Μοίρασε... σακούλες για ένα ημίχρονο

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος σχολιάζει την εξαιρετική εμφάνιση του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Νίκη Βόλου και εξαίρει την εμφάνιση των Αρτούρ Μαζουάκου, Παϊτίμ Κασάμι, Ματιέ Ντοσεβί.

Μοίρασε... σακούλες για ένα ημίχρονο

Ο νέος Ολυμπιακός έδειξε με το "καλησπέρα" πως... βλάπτει σοβαρά την υγεία. Των αντιπάλων! Ζαλάδες και τάση για εμετό προκάλεσε στη νεανική ομάδα της Νίκης Βόλου ο πρωταθλητής Ελλάδας. Με πρώτο στην επίθεση τον... Αμπιντάλ και στην άμυνα τον... Διαμαντάκο έδειξε από το πρώτο λεπτό τις απειλητικές προθέσεις, αλλά και τις απεριόριστες δυνατότητες του, κυρίως στο διάστημα του "εκρηκτικού" πρώτου μέρους.

Με οκτώ νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, το σύνολο του Μίτσελ παρουσιάστηκε σαν έτοιμο από καιρό για τις απαιτήσεις της πρεμιέρας που πάντα εγκυμονεί κινδύνους. Παρά την ατελείωτη ζέστη (σ.σ. το θερμόμετρο την ώρα της έναρξης "έδειχνε" 28 βαθμούς και 26 στο ημίχρονο) οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν «καυτοί» στο γήπεδο και από το ξεκίνημα του αγώνα έδειξαν ποιος θα είναι το "μεγάλο αφεντικό" της αναμέτρησης.

Αυτό, βέβαια, δεν αποτελεί είδηση. Ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο πως το εμπόδιο της νεοφώτιστης ομάδας από το Βόλο δεν θα ήταν ιδιαίτερα ψηλό για την κορυφαία ελληνική ομάδα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, ότι κι ο Ολυμπιακός είναι μια εντελώς καινούργια ομάδα, καθώς από τους... περσινούς, ήταν στο αρχικό σχήμα μόνο οι Ρομπέρτο, Εντινγκά και Τσόρι Ντομίνγκες.

Ο Μίτσελ δεν απέφυγε για ακόμη μία φορά τις μικρές ή μεγάλες εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα, καθώς πέρα από τις δεδομένες απουσίες των Μανιάτη, Μανωλά, Φουστέρ και Χολέμπας, προτίμησε για το αρχικό σχήμα τον Ελαμπντελαουί αντί του Σαλίνο, τον Μποτία αντί του Αβραάμ, ο οποίος τον αντικατέστησε στο ημίχρονο (αναγκαστική αλλαγή), αλλά και τον Διαμαντάκο αντί του Σαβιόλα και του Μπενίτες.

Μοίρασε... σακούλες για ένα ημίχρονο
INTIME SPORTS

Μοναδικός Έλληνας ο Διαμαντάκος

Μοναδικός Έλληνας ήταν ο νεαρός φορ που έκανε και σεφτέ στη φάση του 2-0 στους "εκλεκτούς", ενώ στη 18άδα ο αριθμός των ξένων έφτανε τους 15 (μόνο ο Μπουχαλάκης έμεινε στον πάγκο), εκ των οποίων τα νέα πρόσωπα ήταν μια ενδεκάδα! Είναι λογικό παρότι αυτή η ομάδα έδειξε τα δόντια της από το ξεκίνημα, πως θα χρειαστεί ακόμη πολλή δουλειά στην προσαρμογή και την ομοιογένεια, ενώ μέχρι το πρώτο παιχνίδι του Champions League θα υπάρξουν αρκετές διαφοροποιήσεις.

Από αυτό το πρώτο 90άλεπτο, πάντως, προέκυψαν αρκετά συμπεράσματα με ενδιαφέρον. Κατ’ αρχάς ο Μίτσελ χρησιμοποίησε από το ξεκίνημα ό,τι πιο... γρήγορο είχε στη διάθεσή του. Με τον Ομάρ δεξιά και τον Μαζουάκου αριστερά να οργώνει όλη την πτέρυγα, την ώρα που ο αέρινος Αφελάι έκλινε συνεχώς προς την περιοχή και έπαιρνε θέση στην πλάτη του Διαμαντάκου. Κάπως έτσι χρίστηκε για πρώτη φορά σκόρερ με τη φανέλα της νέας του ομάδας.

