Ο Λάζαρος, ο Γιαννιώτας κι ο πόλεμος των… άκρων!

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τα ερυθρόλευκα μεταγραφικά πλάνα, που επικεντρώνονται στις περιπτώσεις Χριστοδουλόπουλου και Γιαννιώτα.

Ο Λάζαρος, ο Γιαννιώτας κι ο πόλεμος των… άκρων!

Δεν πέρασε παρά μόλις μία εβδομάδα από την αποκάλυψη του Contra.gr με τον χαρακτηριστικό τίτλο The Lazarus project, σχετικά με το –πολύ πιθανό- ενδεχόμενο επιστροφής του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Τις ημέρες που ακολούθησαν και κυρίως τις δύο τελευταίες υπήρξαν σχετικές αναφορές στα περισσότερα εξώφυλλα των αθλητικών εφημερίδων, κάτι που απλά σημαίνει πως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.

Νεότερες πληροφορίες επί του θέματος, αναφέρουν ότι ο διεθνής μεσοεπιθετικός φρόντισε να στείλει μήνυμα προς τους αρμοδίους της Ελλάς Βερόνα ότι δεν σκοπεύει να συνεχίσει με τα χρώματά της και την επόμενη περίοδο και καλό θα είναι να διευκολύνουν τις διαδικασίες προς αυτή την κατεύθυνση. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει, άλλωστε, πόσο λογικό ή παράλογο είναι για έναν σύλλογο να διατηρεί στο δυναμικό του και να πληρώνει έναν δυσαρεστημένο ποδοσφαιριστή.

Δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του Ολυμπιακός

Είναι γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του προς αυτή τη διαδρομή. Δεν έχουν ξεχάσει, φυσικά, το περσινό φλερτ, το οποίο δεν είχε αίσιο τέλος επειδή ο ίδιος ο Λάζαρος ήθελε να ρίξει μια τελευταία ζαριά στο εξωτερικό. Από την άλλη, όμως, το ενδιαφέρον τους παραμένει σε φιλολογικό επίπεδο, παρότι εξακολουθούν να έχουν το συγκεκριμένο όνομα στη μεταγραφική τους λίστα.

Από ‘κει και πέρα, πάντως, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας προκειμένου να δούμε πως θα συμπληρωθεί το παζλ με τους εξτρέμ της ομάδας την επόμενη περίοδο. Μπορεί τις ημέρες που διανύουμε άπαντες –και σωστά αφού αυτό επιβάλλεται- να έχουν στρέψει την προσοχή τους στον τελικό του Κυπέλλου με θέα το νταμπλ, αλλά από βδομάδα αναμένονται εξελίξεις και σε αυτό το μέτωπο…

Και ο Γιαννιώτας στη λίστα

Παράλληλα με την υπόθεση Χριστοδουλόπουλου, πάντως, που ο δρόμος έχει ανοίξει για τα καλά, «τρέχει» και η υπόθεση Γιαννιώτα! Καλά ενημερωμένες πηγές, υποστηρίζουν ότι ο Αστέρας Τρίπολης δεν είναι πλέον καθόλου σίγουρο ότι θα κάνει χρήση της οψιόν αγοράς των 300 χιλιάδων ευρώ, προκειμένου να τον κάνει δικό του από τη Φορτούνα του Ντίσελντορφ. Κάτι που πολύ απλά σημαίνει πως και εδώ ο Ολυμπιακός έχει την ευχέρεια να κάνει παιχνίδι και να αποκτήσει τον 22χρονο άσο με συνοπτικές διαδικασίες.

Πρόκειται, όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, για δύο λύσεις που εκτός των άλλων, θα ενισχύσουν και το ελληνικό στοιχείο της ομάδας, κάτι που είναι στα προαπαιτούμενα των πρωταθλητών και την επόμενη περίοδο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ωστόσο, πως υπάρχουν κι άλλες σημαντικές παράμετροι στην υπόθεση που μπορούν να επηρεάσουν, αλλά και να καθορίσουν τις όποιες εξελίξεις.

Αυτοί που μένουν

Κατ’ αρχάς, ο Ματιέ Ντοσεβί που άφησε καλές εντυπώσεις στη διάρκεια της σεζόν κέρδισε την παραμονή του και για την επόμενη, ανεξάρτητα από το ότι δεσμεύεται ακόμη με συμβόλαιο. Παράλληλα, όπως σας ενημερώσαμε σχετικά πριν από δύο ημέρες, ο Βαγγέλης Μαρινάκης φέρεται αποφασισμένος να πάρει πάνω του το θέμα Φουστέρ και να το «τελειώσει» θετικά, αφού και ο ίδιος, αλλά και ο Ισπανός «στρατιώτης» θέλουν να προχωρήσουν μαζί. Κι όταν υπάρχει θέληση, συνήθως βρίσκεται και η λύση.

Ο Δημήτρης Κολοβός, επίσης, συνομήλικος του Γιαννιώτα, προέρχεται από πολύ καλή σεζόν με τη φανέλα του Πανιωνίου (35 συμμετοχές, 15 γκολ, 5 ασίστ) και αν μη τι άλλο, αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία στου Ρέντη, προκειμένου να «χωρέσει» στο ρόστερ της επόμενης σεζόν, αρκεί να πείσει και τον προπονητή στη διάρκεια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας.

Ρομπίνιο αντί Αφελάι

Αν αθροίσουμε όλα τα παραπάνω, πάντως, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως ήδη μαζεύονται πολλοί για τα δύο άκρα της επίθεσης, χωρίς να υπολογίζουμε και τους υπόλοιπους που ανήκουν στο ρόστερ κι έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν στις ίδιες θέσεις. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στις προθέσεις της διοίκησης είναι να αντικατασταθεί ο «τουρίστας» Αφελάι με έναν παικταρά επιπέδου Ρομπίνιο, για λόγους που όλοι λίγο-πολύ είναι εύκολο να αντιληφθούμε…

Που καταλήγουμε; Επιλογές υπάρχουν πολλές, αλλά είναι επιβεβλημένο να επιλεγούν οι καλύτερες. Και σε αυτό το σημείο θα μετρήσουν πάνω απ’ όλα τα θέλω του προπονητή. Είτε αυτός είναι ο Περέιρα, είτε ο επόμενος, ο οποίος μπορεί να είναι και… προηγούμενος. Κι αν δεν πιάσατε το υπονοούμενο ρίξτε μια ματιά προς το Μπιλμπάο και μπορεί να… πιάσετε λαβράκι. Αρκεί να «τσιμπήσει» και να ενδιαφέρεται για μια νέα… βουτιά στα νερά του Πειραιά.

Διαβάστε ακόμη:

Πρώτα γεύμα, μετά τελικός (PHOTOS+VIDEO)

Έφυγαν 20.000 εισιτήρια, ζητάει κι άλλα ο Ολυμπιακός

News 24/7

24MEDIA NETWORK