Ο Μίτσελ, ο Ντοσεβί και η… Ferrari του διπλανού!

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για το κλείσιμο της αυλαίας στις μεταγραφές και τον ντόρο που δημιουργήθηκε από τους απέναντι για τις ερυθρόλευκες επιλογές.

Ο Μίτσελ, ο Ντοσεβί και η… Ferrari του διπλανού!

Οι μεταγραφές τελείωσαν, το ρόστερ του Ολυμπιακού έκλεισε, η λίστα στην UEFA δηλώθηκε, καιρός τώρα να ασχοληθούμε και με την μπαλίτσα. Είχαμε την ευκαιρία τις προηγούμενες ημέρες να πούμε πολλά γι’ αυτούς που ήρθαν και ακόμη περισσότερα ίσως για εκείνους που έφυγαν από του Ρέντη, ωστόσο, ό,τι έγινε έγινε και τώρα περιμένουμε το γήπεδο για να κάνουμε… ταμείο.

Ασχολήθηκαν πιο πολύ οι απέναντι

Πριν επιχειρήσουμε να μπούμε στο μυαλό του Μίτσελ, πάντως, αυτό που έγινε το τελευταίο διάστημα δεν έχει προηγούμενο. Μπορώ να κατανοήσω τον οπαδό του Ολυμπιακού, ο οποίος δεν ήθελε ή δεν περίμενε να φύγει από την ομάδα του ο Μανωλάς, ο Σάμαρης ή ο Αβραάμ. Αυτό που ξεπερνά τα όρια της φαντασίας, όμως, είναι πως με τα «πάρε-δώσε» των «ερυθρολεύκων» ασχολήθηκαν πιο πολύ οι… απέναντι!

Είναι φοβερό να ειρωνεύονται οπαδοί –και όχι μόνο- άλλων ομάδων τον Ολυμπιακό σχετικά με το ποιος ήρθε και ποιος έφυγε, αλλά και με το πόσα λεφτά έχουν μπει στο ταμείο της ΠΑΕ! Είναι σα να μην έχεις ούτε… μηχανάκι κι όταν βλέπεις τη Ferrari του διπλανού να λες «έλα μωρέ, σιγά τ’ αμάξι»!

Ξέρω ότι στην Ελλάδα με τη λάσπη, τα ψέματα και τις δικαιολογίες χτίζουν «ανώγια και κατώγια». Από αυτό το σημείο, όμως, μέχρι να προσπαθούν να απαξιώσουν τον Ολυμπιακό η απόσταση είναι χαώδης. Βαθιά μέσα τους, εξάλλου, πολύ θα ήθελαν να έχουν ένα Μαρινάκη ή έναν Κόκκαλη μπροστινό στις ομάδες τους κι ας τους βρίζουν τώρα, αφού δεν έχουν τι άλλο να κάνουν…

Θεωρώ απαραίτητη την επισήμανση, επειδή κάποιοι που βλέπουν με κιάλια τον Ολυμπιακό χρόνια τώρα, έχουν φτάσει στο σημείο να πουλάνε και πνεύμα, παρότι γνωρίζουν πως ούτε να τον κοιτάξουν στα μάτια δεν μπορούν. Αυτά τα λίγα είχα να επισημάνω για να μην… τρελαθούμε και μπαίνω στο ψητό.

Η λίστα του Μίτσελ

Αίσθηση προκάλεσε σε πολύ κόσμο η απόφαση του Μίτσελ να αφήσει εκτός ευρωπαϊκής λίστας τον Ματιέ Ντοσεβί, παρότι ο Γάλλος εξτρέμ ήταν μέσα στις βασικές του επιλογές, όχι μόνο στα φιλικά, αλλά και στα δύο επίσημα ματς που έχουν διεξαχθεί ως τώρα για το πρωτάθλημα.

Είναι γεγονός πως έγιναν διάφορες σκέψεις από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, μέχρι να οριστικοποιηθεί η επιλογή. Και μέσα στα σενάρια που συζητήθηκαν βρέθηκαν κι άλλα σημαντικά ονόματα κοντά στο… κόψιμο, όπως του Φουστέρ και του Σαλίνο.

Ο Μίτσελ, ωστόσο, προτίμησε να κόψει τον Ντοσεβί κι όχι τον συμπατριώτη του, καθώς γνωρίζει πως ο πιστός στρατιώτης Φουστέρ και λόγω εμπειρίας, αλλά κι επειδή αφήνει σε κάθε παιχνίδι και την τελευταία του ικμάδα δυνάμεων, δεν θα μπορούσε να λείψει από τον «πόλεμο των άστρων».

Όσο για τον Βραζιλιάνο μπακ, μπορεί να μην αγωνίστηκε ως τώρα στο πρωτάθλημα, ωστόσο, πέρυσι συμπλήρωσε 30 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και ήταν βασικός σε έξι παιχνίδια του Champions League. Δεν γίνεται να ακυρωθεί, επειδή απλά και μόνο ήρθε ο Ελαμπντελαουί, έστω κι αν ο Ομάρ δείχνει ότι είναι ίδιο μοντέλο, αλλά σε ακόμη καλύτερη… έκδοση.

Ο Μίτσελ, ο Ντοσεβί και η… Ferrari του διπλανού!
INTIME SPORTS

Είναι γεγονός ότι ο Ισπανός ξεπουπούλιασε κάπως τα «φτερά» του Ολυμπιακού, αφήνοντας εκτός πλην του Ντοσεβί και τον Αρμένιο Γκαζαριάν, ωστόσο, κάτι παραπάνω ξέρει. Κι αυτό το «κάτι» είναι πως –αν χρειαστεί- μπορεί να βάλει πιο μπροστά σε ρόλο χαφ-εξτρέμ και τον Μαζουάκου από αριστερά και τον Ελαμπντελαουί από δεξιά, άρα «κερδίζει» δύο εναλλακτικές επιλογές, πίσω από Αφελάι και Ντουρμάζ.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι φέτος έχει δουλευτεί αρκετά ως τώρα και το 4-4-2, κάτι που σημαίνει ότι στην τετράδα –με διάταξη ρόμβου- του άξονα δεν υπάρξουν καθαρά εξτρέμ, αλλά δύο κεντρικοί και δύο εσωτερικοί χαφ. Είναι πολύ πιθανό δηλαδή να δούμε φέτος σε κάποια παιχνίδια, ίσως και ευρωπαϊκά, τον Εντινγκά ή τον Μιλιβόγεβιτς σε ρόλο «κόφτη», μπροστά του τον Κασάμι και τον Μανιάτη ως εσωτερικούς χαφ και ακόμη πιο μπροστά τον Τσόρι σε ρόλο οργανωτή, με τον Αφελάι ή τον Ντουρμάζ παρτενέρ του Μήτρογλου στην επίθεση.

Μια απορία για Φορτούνη

Η δική μου απορία σχετικά με τις επιλογές του Μίτσελ αφορά τον Φορτούνη. Έχω την αίσθηση για να μην πω τη βεβαιότητα ότι ο πιτσιρικάς μεσοεπιθετικός είναι ό,τι καλύτερο διαθέτει το ελληνικό ποδόσφαιρο στην ηλικία του και απορώ που δεν τον έχουμε δει ως τώρα ούτε στη 18άδα, ενώ δεν θα τον δούμε και στα ματς με Γιουβέντους, Ατλέτικο και Μάλμε μετά τις χθεσινές αποφάσεις.

Θα ήθελα να μάθω την άποψη του κόουτς για τον 21χρονο άσο, ο οποίος μπορεί να ενσωματώθηκε στην ομάδα μετά από ένα διάστημα αποχής λόγω τραυματισμού, αλλά από τα φιλικά των ΗΠΑ μέχρι τώρα, προπονείται με την ομάδα κάθε μέρα και -αν μη τι άλλο- αποτελεί περίπτωση που δεν μπορείς να αγνοήσεις.

Ο Μίτσελ, ο Ντοσεβί και η… Ferrari του διπλανού!

Για να το γράψω ακόμη πιο απλά δε νομίζω ότι ο Σάμαρης είναι πιο προικισμένος από τον Φορτούνη. Από τη στιγμή, λοιπόν, που ο Μίτσελ εμπιστεύθηκε τον Ανδρέα και τον απογείωσε μέχρι τα 10 εκατομμύρια και τη Μπενφίκα, θα περίμενε κανείς να επιχειρήσει, αργά ή γρήγορα, κάτι ανάλογο και με τον πρώην άσο της Καϊζερσλάουτερν.

Επιμονή για Πουλίδο

Στο μεταξύ, οι μεταγραφές μπορεί να ολοκληρώθηκαν και να έμεινε απλώς ένα «παράθυρο» για ελεύθερους, ωστόσο, η υπόθεση Πουλίδο εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Ο διεθνής Μεξικανός στράικερ αναμενόταν τα ξημερώματα στο Μιλάνο (σ.σ. κάποιοι αφήνουν να εννοηθεί ότι τα έξοδά της εκεί παραμονής του, καλύπτονται ήδη από τον Ολυμπιακό…), μέχρι να βρεθεί άκρη με την Τίγκρες.

Μπορεί για να συμβεί αυτό, εδώ που φτάσαμε, να απαιτείται η παρέμβαση της FIFA και ενδεχομένως του CAS, πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» εξακολουθούν να τον περιμένουν, προκειμένου να ενεργοποιήσουν και τη συμφωνία που έχει υπογραφεί εδώ και τρεις μήνες.

Με το πού ο Πουλίδο θα μείνει ελεύθερος, έστω και με προσωρινό πιστοποιητικό από τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου, θα γίνει μόνιμος κάτοικος Ρέντη. Θα δουλέψει με την υπόλοιπη ομάδα, θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί και στις εγχώριες διοργανώσεις, ενώ από Γενάρη, αν πάνε όλα καλά, θα διεκδικήσει και μία από τις θέσεις που μπορούν να αλλάξουν στη λίστα της UEFA…

News 24/7

24MEDIA NETWORK