Το πρώτο γκολ της σεζόν προήλθε από έναν κεραυνό του Παϊτίμ Κασάμι, ο οποίος έχει αριστερό πόδι για "κάδρο", ενώ ο μαέστρος Τσόρι πιστοποίησε για μία ακόμη φορά ότι όλο το δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού θα περνάει από τα δικά του πόδια.

Μοίρασε... σακούλες για ένα ημίχρονο
INTIME SPORTS

Κορυφαίος ο Μαζουάκου

Η αρχική διάταξη του Ολυμπιακού ήταν 4-1-2-3 ή -πιο απλά- 4-1-4-1 με τον Εντινγκά μοναδικό "κόφτη" και τον Κασάμι να πλαισιώνει τον Τσόρι πίσω από την επιθετική τριάδα. Το σύστημα, ωστόσο, μετατρεπόταν στο επιθετικό σκέλος σε 3-5-2, καθώς ο ανεξάντλητος σε δυνάμεις και επινοήσεις Μαζουάκου (σ.σ. κορυφαίος του αγώνα) ανέβαινε ως αριστερό χαφ και ο Αφελάι μετατρεπόταν σε δεύτερο επιθετικό.

Εντυπωσιακός ήταν στο πρώτο ημίχρονο και ο σφαιράτος Ντοσεβί, ο οποίος κάθε φορά που έπαιρνε τη μπάλα μπροστά του άφηνε μέτρα πίσω τον προσωπικό του αντίπαλο. Στο τελείωμα της φάσης υστερεί ο Γάλλος, ωστόσο, είναι τούρμπο στις επελάσεις του και στο "ένας με έναν".

Ως συνολικό συμπέρασμα θα μπορούμε κανείς να γράψει με σχετική ασφάλεια, πως ο φετινός Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερες δυνατότητες, φρεσκάδα και ενθουσιασμό από τον... προηγούμενο, ωστόσο, υστερεί σε εμπειρία.

Από την άλλη πλευρά, τα πολύ δύσκολα δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη για τους "ερυθρόλευκους", οι οποίοι έχουν πολλή δουλειά μπροστά τους και στο μοντάρισμα (σ.σ. κυρίως της άμυνας), αλλά και στην κυκλοφορία της μπάλας, μιας και υπήρξαν πολλά –αβίαστα στην πλειοψηφία- λάθη.

Επίσης, υπήρξαν και ορισμένα "νεκρά" διαστήματα, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, τα οποία δεν πέρασαν απαρατήρητα από κανέναν, πόσο μάλλον από την πάντα απαιτητική εξέδρα, η οποία "απάντησε" με... σφυρίγματα, για να "τσιτώσει" και πάλι τους πρωταθλητές.

Μοίρασε... σακούλες για ένα ημίχρονο
INTIME SPORTS

Ο Σαβιόλα και ο... Ροναλντίνιο

Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι ο Σαβιόλα δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε λεπτό. Αντίθετα, πήρε χρόνο συμμετοχής, έστω και στο τελευταίο 20άλεπτο ο -ανέτοιμος- Χόρχε Μπενίτες, με διάθεση να παλέψει σε κάθε φάση και να κυνηγήσει κάθε πάσα προς την επίθεση.

Είναι σαφές το "μήνυμα" του Μίτσελ προς τον Χαβιέρ πως ο χρόνος συμμετοχής του φέτος θα περιοριστεί σημαντικά σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. Άρα είναι στο χέρι του Αργεντινού σούπερ σταρ να συμβιβαστεί με αυτή την εξέλιξη ή να αναζητήσει κάπου άλλου κάτι καλύτερο.

Κάποιοι υποπτεύονται, μάλιστα, πως πιθανή αποχώρηση του Σαβιόλα, ο οποίος κοστίζει συνολικά 3,8 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ, μπορεί να ανοίξει θέμα... Ροναλντίνιο, παρότι ως τώρα οι αρμόδιοι της διοίκησης έχουν κρατήσει ξεκάθαρες αποστάσεις από τα σενάρια των τελευταίων ημερών.

Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, εξάλλου, αναμένονται άλλες δύο αφίξεις τουλάχιστον που θα αφορούν επιθετικό (Πουλίδο, Μήτρογλου ή άλλον...) και τον αντί-Σάμαρη (Σαντόμ, Ντιόπ ή έκπληξη) οπότε το σχήμα που θα δούμε την επόμενη Κυριακή στο Αγρίνιο με αντίπαλο τον Παναιτωλικό μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό.

Διαβάστε ακόμη:

Ολυμπιακός - Νίκη Βόλου 3-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK