Καμπιάσο, Ρομπέρτο και "απογείωση" με Μιραλάς

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τις μεταγραφικές υποθέσεις του Ολυμπιακού, τον τρόπο προσέγγισης του Εστέμπαν Καμπιάσο, τον διακαή πόθο Κέβιν Μιραλάς, αλλά και τις πιθανότητες αποχώρησης του Ρομπέρτο.

Καμπιάσο, Ρομπέρτο και "απογείωση" με Μιραλάς

Με φουσκωμένο πορτοφόλι, μετά και τον πρόωρο αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από τη συνέχεια του Champions League, ο Ολυμπιακός φουλάρει για να δημιουργήσει την καλύτερη ομάδα των τελευταίων χρόνων. Ο Μάρκο Σίλβα έχει βάλει ήδη τις βάσεις για ένα σύνολο που θα αποδώσει σύγχρονο και θεαματικό ποδόσφαιρο και η διοίκηση "φουλάρει" για να προσθέσει στη μηχανή παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά.

Το Contra.gr σας ενημέρωσε τις τελευταίες ημέρες διαδοχικά για όσα έρχονται. Για τις πέντε μεταγραφές που έχουν δρομολογήσει στην Πλατεία Αλεξάνδρας (στόπερ, αριστερό μπακ και εξτρέμ, κεντρικό χαφ, επιθετικό). Για τους Μαζουακού και Κασάμι, οι οποίοι ετοιμάζουν βαλίτσες με τον δεύτερο να μην επιστρέφει καν –λίγες ώρες αργότερα- από την Ολλανδία μαζί με την αποστολή της ομάδας. Για το όνομα έκπληξη στη μεσαία γραμμή και την ξεκάθαρη αναφορά στον Καμπιάσο, παρά τα "κατά συνθήκη ψεύδη" της ΠΑΕ.

"Μπορεί να διαψεύστηκε χθες το όνομα του σπουδαίου Εστέμπαν Καμπιάσο, ο οποίος ακόμη και στα 35, μπορεί να εξελιχθεί σε βαρόμετρο για την επόμενη ομάδα του, αλλά είναι βέβαιο ότι έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή ψάχνει ο Ολυμπιακός για να "δέσει" τον άξονά του και να αλλάξει επίπεδο…", γράψαμε χαρακτηριστικά και ο Αργεντινός σούπερ σταρ είναι με το ένα πόδι στο αεροπλάνο για να έρθει και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο σε ερυθρόλευκο φόντο.

Προσέγγιση όπως με Σαβιόλα

Το φλερτ του Ολυμπιακού με τον Καμπιάσο ξεκίνησε εδώ και περίπου ένα μήνα. Οι αρμόδιοι του συλλόγου τον προσέγγισαν αθόρυβα και με αποφασιστικότητα για να του εκφράσουν το ενδιαφέρον τους. Κινήθηκαν όπως πρόπερσι στην περίπτωση του συμπατριώτη του Χαβιέ Σαβιόλα, για τον οποίο, επίσης, διέψευδαν τα πάντα μέχρι την ώρα της λιτής ανακοίνωσης που είχε προκαλέσει ντελίριο ενθουσιασμού.

Από τότε μέχρι τώρα φρόντισαν να πείσουν τον "τρελό καραφλό" από το Μπουένος Άιρες για δύο πράγματα. Πρώτον ότι είναι διατεθειμένοι να του κάνουν όλα τα χατίρια και δεύτερον ότι θα έρθει σε μια ομάδα που θα γουστάρει να παίζει με τη φανέλα της όχι μόνο σε ένα πρωτάθλημα, στο οποίο μπορεί να κάνει… σβηστός τη διαφορά, αλλά και στους ομίλους του Champions League.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο "σήμερα" με τη συμφωνία να θεωρείται σχεδόν σίγουρη και να απομένουν για ρύθμιση οι τελευταίες εκκρεμότητες. Θα υπάρξει, ωστόσο, και ανάλογη συνέχεια. Μόλις προχθές σας ενημερώσαμε πως δεν είναι σίγουρο ότι ο νέος αριστερός εξτρέμ θα ακούει στο όνομα Ερνάνι, παρότι ο τεχνίτης Πορτογάλος είχε μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στα σχετικά ρεπορτάζ.

Πάει για μεγάλο deal με Μιραλάς

Πλέον θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός κοιτάζει και αλλού. Που; Μα στον παίκτη, ο οποίος αποτελεί τον διακαή πόθο της συντριπτικής πλειοψηφίας των φίλων της ομάδας και αναφέρομαι στον Κέβιν Μιραλάς. Δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι μιλάμε για τελειωμένη ιστορία, αλλά για δεδομένη διάθεση και του συλλόγου και του ίδιου του "ιπτάμενου" Βέλγου για να γίνει το μεγάλο deal και να πέσουν τα… τσιμέντα του νέου Καραϊσκάκη.

Ότι ο Κέβιν θέλει και περιμένει είναι δεδομένο. Γι’ αυτό δεν ανανεώνει το συμβόλαιό του με την Έβερτον, γι’ αυτό αρνήθηκε την πρόταση της Γουέστ Χαμ παρά τις πιέσεις που δέχεται, γι’ αυτό ζήτησε τον ουρανό με τ’ άστρα όταν ενημερώθηκε για το θερμό ενδιαφέρον της Φενέρ του Περέιρα, ο οποίος είδε… αστράκια από τη Σαχτάρ και αποχαιρέτησε άδοξα το όραμα της συμμετοχής εκεί που κουνιέται το σεντόνι.

Η προσφορά ύψους 7 εκατομμυρίων για τη μεγάλη επιστροφή είναι ακόμη στο τραπέζι και όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά με το πρέσινγκ που ασκεί και ο ίδιος ο Μιραλάς. Άρα τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί μέχρι νεοτέρας. Αν πάλι η συγκεκριμένη υπόθεση που εξακολουθεί να έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας δεν ευδοκιμήσει, υπάρχει και ο Ερνάνι για αριστερά και ο Ζόνας της Μπενφίκα για την επίθεση, άσχετα αν ο Μιραλάς αποτελεί περίπτωση "δύο σε ένα", αφού παίζει και στις δύο θέσεις με την ίδια άνεση.

Λίγες οι πιθανότητες αποχώρησης του Ρομπέρτο

Αναφορικά με ένα άλλο σημαντικό θέμα το οποίο απασχολεί έντονα τον κόσμο του Ολυμπιακού, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι πιθανότητες αποχώρησης του Ρομπέρτο με μεταγραφή έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο. Δεν είναι της παρούσης να αναφέρουμε τις σχετικές λεπτομέρειες που έχουν τη δική τους σημασία. Εκείνο που ενδιαφέρει σε αυτή τη φάση είναι ότι ο Ισπανός πορτιέρε συνεχίζει στα "κόκκινα" δοκάρια, κάτι που και ο ίδιος έχει δεχθεί χωρίς δεύτερες σκέψεις, ενώ έχει ενημερώσει σχετικά και τους αρμόδιους της ομάδας.

Από ‘κει και πέρα, το θέμα της απόκτησης νέου στόπερ εξακολουθεί να βρίσκεται στο προσκήνιο. Είναι δεδομένο ότι ο Κολομβιανός Μπαλάντα της Ρίβερ αρέσει, παρά την αλμυρή τιμή του, αλλά ότι είναι να γίνει θα γίνει από… αύριο μιας και τα ξημερώματα η ομάδα του διεκδικεί την κούπα του Λιμπερταδόρες με αντίπαλο την πρώην ομάδα του Πουλίδο, Τίγκρες, από το Μεξικό. Για το κέντρο της άμυνας, ωστόσο, υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις που εξετάζονται μέσα από μία λίστα 20 και πλέον ικανών και -στην πλειοψηφία τους- έμπειρων στόπερ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK