Η επίθεση είναι που "καίει" τον Μίτσελ…

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τους προβληματισμούς του Μίτσελ που έχουν να κάνουν με το επιθετικό μπλοκάρισμα της ομάδας του.

Η επίθεση είναι που "καίει" τον Μίτσελ…

Η διακοπή του πρωταθλήματος, σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, ήρθε ως «μάννα εξ ουρανού» για τις περισσότερες ομάδες, καθώς με καθαρά ρεαλιστικά κριτήρια σε αυτό το διάστημα και σε συνδυασμό με τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων, είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν στις ατέλειές τους, αλλά και να υποδεχθούν παίκτες που προέρχονταν από τραυματισμούς.

Από τον κανόνα δεν αποτελεί εξαίρεση ο Ολυμπιακός, καθώς ο Μίτσελ και οι συνεργάτες του είδαν και σημαντικούς παίκτες να δηλώνουν «παρών» όπως ο Νταβίντ Φουστέρ για τη δύσκολη συνέχεια (σ.σ. ακολουθούν και Ντοσεβί, Μπενίτες, Σιόβας, Γκαζαριάν), ενώ εκμεταλλεύθηκαν την έλλειψη αγώνων, προκειμένου να ετοιμάσουν την ομάδα σε επιμέρους μεν, αλλά πολύ σημαντικούς τομείς δε.

Έντονος προβληματισμός

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι δημιουργήθηκε έντονος προβληματισμός μετά τις ήττες από τον Ατρόμητο και τη Μάλμε, ο οποίος αφορούσε κυρίως το σκέλος της άμυνας, αλλά και της ανασταλτικής λειτουργίας. Αυτό που είδε όλος ο κόσμος, ωστόσο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι το μοναδικό που είδε και ο Μίτσελ.

Οι σχετικές πληροφορίες από του Ρέντη, αναφέρουν ότι ο Ισπανός τεχνικός προβληματίστηκε περισσότερο το τελευταίο διάστημα κυρίως με το επιθετικό μπλοκάρισμα της ομάδας του, παρά με τα λάθη της άμυνας, έστω κι αν κάποια από αυτά ήταν παιδαριώδη, με αποκορύφωμα τον αγώνα της Σουηδίας!

Για να το κάνω ακόμη πιο λιανά, ο Μίτσελ δεν «τρελάθηκε» επειδή είδε την ομάδα του να χάνει στο Περιστέρι με ένα γκολ, στο οποίο οι αντίπαλοι αμυντικοί έκαναν περίπατο μέχρι τη μικρή περιοχή του Ρομπέρτο, αλλά επειδή οι φάσεις που η δική του ομάδα απείλησε για να πετύχει ένα, δύο ή περισσότερα γκολ ήταν ελάχιστες!

Αν ρίξει κανείς μια πρόχειρη ματιά στη στατιστική απεικόνιση των «ερυθρολεύκων» σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις τους στο πρωτάθλημα, θα διαπιστώσει ότι τα φετινά νούμερα είναι μακριά από τα περσινά σε επίπεδο παραγωγικότητας και σκοραρίσματος. Κάτι που σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός από εδώ και πέρα θα πρέπει να γίνει καλύτερος και πιο ουσιαστικός όχι μόνο μπροστά στο δικό του τέρμα, αλλά και στο απέναντι.

Το ερωτηματικό Μήτρογλου

Ένα από τα ερωτηματικά που έχουν μείνει ως τώρα αναπάντητα, αφορά το βαθμό ετοιμότητας του Κώστα Μήτρογλου. Το «βαρύ πυροβολικό» της ομάδας, ανταποκρίνεται ως τώρα περισσότερο στο… βαρύ, παρά στο «πυροβολικό», κάτι που είδαμε και στο πρόσφατο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας με αντίπαλο τη Βόρεια Ιρλανδία.

