Ο Κάμπελ του Europa και η ιδέα για Νιάνγκ ή Βάις!

Θα ενισχυθεί ο Ολυμπιακός μεσοεπιθετικά στη διάρκεια του Γενάρη; Η απάντηση είναι «ναι»! Θα επηρεάσει τις όποιες κινήσεις η πορεία της ομάδας στον όμιλο του Champions League; Η απάντηση είναι και πάλι «ναι», παρότι πρώτος και μεγαλύτερος στόχος παραμένει η διατήρηση των κεκτημένων στο πρωτάθλημα. Γράφει ο Σταύρος Γεωργακόπουλος.

Ο Κάμπελ του Europa και η ιδέα για Νιάνγκ ή Βάις!
INTIME SPORTS

Είναι γνωστό ότι ο Τζόελ Κάμπελ αποτελεί στόχο και πόθο των «ερυθρολεύκων» από το περσινό καλοκαίρι. Έκαναν διαδοχικές προσπάθειες να τον κρατήσουν στου Ρέντη είτε ως δανεικό, είτε με μεταγραφή, αλλά οι απαιτήσεις του Βενγκέρ και της Άρσεναλ δεν επέτρεψαν τη συνέχιση της πορείας του στο μεγάλο λιμάνι έπειτα από μία εξαιρετική σεζόν.

Λίγο η εντυπωσιακή του πορεία και στο Μουντιάλ της Βραζιλίας με τη φανέλα της Κόστα Ρίκα, λίγο η δική του επιθυμία να αγωνιστεί στην «Πρέμιερ Λιγκ» και πολύ περισσότερο το συμβόλαιο που τον δεσμεύει με τους «κανονιέρηδες», έως το καλοκαίρι του 2016, δεν επέτρεψαν να γίνει μόνιμος κάτοικος Πειραιά ή έστω να παρατείνει την παραμονή του στη χώρα μας.

Ωστόσο, η πορεία δεν δικαίωσε τις προσδοκίες του νεαρού άσου. Μέχρι τώρα έχει αγωνιστεί στο αγγλικό πρωτάθλημα 35 λεπτά, μιας και η θέση του στο δεξί άκρο της επίθεσης είναι καπαρωμένη από τον «πολύ» Αλέξις Σάντσες, ωστόσο, πρόλαβε να παίξει 16 λεπτά στο Champions League, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τις όποιες εξελίξεις.

Αν ο Ολυμπιακός κάνει το θαύμα του για δεύτερη στη σειρά χρονιά και καταφέρει να προκριθεί στους «16» του «UCL» κόντρα στη Γιουβέντους, μάλλον το όνομα του αριστεροπόδαρου εξτρέμ θα μπει ξανά στο συρτάρι επ’ αόριστον. Κι αυτό επειδή σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το παράδειγμα του Μαρκάνο

Αντίθετα, αν οι πρωταθλητές Ελλάδας καταταγούν τελικά τρίτοι στον όμιλο και πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Europa, ο Κάμπελ θα έχει δικαίωμα συμμετοχής! Κι αυτό επειδή, σύμφωνα με τους κανονισμούς, στη λίστα της UEFA μπορεί να υπάρξει προσθήκη/αλλαγή τον χειμώνα, αρκεί να αφορά παίκτη, ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί στην ίδια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Όπως έγινε πέρυσι με τον Μαρκάνο δηλαδή, ο οποίος είχε αγωνιστεί με τη Ρούμπιν στο Europa και μετά από την επιστροφή του στον Πειραιά, είχε δικαίωμα να πάρει μέρος στη συνέχεια του Champions League, όπως κι έγινε στα παιχνίδια με τη Μάντσεστερ Γιουναϊτέντ.

Μέχρι να ξεκαθαρίσει αυτό το ζήτημα, λοιπόν, η υπόθεση Κάμπελ, ο οποίος έχει προσελκύσει κι άλλους μνηστήρες από την Ευρώπη, θα παραμένει ανοικτή κι όλα τα σενάρια θα είναι πιθανά. Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός έχει κρατήσει ορθάνοικτη την πόρτα ενός άλλου μεγάλου «παίκτη», ο οποίος κάνει παιχνίδι εκτός γηπέδου!

Ο Βάις και ο… Νικοπολίδης

Στον γνωστό και μη εξαιρετέο μάνατζερ Μίνο Ραϊόλα αναφέρομαι, ο οποίος έχει δύο πελάτες (ίσως και περισσότερους…), οι οποίοι -μπορεί να- ενδιαφέρουν τους «ερυθρόλευκους» ενόψει Γενάρη. Ο πρώτος είναι γνωστός μας από παλιά και αναφέρομαι στον Βλάντι Βάις. Τον «δαιμόνιο» Σλοβάκο εξτρέμ, ο οποίος στην καλή του μέρα μπορεί να διαλύσει κάθε άμυνα, αφού πέρα από… σαΐτα είναι και μανούλα στο «ένας με έναν» τομέα στον οποίο χωλαίνει φέτος η ομάδα του Μίτσελ.

Από την άλλη πλευρά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα αναρωτηθούν -και με το δίκιο τους- πως μπορεί να επιστρέψει ο Βάις στον Ολυμπιακό από τη στιγμή που πέρυσι τέτοιο καιρό αποχώρησε για τη Λεκβίγκα του Κατάρ, λόγω των διαταραγμένων σχέσεών του με τον Μίτσελ. Η απάντηση είναι απλή! Ο Ισπανός κόουτς δεν έχει τέτοιες αναστολές, όπως αποδείχθηκε περίτρανα στην περίπτωση Νικοπολίδη.

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι και ο Αντώνης αποχώρησε το καλοκαίρι του 2013 επειδή ένιωθε ότι ο ρόλος του δίπλα στον Μίτσελ ήταν περιορισμένος. Έναν χρόνο μετά όχι απλά επέστρεψε μετά «βαΐων και κλάδων», αλλά ο κόουτς του ανέθεσε και περισσότερες αρμοδιότητες, με αποτέλεσμα όλοι να είναι ικανοποιημένοι. Η ιδέα για Βάις, λοιπόν, μπορεί να πέσει ξανά στο τραπέζι, καθώς κάποιοι δεν τον έχουν ξεχάσει και πιστεύουν ότι μαζί με τον Αφελάι μπορούν να κάνουν πάρτι στις δύο πτέρυγες. Σε μια τέτοια περίπτωση θα μιλάμε για δανεισμό του μέχρι το τέλος της περιόδου, ενδεχομένως και με οψιόν αγοράς.

Ο παροπλισμένος Νιάνγκ…

Εχθρός του καλού, ωστόσο, είναι το καλύτερο κι αυτό το καλύτερο ίσως βρίσκεται πάλι στην ατζέντα του Ραϊόλα. Όπως θα θυμάστε ένας από τους επιθετικούς που απασχόλησαν έντονα τον Ολυμπιακό το προηγούμενο καλοκαίρι ήταν ο προικισμένος Γάλλος Νιάνγκ! Ο 20χρονος επιθετικός της Μίλαν, ο οποίος «αρέσει» πολύ στου Ρέντη και την Πλατεία Αλεξάνδρας έμεινε στο ρόστερ των «ροσονέρι» παρά τις προτάσεις που είχε για να αλλάξει φανέλα, ωστόσο, δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Πίπο Ιντζάγκι.

Μέχρι τώρα έχει αγωνιστεί μόλις σε δύο παιχνίδια του «καμπιονάτο» και ο συνολικός χρόνος συμμετοχής του είναι 15 λεπτά! Λογικό είναι, λοιπόν, να ψάχνεται από τώρα για άλλη ομάδα, μαζί με τον διάσημο ατζέντη του. Ο Ολυμπιακός δεν τον έχει ξεχάσει, καθώς σε αντίθεση με τους Κάμπελ και Βάις δεν παίζει μόνο στα άκρα της επίθεσης, αλλά και στην κορυφή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, από τη στιγμή που ο Μήτρογλου δεν είναι στα καλά του, ο Μπενίτες έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς και ο… Πουλίδο τραβιέται στα δικαστήρια με την Τίγκρες! Οπότε ας κρατήσουμε το όνομα του στην άκρη του μυαλού μας αναμένοντας τις όποιες εξελίξεις.

Υ.Γ.: Για τις υπόλοιπες θέσεις που θα γίνει προσπάθεια ενίσχυσης του Ολυμπιακού τον Γενάρη θα τα πούμε αναλυτικά τις επόμενες ημέρες…

News 24/7

24MEDIA NETWORK