Με γεμάτο φάκελο επιστρέφει ο Σίλβα

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τον Μάρκο Σίλβα που είχε την ευκαιρία να προετοιμάσει τις εισηγήσεις που θα παραδώσει τις επόμενες ημέρες στα χέρια των ανθρώπων της διοίκησης.

Με γεμάτο φάκελο επιστρέφει ο Σίλβα

Η μαθηματική -εδώ και καιρό- κατάκτηση του πρωταθλήματος σε συνδυασμό με το ομιχλώδες τοπίο στη διοργάνωση του κυπέλλου παρείχαν στον Μάρκο Σίλβα τη δυνατότητα να περάσει την προηγούμενη εβδομάδα στην πατρίδα του παρέα με την οικογένειά του, με αφορμή το Πάσχα των Καθολικών.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Πορτογάλος τεχνικός ζει χωρίς τους δικούς του στη χώρα μας από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Έχει, λοιπόν, έναν λόγο παραπάνω να ψάχνει τις λιγοστές ευκαιρίες για μια απόδραση, προκειμένου να δει τα αγαπημένα του πρόσωπα πριν φορέσει ξανά τη φόρμα της δουλειάς.

Αυτή τη φορά, ωστόσο, η επιστροφή του 38χρονου κόουτς από την Ιβηρική αναμένεται να σηματοδοτήσει μια σειρά σημαντικών εξελίξεων στον μεταγραφικό σχεδιασμό της επόμενης σεζόν. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το κοντινό του περιβάλλον, ο προπονητής των "ερυθρολεύκων" έχει έτοιμες τις εισηγήσεις που θα παραδώσει τις επόμενες ημέρες στα χέρια των ανθρώπων της διοίκησης.

Εκκρεμεί, ως γνωστόν, κι ένα ραντεβού με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, στο οποίο θα οριστικοποιηθεί η επέκταση της συνεργασίας και θα καθοριστούν οι άξονες της επόμενης σεζόν. Σε αυτή τη συνάντηση αναμένεται εκτός των άλλων να τεθεί επί τάπητος και το θέμα του μπάτζετ της επόμενης περιόδου, το οποίο, ωστόσο, θα εξαρτηθεί σε έναν βαθμό και από το αν η ομάδα θα εξασφαλίσει ή όχι την πρόκρισή της στους ομίλους του Champions League. Αυτό θα εξαρτηθεί, φυσικά, από την έκβαση της μάχης του Europa League, ωστόσο, είναι βέβαιο πως τα "βασικά" θα τρέξουν μέσα στον Απρίλιο, ώστε να μη χαθεί χρόνος…

Το πρώτο που θα συζητηθεί αφορά τα συμβόλαια που λήγουν, καθώς κάποιες υποθέσεις επηρεάζουν άμεσα κάποιες άλλες. Από τους Καμπιάσο και Φουστέρ για παράδειγμα, οι οποίοι μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι, αναμένεται να συνεχίσει ο ένας στον Πειραιά. Στην παρούσα φάση ο Ισπανός συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες λόγω ηλικίας και συμβολαίου, αλλά τίποτε δεν αποκλείεται πριν γίνει μια κουβέντα με την πλευρά του Αργεντινού, ο οποίος παρά τα 35 χρόνια του παραμένει ακμαίος και σημείο αναφοράς.

Για τον Λεάντρο Σαλίνο όλα θα ήταν πιο απλά αν δεν καταλάμβανε θέση ξένου στο ρόστερ. Γενικά υπάρχει ικανοποίηση από την παρουσία του Βραζιλιάνου αμυντικού, αλλά αν δεν βρεθεί άκρη με τους μη κοινοτικούς, δύσκολα θα συνεχίσει στην ομάδα. Μέσα στις επιλογές του Μάρκο Σίλβα, άλλωστε, υπάρχουν και ορισμένες περιπτώσεις παικτών από τη Λατινική Αμερική, οι οποίοι δεν είναι κάτοχοι κοινοτικού διαβατηρίου. Στο υπάρχον ρόστερ, πλην του Σαλίνο, θέση ξένου καταλαμβάνουν οι Ιντέγε, Σεμπά, Πουλίδο και Πάρντο.

Το τσεκάρισμα των δανεικών

Αν χρειαστεί για να ανοίξει χώρος μπορεί να τεθεί θέμα δανεισμού του Σεμπά σε άλλη ομάδα της Ευρώπης ή την πατρίδας του, αλλά είναι πολύ πρόωρο για να ειπωθεί κάτι συγκεκριμένο στην παρούσα φάση. Πολλή κουβέντα έχει γίνει για τους δανεικούς κι εδώ πολλά θα εξαρτηθούν από το τι θα συμβεί στην Αυστρία.

Εκεί, το βασικό στάδιο της προετοιμασίας αναμένεται να ακολουθήσουν αρκετοί από τους παίκτες που παίζουν τώρα με ενοίκιο σε άλλες ομάδες. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι Μπέρτος, Γούτας, Μπεν, Μανιάτης, Γιαννιώτας, ενώ είναι πιθανό να συμβεί κάτι ανάλογο και με τους Αυλωνίτη, Μαρτίνες, Τζανδάρη, ανάλογα και με τις προτάσεις που θα υπάρξουν…

Από ‘κει και πέρα, είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν προτάσεις για μεταγραφή από συλλόγους του εξωτερικού με τα μάτια στραμμένα κυρίως σε Μαζουακού, Ομάρ, Κασάμι, Ρομπέρτο. Πρόθεση διοίκησης και προπονητή είναι από τους βασικούς να μην αποχωρήσει κανείς πριν από την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης για τους ομίλους του UCL, σε περίπτωση που οι πρωταθλητές συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία μετά από χρόνια.

Οι όποιες κινήσεις για τους διαδόχους, λοιπόν, θα μας απασχολήσουν τον Αύγουστο, αλλά η σχετική προεργασία θα γίνει πολύ πιο γρήγορα. Από σήμερα, πάντως, που η ομάδα επιστρέφει στις προπονήσεις ο Μάρκο Σίλβα καλείται να κρατήσει την ομάδα σε εγρήγορση, καθώς είναι πολλές οι πιθανότητες το Κύπελλο να συνεχιστεί και υπάρχει μπροστά ένας τελικός στον οποίο ο Ολυμπιακός οφείλει να σταθεί στο ύψος του και να κατακτήσει –για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά- το νταμπλ. Αν, μάλιστα, αντίπαλος είναι η ΑΕΚ υπάρχουν και ανοικτοί λογαριασμοί από το πρωτάθλημα, άρα κι αυξημένο το κίνητρο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μαρινάκης: "Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο μέλλον για όλους"

Photo Credits: Action Images

News 24/7

24MEDIA NETWORK