Εσιέν και Σκόκο στο χέρι του Μαρινάκη!

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τη δυνατότητα που έχει ο Βαγγέλης Μαρινάκης να... μοιράσει πολλαπλά εγκεφαλικά στους ανταγωνιστές του Ολυμπιακού.

Εσιέν και Σκόκο στο χέρι του Μαρινάκη!

Στη διάρκεια μιας μεταγραφικής περιόδου συνηθίζονται και οι κόντρες και οι σφήνες μεταξύ των ανταγωνιστών. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, μάλιστα, νικά εκείνος που έχει πιο… γεμάτο πορτοφόλι. Τον τελευταίο καιρό, λοιπόν, ο Νάτσο Σκόκο αποτελεί τον διακαή πόθο των φίλων της ΑΕΚ, ενώ ο Μικαέλ Εσιέν βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με τον Παναθηναϊκό, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε.

Πολλαπλά εγκεφαλικά

Εκείνο που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι αμφότεροι έχουν προταθεί και στον Ολυμπιακό και είναι στη διακριτική ευχέρεια του Βαγγέλη Μαρινάκη να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση και να μοιράσει πολλαπλά… εγκεφαλικά.

Ο Αργεντινός επιθετικός έχει τεθεί στα υπόψη των «ερυθρολεύκων» εδώ και περίπου δύο μήνες με την τιμή του, μάλιστα, να είναι πιο χαμηλά σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Μετά από ένα ανεπιτυχές πέρασμα από την Αγγλία και τη Σάντερλαντ, ο 29χρονος πλέον Σκόκο γύρισε στην πατρίδα του και τη Νιούελς Ολντ Μπόις, χωρίς, όμως, να έχει κλειστή την πόρτα του για πιθανή επιστροφή στην Ευρώπη και σε ένα πρωτάθλημα που θα του ταιριάζει καλύτερα.

Δεν είναι η πρώτη φορά

Όπως είχατε διαβάσει στις 10 Μαρτίου στο Contra.gr δεν είναι η πρώτη φορά που ο Νάτσο φλερτάρει με τον Ολυμπιακό, καθώς τον Γενάρη του 2010 είχε βρεθεί μια ανάσα από τον Πειραιά και του Ρέντη. Το deal που δεν έγινε τότε μπορεί να γίνει τώρα και μάλιστα με σχετική άνεση, αν το αποφασίσουν στην Πλατεία Αλεξάνδρας, ωστόσο, μέχρι τώρα δεν έχει γίνει ή δεν έχει… ακουστεί κάποια κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση. Τέτοιες δουλειές, άλλωστε, δεν γίνονται στα φανερά…

Όσο για τον Εσιέν, για τον οποίο η διοίκηση του ΠΑΟ έχει κάνει υπέρβαση προκειμένου να τον κάνει δικό της, υπάρχει πολύ και ενδιαφέρον παρασκήνιο. Ο μάνατζέρ του, ο Γάλλος Φαμπιέν Πιβετό, πρώην ποδοσφαιριστής, διατηρεί εδώ και χρόνια πολύ καλές σχέσεις με τον αθλητικό διευθυντή της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Πιέρ Ισά.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στον Ολυμπιακό έχουν προταθεί τα τελευταία δύο χρόνια και οι δύο κορυφαίοι πελάτες του. Ο Εσιέν της Μίλαν, αλλά και ο συμπαίκτης και συμπατριώτης του Σίλεϊ Μουντάρι. Ο δεύτερος, βέβαια, δεσμεύεται ακόμη με συμβόλαιο, οπότε η δική του περίπτωση δεν μοιάζει τόσο εύκολο, ενώ είναι και περισσότερο δαπανηρή, καθώς θα πρέπει να συναινέσουν και οι «ροσονέρι».

Χαλάστρα στον Αλαφούζο

Σε περίπτωση, ωστόσο, που οι πρωταθλητές Ελλάδας το αποφασίσουν, μπορούν και να καλύψουν τις απαιτήσεις του Εσιέν, αλλά και να κάνουν μια πρώτης τάξεως χαλάστρα στο όνειρο του Γιάννη Αλαφούζου, με τον οποίο οι σχέσεις είναι στο χειρότερο δυνατό επίπεδο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι οι δύο βασικοί αμυντικοί μέσοι του Ολυμπιακού, ο Μιλιβόγεβιτς και ο Εντινγκά είναι δανεικοί από Άντερλεχτ και Μονακό αντίστοιχα, ενώ ο τρίτος, ο αρχηγός Γιάννης Μανιάτης υποβλήθηκε σε επέμβαση στο γόνατο και θα αργήσει να επιστρέψει…

Από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός και δη ο Μαρινάκης αρέσκεται να κάνει τέτοιου είδους σφήνες. Πέρυσι τέτοιο καιρό, για παράδειγμα, απέκτησε τον Φορτούνη μέσα από τα χέρια του ΠΑΟΚ, τον τελευταίο καιρό «έκλεισε» Τζανδάρη και Κατσικά που έπαιζαν στον «δικέφαλο του Βορρά», πήρε τον Μπεν της Βέροιας που τον γλυκοκοίταζαν στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τον Μαρτίνες του Παναιτωλικού, τον οποίο πρέσαρε η ΑΕΚ. Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι για ρεζέρβα του Ρομπέρτο αποκτήθηκε ο Λορία, ο οποίος, επίσης, είχε βρεθεί μια ανάσα για την Τούμπα.

Με άλλα λόγια, αν το αποφασίσουν στην ΠΑΕ δεν αποκλείεται ένας από τους Σκόκο, Εσιέν ή και οι δύο σε ένα πιο τραβηγμένο σενάριο να προσγειωθούν στην Ελλάδα, αλλά όχι για τις ομάδες που οι περισσότεροι πιστεύουν ή εύχονται, αλλά για τον Ολυμπιακό, έστω κι αν μέχρι τώρα δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι στον ορίζοντα! Ίδωμεν…

Διαβάστε ακόμη:

Ράγισαν καρδιές: Όταν ο Μήτρογλου συνάντησε τον Αλέξανδρο

News 24/7

24MEDIA NETWORK