Η φανέλα με το 9 και ο Μήτρογλου

Η διοίκηση του Ολυμπιακού έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους, επίσημα και ανεπίσημα, τις τελευταίες ημέρες ότι βασική προτεραιότητα στην παρούσα φάση αποτελεί η απόκτηση ενός γκολτζή. Είναι ξεκάθαρο, σύμφωνα με όσα έχουμε δει ως τώρα, ότι η "μηχανή" των πρωταθλητών Ελλάδας έχει μονταριστεί πολύ καλά ως τώρα, αλλά λείπει το βασικότερο εξάρτημα, προκειμένου να καταλήξει η μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Η φανέλα με το 9 και ο Μήτρογλου

Αποτελεί γεγονός αναμφισβήτητο ότι οι "ερυθρόλευκοι" έχουν εξετάσει ως τώρα αρκετές περιπτώσεις σέντερ φορ, ωστόσο, μέχρι τώρα οι προσπάθειές τους δεν στέφθηκαν με επιτυχία. Πλησίασαν τον Ισλανδό "κανονιέρη" Φινμπόγκασον, αλλά η τελική τους προσφορά δεν στάθηκε ικανή για να τον "πιάσουν", "άγγιξαν" τον Μπόγιαν Κρίκιτς, ο οποίος τελικά επέλεξε την Αγγλία και την Στόουκ, ασχολήθηκαν –και ασχολούνται- με τον Νιάνγκ και τον Ρομπίνιο της Μίλαν, έχουν ψηλά στη λίστα τους, αλλά όχι στην κορυφή, τον Βέλγο Βόσεν, ενώ έχουν εξετάσει και τουλάχιστον άλλες δέκα περιπτώσεις από Ιταλία, Γαλλία και Αγγλία.

Η ιδανική επιλογή

Τις τελευταίες ημέρες, φαίνεται πως "ζεστάθηκε" ξανά η περίπτωση του Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος για πολλούς στον Ολυμπιακό θεωρείται –με πρώτο και καλύτερο τον Μίτσελ- ως η ιδανική επιλογή, άσχετα αν δεν βγαίνουν να το φωνάξουν, καθώς και στη… Φούλαμ έχουν αυτιά.

Όλοι είδαμε ότι ο αγγλικός σύλλογος παρότι δεν κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό, έβγαλε το λάδι των "ερυθρολεύκων" στην περίπτωση του Παϊτίμ Κασάμι, καθώς είναι λογικό να θέλουν να αφαιρέσουν όσο γίνεται περισσότερα από τα περίπου 15 που δαπάνησαν τον προηγούμενο Γενάρη, προκειμένου να κάνουν δικό τους τον "πιστολέρο".

Η μεταγραφή του –ποιοτικού όπως αποδεικνύεται στο γήπεδο- διεθνούς Κασάμι στοίχισε στον Ολυμπιακό γύρω στα 5 εκατομμύρια ευρώ, οπότε ήταν αναμενόμενο πως και για το "γκολόπαιδο" θα εξαντλήσουν τα περιθώρια, έστω κι αν μιλάμε για ετήσιο δανεισμό.

Ακόμη και μια τέτοια περίπτωση, όμως, μοιάζει η ιδανική εδώ που φτάσαμε για μια σειρά από πολύ σημαντικούς λόγους, τους οποίους γνωρίζουν –πρώτοι απ’ όλους- στην Πλατεία Αλεξάνδρας. Κατ’ αρχάς όποιος κι αν πιάσει τελικά λιμάνι για να ενισχύσει την επίθεση, θα έχει χάσει το μεγαλύτερο στάδιο της προετοιμασίας.

Το αυξημένο κίνητρο

Υπό αυτή την έννοια, λοιπόν, το να έρθει ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος γνωρίζει καλά τα λημέρια και δεν θα χρειαστεί μεγάλο διάστημα προσαρμογής, μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικό. Ο Μήτρογλου πέρα από το ότι "ξέρει και θέλει" να επιστρέψει στου Ρέντη, γεγονός πολύ σημαντικό, έχει και πολύ αυξημένο κίνητρο.

Έφυγε σε μια χρονική περίοδο που προσπαθούσε να επιστρέψει από τραυματισμό και αρθροσκόπηση στο γόνατο, ζόρισε το πόδι του για να επισπεύσει την αποκατάσταση, με αποτέλεσμα και μόνιμος κάτοικος Λονδίνου να μην μπορέσει να γίνει σε αγωνιστικό επίπεδο, ενώ και η παρουσία του στο Μουντιάλ ήταν πολύ μακριά από τα γνωστά του στάνταρ.

Ξέρει από πρώτο χέρι ότι γυρίζοντας στα παλιά λημέρια πέρα από το ότι θα βρεθεί ξανά σε ένα γνώριμο περιβάλλον και σπουδαίος θα νιώσει και θα έχει ξανά την ευκαιρία να θυμίσει στην Ευρώπη ότι είναι ένα από τα πιο «καυτά πιστόλια» διεθνώς. Με τον Μίτσελ, άλλωστε, είναι βέβαιο πως και θα ξαναπαίξει και θα ξαναβρεί τη χαμένη του αυτοπεποίθηση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ισπανός κόουτς ακόμη και την ημέρα που ήρθε ο Σαβιόλα, τον Μήτρογλου… αποθέωνε κι όπως αποδείχθηκε στην πράξη κάτι παραπάνω ήξερε…

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, αλλά και με όσα ψιθυρίζουν άνθρωποι που γνωρίζουν από πρώτο χέρι το παρασκήνιο, αυτός είναι και ο λόγος που το θέμα του σέντερ φορ έχει πάει πίσω το τελευταίο διάστημα. Το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πλέον ως βασική προτεραιότητα τη μεγάλη επιστροφή του αριστεροπόδαρου στράικερ, μια εξέλιξη που αναμένεται να είναι σημαντική και για την ομάδα και για τον ίδιο.

Με τη συνταγή… Κασάμι

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και με τον Κασάμι υπήρξε ένα διάστημα αναμονής και προσωρινής αποχώρησης του Ολυμπιακού, μέχρι την τελική συμφωνία. Κάτι ανάλογο γίνεται προσπάθεια να συμβεί και με τον Μήτρογλου, ο οποίος ενδέχεται να "περιμένει" και την τελική έκβαση της υπόθεσης Μανωλά που, επίσης, αποτελεί προτεραιότητα.

Εδώ και μερικές ώρες, πάντως, η διοίκηση των πρωταθλητών Ελλάδας μπορεί να κινηθεί ακόμη πιο ελεύθερα και με μεγαλύτερη ευχέρεια επιλογών, λόγω του αποκλεισμού των "πρασίνων" από τη συνέχεια του Champions League, με ό,τι οικονομικό όφελος μπορεί αυτό να συνεπάγεται.

Που καταλήγουμε; Όλες οι ενδείξεις, αλλά και οι σχετικές πληροφορίες, έστω και με το σταγονόμετρο, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το θέμα Μήτρογλου είναι πάνω στο τραπέζι και οι ενέργειες για να ολοκληρωθεί το deal, κορυφώνονται. Από την άλλη πλευρά, ο Άλαν Πουλίδο το παλεύει ακόμη με την Τίγκρες, να μείνει σε ομάδα που δεν θέλει, είναι μάλλον απίθανο, οπότε μάλλον φτάνουμε στην άκρη του τούνελ και στις δύο αυτές περιπτώσεις που θα "κλείσουν" ιδανικά και το ρόστερ της επίθεσης για την επόμενη σεζόν.

Όλα μέσα είναι, όσο δεν έχουν μπει υπογραφές και υπάρχουν ακόμη –μικρές ή μεγάλες- εκκρεμότητες, ωστόσο, αυτές είναι οι προτεραιότητες και εκεί έχει πέσει πλέον όλο το βάρος. Όσο για τον Άμραμπατ, η χθεσινή τοποθέτηση σύμφωνα με την οποία "δεν αποτελεί προτεραιότητα" μπορεί να μεταφραστεί και ως κίνηση για να πέσουν ακόμη περισσότερο τα κόστη…

News 24/7

24MEDIA NETWORK