Ανακατεύει την τράπουλα μέχρι την τελευταία στιγμή

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τα πλάνα του Μάρκο Σίλβα που μπορεί να μην είναι ξεκάθαρα, όμως τα μηνύματα που έστειλε ο Πορτογάλος σε συγκεκριμένους παίκτες σίγουρα είναι.

Ανακατεύει την τράπουλα μέχρι την τελευταία στιγμή
Καμπιάσο-Μποτιά-Ολυμπιακός ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μπορεί για τον περισσότερο κόσμο ο Ολυμπιακός να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί της αποψινής αναμέτρησης με την ΑΕΚ για την κούπα του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Μάρκο Σίλβα, όμως, εξακολουθεί να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα και δεν αφήνει τίποτα στην τύχη.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, μέχρι την τελευταία στιγμή, ανακατεύει την τράπουλα ενόψει της σέντρας του μεγάλου τελικού, θέλοντας να βάλει στην πρίζα τους παίκτες του και να περάσει το μήνυμα ότι για να έρθει η νίκη, θα χρειαστεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια και συγκέντρωση.

Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και στη χθεσινή προπόνηση δοκίμασε διάφορα και απέφυγε να φανερώσει, όπως αναμενόταν, ακόμη και τα πλάνα του για τη 18άδα. Επέλεξε στην αποστολή όλους τους ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές και θα ανακοινώσει τους "εκλεκτούς" για την ενδεκάδα και τον πάγκο λίγες ώρες πριν από το πρώτο σφύριγμα του Σιδηρόπουλου.

ΜΗΝΥΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΙΑΣΟ

Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, στη διάρκεια της τελευταίας προπόνησης "ανακάτεψε" τρεις θέσεις της ενδεκάδας, θέλοντας να ενεργοποιήσει κάποιους από τους παίκτες του και να τους περάσει ανάλογα μηνύματα. Από αυτήν τη διαδικασία δεν ξέφυγε ούτε ο πολύπειρος Καμπιάσο, ο οποίος είδε τον Παϊτίμ Κασάμι να παίζει πλάι στον Λούκα Μιλιβόγεβιτς στην ομάδα των "βασικών".

Τι κι αν σκόραρε στον ημιτελικό της Τούμπας; Τι κι αν έκανε κάτι ανάλογο και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα; Ο κόουτς δεν είδε στον διάσημο Αργεντινό μέσο την όρεξη που θα περίμενε και έδειξε ότι είναι έτοιμος να τον αφήσει στον πάγκο και να βάλει τον Ελβετό, ο οποίος παρά τα σκαμπανεβάσματά του στη διάρκεια της σεζόν, εμφανίζεται με τρομερή διάθεση τον τελευταίο καιρό, ίσως και λόγω της παρουσίας του στο Euro της Γαλλίας.

Δεν μπορώ να προβλέψω ποια θα είναι η τελική του επιλογή. Μπορεί να επιλέξει τον Κασάμι, μπορεί να εμπιστευθεί και τον Καμπιάσο. Το μόνο σίγουρο είναι πως όταν συμπεριφέρεται με αυτόν τον ξεκάθαρο τρόπο ακόμη και στον διάσημο "Κούτσου", όλοι καταλαβαίνουν πως δεν αστειεύεται...

Ο ΜΠΟΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ "ΠΑΤΑΕΙ" ΚΑΛΑ ΚΙ Ο ΒΟΥΡΟΣ

Κάτι ανάλογο συνέβη και στο κέντρο της άμυνας. Ο Μάρκο Σίλβα έδειξε να περιμένει όλο το προηγούμενο διάστημα τον Μποτία να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπώρησαν. Τον εμπιστεύεται περισσότερο σε ρόλο δεξιού στόπερ, με τον Ντα Κόστα παρτενέρ του, να παίζει λίγο πιο αριστερά. Μετά από δύο καλές προπονήσεις, λοιπόν, είδε τον Αλμπέρτο να μην "πατάει" καλά στο ξεκίνημα της προπόνησης, να μην δείχνει τον δυναμισμό που τον χαρακτηρίζει και έβαλε με τους "βασικούς" τον Σιόβα.

Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη προκάλεσε η επιλογή του να δοκιμάσει στο δεξί άκρο της άμυνας τον Πραξιτέλη Βούρο, ο οποίος -για όσους το έχουν ξεχάσει- είχε παίξει από το ξεκίνημα στην αναμέτρηση της Τούμπας και τα πήγε αρκετά καλά. Και αυτή η κίνηση δεν έγινε τυχαία. Βλέπει ότι ο Σαλίνο δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ίσως και λόγω του ότι τελειώνει το συμβόλαιό του, και δεν δίστασε να δώσει την ευκαιρία στον πιτσιρικά. Δύσκολα ο Βούρος θα είναι απόψε στην ενδεκάδα, αλλά πλέον δεν θα πρέπει να προκαλέσει εντύπωση σε κανέναν αν πλασαριστεί στον πάγκο, ως εναλλακτική λύση και για το δεξί άκρο, αλλά και για το κέντρο της άμυνας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ

Κι αφού στη διάρκεια της προπόνησης έγιναν όσα έπρεπε να γίνουν, στη συνέχεια, όλοι πλην του τραυματία Ομάρ, είδαν το όνομά τους στην αποστολή. Πρώτη φορά φέτος ο Ολυμπιακός πάει σε ένα ματς με 26 υποψηφίους, έστω κι αν οι όλοι πάνω-κάτω ξέρουν αν πρόκειται να παίξουν ή αν θα δουν τον αγώνα από τα "επίσημα" του ΟΑΚΑ.

Ακόμη κι αυτή η επιλογή κάτι δείχνει από πλευράς τεχνικής ηγεσίας. Θέλει να δείξει ότι η ομάδα είναι υπεράνω προσώπων. Όλοι μαζί στους ξενώνες του Ρέντη, όλοι μαζί και στο γήπεδο. Όλοι μαζί νικούν κι όλοι χάνουν. Κάπως έτσι κύλησαν οι τελευταίες ώρες στο αθλητικό κέντρο του Ολυμπιακού πριν από ένα ματς με... θέα το δεύτερο στη σειρά νταμπλ. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο γήπεδο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Final stories by Zastro

News 24/7

24MEDIA NETWORK