.

"Βράχος" ο Τσόρι

Από ‘κει και πέρα, ο Τσόρι δεν «κουνιέται» από την ενδεκάδα, κάτι που σημαίνει ότι πάμε μάλλον για «ρόμβο» στα χαφ, άρα ή ο Αφελάι ή ο Ντουρμάζ θα καθίσει στον πάγκο. Όποιος από τους δύο κι αν επιλεγεί τελικά για το αρχικό σχήμα με πιθανότερο τον Ολλανδό θα έχει ρόλο περιφερειακού κυνηγού στην πλάτη του σέντερ φορ.

Κι εδώ έχουμε το τελευταίο μεγάλο ερωτηματικό. Ποιος θα ηγηθεί στη γραμμή κρούσης; Η λογική λέει ο Μήτρογλου, παρότι δεν είναι ακόμη στο 100% από πλευράς ετοιμότητας. Από την άλλη, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο «πιστολέρο» ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις που δημιούργησε ο Ολυμπιακός στον αγώνα με τον ΟΦΗ, από τη στιγμή που μπήκε στο ματς, άσχετα αν δεν κατάφερε να σκοράρει λόγω ατυχίας, ή λόγω ικανότητας του αντίπαλου πορτιέρε.

Το ζητούμενο για τον στράικερ είναι να βρίσκεται στο… ψητό. Όταν αυτό συμβαίνει, τα γκολ έρχονται από μόνα τους. Άρα ο Κώστας έχει το προβάδισμα από τον φιλότιμο Διαμαντάκο, ενώ κάποιοι δεν αποκλείουν και την έκπληξη που ακούει στο όνομα του Χόρχε Μπενίτεθ. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Μίτσελ έχει αγαπημένη συνήθεια να «τρελαίνει» ρεπόρτερ και αντιπάλους με τις επιλογές του, οπότε τίποτα δεν… απαγορεύεται. Πάντως, και στην επιλογή της επίθεσης, θα παίξει ρόλο το να βγουν τα κουκιά στα προσωπικά μαρκαρίσματα όταν η μπάλα είναι στημένη για φάουλ ή κόρνερ, κάτι που σημαίνει ότι και από αυτό το πρίσμα ο Μήτρογλου έχει έναν… πόντο παραπάνω για να ξεκινήσει.

Εναλλακτικό πλάνο

Από ‘κει και πέρα, το εναλλακτικό -και σαφώς πιο επιθετικό- πλάνο που προβλέπει την συνύπαρξη των Ντουρμάζ και Αφελάι στο αρχικό σχήμα, αφήνει εκτός αρχικού σχήματος ή τον Εντινγκά ή τον Μιλιβόγεβιτς. Με δεδομένο ότι η Ατλέτικο δεν είναι ομάδα που πιέζει ψηλά για να «πνίξει» τον αντίπαλο, αλλά ψάχνει τις λίγες καλές φάσεις της για να σκοράρει, συνήθως με μεγάλο ποσοστό ευστοχίας, δεν αποκλείεται ο Κονγκολέζος να μείνει τελικά στον πάγκο…

Όλα τα παραπάνω οδηγούν με ασφάλεια στο συμπέρασμα ότι ο Μίτσελ κάπου θα ρισκάρει. Το ζητούμενο είναι αν οι τελικές του επιλογές, όχι μόνο στην ενδεκάδα, αλλά και στη διάρκεια του αγώνα, θα τον δικαιώσουν για μία ακόμη φορά σε ένα παιχνίδι που –πολύ απλά- δεν επιτρέπονται τα λάθη…

News 24/7

24MEDIA NETWORK