Ο «πιστολέρο» μπορεί να προκρίθηκε ως μια σίγουρη λύση για την επίθεση των πρωταθλητών, με βάση τις δυνατότητές του, αλλά και τα πεπραγμένα της μισής προηγούμενης σεζόν, ωστόσο, μέχρι τώρα οι διαφορές είναι τεράστιες. Ο περσινός Κώστας ήταν σαφώς πιο fit, με πολλές περισσότερες δυνάμεις και συμμετοχή στο παιχνίδι. Ακόμη κι όταν η μπάλα δεν ήταν εύκολο να φτάσει στα πόδια του, «ενοχλούσε» την αντίπαλη άμυνα, έκανε αισθητή την παρουσία του. Ακόμη κι όταν δεν μπορούσε να τελειώσει με τη μία τη φάση, είχε τον τρόπο να ταλαιπωρήσει κι έναν και δύο αντίπαλους αμυντικούς μέχρι να «ξαπλώσει» τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Οι «χαμηλές στροφές» του Μήτρογλου, σε συνδυασμό με τον τραυματισμού του Μπενίτες και την απειρία του Διαμαντάκου, ο οποίος μπορεί να τα δίνει όλα σε κάθε του συμμετοχή, αλλά δεν έχει το «εύκολο γκολ», οδηγούν τον Ολυμπιακό σε συμπληγάδες, οι οποίες είναι πολύ δύσκολο να ξεπεραστούν χωρίς να ανοίξουν πληγές.

Στόχος του Μίτσελ, λοιπόν, είναι να αξιοποιήσει τον Μήτρογλου, βάζοντάς του όσο γίνεται περισσότερα στηρίγματα, μέχρι τουλάχιστον να ξαναβρεί τη φόρμα του και να μπει πιο… μέσα στο παιχνίδι. Η προσθήκη του Φουστέρ, ο οποίος πέρα από όλα τ’ άλλα χαρακτηριστικά του, ξέρει πώς να ταΐζει σωστά και τον «Μητρογκόλ», κρίνεται απαραίτητη και υπό αυτή την έννοια.

Παράλληλα, ο Ισπανός κόουτς ψάχνει τρόπους να ελευθερώσει περισσότερο επιθετικά και τον Τσόρι Ντομίνγκεζ, ο οποίος έχει το γκολ όταν βρεθεί σε απόσταση βολής. Ο Αργεντινός μπαλαντέρ, λοιπόν, σε αρκετά παιχνίδια από εδώ και πέρα θα αναλάβει ακόμη πιο ξεκάθαρα το ρόλο που είχε πέρυσι δίπλα στον Κώστα, ο συμπατριώτης του, Χαβιέρ Σαβιόλα, ώστε να του δώσει ανάσες, αλλά και να μοιράσει την απειλή στους αντίπαλους στόπερ.

Θα βοηθήσει ο Ντουρμάζ

Από ‘κει και πέρα, όπως διαβάσατε στο «Contra.gr» και πριν από μερικές ημέρες, ο κόουτς περιμένει ότι στο κομμάτι της επιθετικής λειτουργίας θα βοηθήσει σημαντικά ενόψει της δύσκολης συνέχειας και ο Τζίμι Ντουρμάζ, ο οποίος και ρήγματα μπορεί να δημιουργήσει, αλλά κι επικίνδυνες καταστάσεις για την αντίπαλη άμυνα στο «ένας με έναν».

Αυτό που απομένει να δούμε είναι πως θα μπορέσει να «παντρέψει» όλα τα παραπάνω ο προπονητής του Ολυμπιακού και με πόση επιτυχία, καθώς ο μεγαλύτερος στόχος δεν είναι πλέον να επαναληφθεί και με τη Γιουβέντους ό,τι έγινε στην πρεμιέρα με την Ατλέτικο, αλλά να μπορέσουν οι «ερυθρόλευκοι» να βάλουν τους απαραίτητους βαθμούς στο σακούλι στο δρόμο για την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου πρωταθλήματος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK