Η Ρουμανία ανέδειξε τα "κόκκινα" αγκάθια!

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για το παιχνίδι της Εθνικής με τη Ρουμανία που ανέδειξε τα προβλήματα του Ολυμπιακού.

Η Ρουμανία ανέδειξε τα "κόκκινα" αγκάθια!

Όλος ο καλός ο κόσμος βρέθηκε από πλευράς Ολυμπιακού το βράδυ της Κυριακής στην εξέδρα των επισήμων του «Καραϊσκάκη», προκειμένου να τσεκάρει το βαθμό ετοιμότητας των διεθνών στη σημαντική αναμέτρηση με τη Ρουμανία. Κι όπως αποδείχθηκε στην πράξη, αυτό το παιχνίδι ανέδειξε και τα προβλήματα, τα οποία καλείται να λύσει ο Μίτσελ ενόψει του μεγάλου αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης που πλησιάζει...

Κατ’ αρχάς, όπως έλειψε πολύ από την ενδεκάδα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος το «έμβολο» που ακούει στο όνομα Γιάννης Μανιάτης, όχι μόνο λόγω των αποστάσεων που διανύει σε κάθε παιχνίδι, αλλά και της ψυχής που καταθέτει στο χορτάρι, το ίδιο μπορεί να λείψει και από την ενδεκάδα των «ερυθρολεύκων» στην αναμέτρηση με τους «ροχιμπλάνκος».

Ρυθμιστής ο Μανιάτης

Ο πρώην υπαρχηγός και νυν αρχηγός των πρωταθλητών Ελλάδας (σ.σ. προβιβάστηκε μετά από την αποχώρηση του Αβραάμ Παπαδόπουλου) μπορεί να μην είναι λαμπερός με τη μπάλα στα πόδια, μπορεί να μην είναι εκείνος που με μια του ενέργεια θα κάνει τη διαφορά, ωστόσο, είναι εκείνος που θα δέσει τη μεσαία γραμμή και θα βοηθήσει στην ισορροπία της ανασταλτικής, αλλά και της επιθετικής λειτουργίας.

Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, για τον Μίτσελ να εξαντλήσει τις πιθανότητες, προκειμένου να έχει στη διάθεσή του τον Μανιάτη, έστω κι αν δεν είναι στο 100% από πλευράς ετοιμότητας, λόγω του τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί από το Αγρίνιο.

Το δεύτερο σημείο αναφοράς που προκύπτει από την αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας σχετίζεται με την επίθεση. Ο Μήτρογλου δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα φυσικής κατάστασης. Και «στεγνός» επέστρεψε από το Λονδίνο και με γεμάτο το... ντεπόζιτο. Δεν είναι τυχαίο ότι στη διάρκεια της αναμέτρησης με τη Ρουμανία πίεζε συνεχώς στην πρώτη πάσα των αντιπάλων, κάτι που δεν συνήθιζε στο παρελθόν. Συνήθως κρατούσε τις δυνάμεις του μόνο για να εκδηλώσει επίθεση, ωστόσο, τώρα δείχνει ότι έχει απόθεμα προκειμένου να βοηθήσει και στο μαρκάρισμα.

Το μεγάλο πρόβλημα του «πιστολέρο» είναι η έλλειψη αγώνων, κάτι που είδαμε και στα παιχνίδια του Μουντιάλ, αλλά και στο πρώτο ματς της Εθνικής με τον Ρανιέρι στον πάγκο. Ο Κώστας έχει χάσει την –εξαιρετική- επαφή του με τη μπάλα και κατ’ επέκταση τη σύνδεση με τα αντίπαλα δίχτυα. Αυτό, όμως, είναι κάτι που διορθώνεται μόνο μέσα από αγωνιστικά λεπτά κι όχι από την προπόνηση, όσο σκληρή ή ανταγωνιστική κι αν είναι.

Αποτελεί, λοιπόν, ένα αναπάντητο -σε αυτή τη φάση- ερωτηματικό το αν θα μπορέσει το «γκολόπαιδο» με άλλη μία συμμετοχή στα πόδια του, αυτή στο προσεχές ματς πρωταθλήματος με αντίπαλο τον ΟΦΗ, να ανεβάσει στροφές, προκειμένου να γίνει απειλητικός και για την άμυνα του Ντιέγκο Σιμεόνε που «δαγκώνει».

Το δίλημμα στην επίθεση

Αντίθετα ο Διαμαντάκος παρότι στο ντεμπούτο του με το εθνόσημο έπαιξε σε λάθος θέση, αρκετά μακριά από την αντίπαλη εστία, δείχνει έτοιμος από κάθε άποψη και προκαλεί σκέψεις στον Μίτσελ μήπως πρέπει να τον ρίξει απευθείας στα βαθιά! Σε τέτοια παιχνίδια, όπως αυτό με την Ατλέτικο, άλλωστε, είναι λογικό ο Διαμαντάκος και ο κάθε Διαμαντάκος που τώρα ξεκινά την καριέρα του σε υψηλό επίπεδο να έχει άγνοια κινδύνου. Άρα δεν έχει τίποτα να χάσει, παρά μόνο να κερδίσει...

Το ζητούμενο, βέβαια, ενόψει του αγώνα με τους πρωταθλητές Ισπανίας δεν είναι τι θα χάσει ο Διαμαντάκος, αλλά τι μπορεί να κερδίσει ο Ολυμπιακός! Οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα επιλέξει ο κόουτς για την κορυφή της επίθεσης. Θα κινηθεί στα σίγουρα με τον Μήτρογλου κι ό,τι βγει, ή θα ρισκάρει με τον Διαμαντάκο, όπως πέρυσι με τον Ολαϊτάν, και θα τα «παίξει» όλα για όλα;

Ο "καταλύτης" Σιόβας

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό για την τεχνική ηγεσία των «ερυθρολεύκων» να μάθει το συντομότερο δυνατό αν θα μπορεί να υπολογίζει και για πόσο τον Δημήτρη Σιόβα. Αναλύσαμε και πριν από μερικές ημέρες το πόσο καταλυτική είναι η παρουσία του αριστεροπόδαρου στόπερ στη «χημεία» της αμυντικής τετράδας. Προσωπική μου άποψη είναι –και επιμένω- πως με τον Σιόβα ετοιμοπόλεμο, δύσκολα ο Μίτσελ θα ρισκάρει στα άκρα της άμυνας και με Μαζουάκου και με Ελαμπντελαουί για ευνόητους λόγους. Στο Champions League, άλλωστε, απαγορεύονται τα λάθη, άρα η εμπειρία είναι καθοριστικός παράγοντας.

Για όλα αυτά, όμως, θα πρέπει να περιμένουμε τα νεότερα από το ιατρικό ανακοινωθέν. Με Μανιάτη και Σιόβα στη διάθεσή του, ωστόσο, ή έστω έναν από τους δύο, είναι σίγουρο πως θα αλλάξει πολύ η προσέγγιση του Μίτσελ για το πρώτο παιχνίδι που θα κουνηθεί το σεντόνι, το οποίο αναμένεται να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό όλα τα υπόλοιπα και συνολικά την προσπάθεια του Ολυμπιακού να προκριθεί στους «16» για δεύτερη στη σειρά χρονιά...

News 24/7

24MEDIA NETWORK