Ο τελικός του Περέιρα και του Μαρινάκη…

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για την αιφνίδια επίσκεψη Μαρινάκη στου Ρέντη και τη μεγάλη επιθυμία του προέδρου του Ολυμπιακού να ολοκληρωθεί θετικά η χρονιά, με την κατάκτηση και του κυπέλλου, παιχνίδι στο οποίο θα κριθεί εν πολλοίς και το μέλλον του Περέιρα.

Ο τελικός του Περέιρα και του Μαρινάκη…
INTIME SPORTS

Προκάλεσε έκπληξη σε πολύ κόσμο η χθεσινή –αιφνίδια- επίσκεψη του Βαγγέλη Μαρινάκη στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν βρέθηκε στο αθλητικό κέντρο του συλλόγου μόνο για να δώσει συγχαρητήρια στην ομάδα αναφορικά με την κατάκτηση του 42ου τίτλου της, ούτε για να αναπτύξει το ευρωπαϊκό όραμα της ΠΑΕ.

Εκείνο που τον «καίει» κι αυτό είναι γεγονός αναμφισβήτητο είναι να μην χαθεί το Κύπελλο. Ξέρει καλά ότι αποτελεί… συνήθεια -πλέον- της ομάδας να χαλαρώνει και μάλιστα επικίνδυνα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και δεν θέλει σε καμία περίπτωση η γιορτή του νταμπλ να εξελιχθεί σε κηδεία στη βραδιά του τελικού με αντίπαλο την -πάντα υπολογίσιμη και πολύ πιο διψασμένη για ένα τρόπαιο- Ξάνθη.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, το γεγονός ότι το επανέλαβε τουλάχιστον δύο φορές και στάθηκε στον επαγγελματισμό των παικτών, αλλά και στο γεγονός ότι απομένουν άλλες δύο εβδομάδες μέχρι τη μεγάλη αναμέτρηση του ΟΑΚΑ. Μπορεί αυτό το διάστημα των 15 ημερών να μην είναι μεγάλο χρονικά, ωστόσο, είναι τεράστιο για να διαλυθούν τα πάντα αν οι ποδοσφαιριστές του ή κάποιοι από αυτούς το ρίξουν στο σορολόπ.

Έστειλε το μήνυμα ο Μαρινάκης

Σε μια χρονική περίοδο που τα μεταγραφικά σενάρια έχουν φουντώσει και κάποιοι πρωτοκλασάτοι παίκτες της ομάδας, με πιο χαρακτηριστικά τα παραδείγματα των Αφελάι και Κασάμι, βρίσκονται ήδη στην πόρτα της εξόδου, είναι επιτακτική η ανάγκη να κρατήσει τα γκέμια ο Περέιρα και να μη χάσει τη μπάλα κάτω από τα πόδια του.

Αυτό ουσιαστικά ήταν και το μήνυμα του προέδρου στον προπονητή στη διάρκεια του τετ α τετ που είχαν στο περιθώριο της ομιλίας του προς την ομάδα. Κάποιοι πιστεύουν ότι Μαρινάκης και Περέιρα ασχολήθηκαν κυρίως με τον σχεδιασμό του καλοκαιριού, αλλά αυτό το –μεγάλο ομολογουμένως- θέμα δεν ήταν ψηλά στην ατζέντα. Ο κόουτς κατάλαβε, εμμέσως πλην σαφώς, απ’ όσα του μεταφέρθηκαν ότι το αποτέλεσμα του τελικού μπορεί να επηρεάσει και το δικό του μέλλον στον πάγκο της ομάδας.

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι στην Πλατεία Αλεξάνδρας δεν έχουν πεισθεί ακόμη σχετικά με την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Πορτογάλου τεχνικού. Δεν αμφισβητούν το ότι είναι καλός και εργατικός κόουτς, παθιασμένος με τη δουλειά του και «ορκισμένος» να πετύχει. Εκείνο που τους απασχολεί καιρό τώρα και δεν είναι άσχετο με κάποιες ακραίες αντιδράσεις του κατά καιρούς, αφορά το αν διαθέτει τα ψυχικά αποθέματα και την προσωπικότητα για να επιβληθεί, να περάσει τα δικά του «θέλω» και κατ’ επέκταση να χτίσει την ομάδα από την αρχή το καλοκαίρι με δικά του υλικά.

Εξετάσεις για Βίτορ

Ο τελικός του Κυπέλλου, λοιπόν, το διάστημα που μεσολαβεί και το πώς θα δουλέψει η ομάδα μέχρι το βράδυ της 23ης Μαΐου, λοιπόν, αποτελεί για τον συμπαθή Βίτορ κάτι σαν εξετάσεις από τις οποίες είτε θα κοπεί, είτε θα προβιβαστεί, καθώς θα παραμείνει στο πόστο του με περισσότερη εμπιστοσύνη στο… ντεπόζιτο.

Για να λέμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη ο Περέιρα τα έχει πάει καλύτερα σε αυτό το πρώτο τετράμηνο στο τιμόνι του Ολυμπιακού, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του Μίτσελ. Αυτό είναι γεγονός αναμφισβήτητο όση συμπάθεια κι αν έχει κανείς στον Ισπανό κόουτς, ο οποίος βρέθηκε δύο φορές με τη θηλιά στο λαιμό πριν κάνει το «διπλό» στις Βρυξέλλες επί της Άντερλεχτ, στο ξεκίνημα της δεύτερης σεζόν του στον Πειραιά.

Ο Ολλανδός –πρώην Ομοσπονδιακός- Φαν Μααρβάικ ακόμη το φυσάει και δεν κρυώνει, καθώς είχε δώσει τα χέρια με τους αρμόδιους του συλλόγου, αλλά τον πρόλαβε εκείνο το «τρελό» 0-3 του Βελγίου, το οποίο αν η τύχη δεν είχε χαμογελάσει απλόχερα στους «ερυθρόλευκους» θα μπορούσε να είναι και 3-0. Ο Μίτσελ, ωστόσο, πέρα από ρέντα εκεί που τη χρειάστηκε, είχε προσωπικότητα, λάμψη, πέραση στον κόσμο, εξυπνάδα να χειρίζεται τα ΜΜΕ…

Αβέβαιο το μέλλον Περέιρα αν χαθεί το κύπελλο

Ο «φτωχός πλην τίμιος» Περέιρα δεν έχει πολλά από τα στοιχεία, τα οποία προσέδιδαν αίγλη στον προκάτοχό του, ο οποίος έφτασε εκεί που έφτασε. Το ζητούμενο είναι ότι στο δικό του βιογραφικό, για να προσθέσει άλλη μία χρονιά ως προπονητής του Ολυμπιακού, η κατάκτηση του Κυπέλλου αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο. Αν δεν οδηγήσει την ομάδα του στο νταμπλ και μάλιστα με στιλ μπροστά στον κόσμο της, τότε μάλλον θα χάσει την ευκαιρία να συνεχίσει κι ας δεσμεύεται με συμβόλαιο για ακόμη δύο χρόνια. Άρα οι μέρες που διανύουμε είναι κρίσιμες από κάθε άποψη και οποιαδήποτε συζήτηση γίνεται από τώρα για μεταγραφικές σκέψεις και επιδιώξεις, θα αποκτήσει σάρκα και οστά από το ξημέρωμα της 24ης του μήνα… Αυτή είναι η ουσία κι όλα τα υπόλοιπα περνούν σε δεύτερη μοίρα, έστω κι αν η παρέλαση ονομάτων, στόχων και επαφών συνεχίζεται με αμείωτη ένταση όπως συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοιο καιρό και μέχρι τα τέλη του Αυγούστου…

Διαβάστε ακόμη:

Μαρινάκης στο Ρέντη: "Στόχος το νταμπλ και ένας Ολυμπιακός που να ξεφεύγει από τα ελληνικά σύνορα"

News 24/7

24MEDIA NETWORK