O "Μπούχα", ο Γιαννιώτας και το πλάνο με τους Έλληνες

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος αναλύει το πλάνο του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε Έλληνες ποδοσφαιριστές.

O "Μπούχα", ο Γιαννιώτας και το πλάνο με τους Έλληνες

Δεν ξέρω πόσοι το έχουν παρατηρήσει, ωστόσο, όλα δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός της επόμενης σεζόν θα είναι περισσότερο Έλληνας από την προηγούμενη. Αυτή τουλάχιστον είναι η κατεύθυνση που έχουν χαράξει διοίκηση και τεχνική ηγεσία, αν κρίνουμε από μια σειρά κινήσεων που έγιναν ήδη ή δρομολογήθηκαν για τη συνέχεια.

Νέος... ελληνικός Ολυμπιακός

Πέρα από το αυτονόητο, δηλαδή την προσθήκη –τουλάχιστον- τεσσάρων παικτών που είχαν δοθεί δανεικοί στη διάρκεια του β’ γύρου στο περσινό πρωτάθλημα (Μανιάτης, Γιαννιώτας, Μπέρτος, Γούτας), οι οποίοι θα ακολουθήσουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, υπάρχουν κι άλλοι οιωνοί που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο νέος Ολυμπιακός θα είναι περισσότερο Έλληνας.

Το πρώτο και σημαντικότερο αφορά την πρόθεση του Μάρκο Σίλβα να δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στον Ανδρέα Μπουχαλάκη. Ο Πορτογάλος κόουτς, ο οποίος έχει κατηγορηθεί πως δεν εμπιστεύεται ιδιαίτερα το ντόπιο στοιχείο, όχι μόνο εισηγήθηκε την πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του, μαζί με την αναμενόμενη επέκταση του MVP Κώστα Φορτούνη, αλλά τον έχει στο μυαλό του ως βασική επιλογή.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένας από τους λόγους που ο κόουτς δεν ενθουσιάστηκε πέρυσι στο άκουσμα της απόκτησης του Καμπιάσο ήταν η "αδυναμία" του στον 22χρονο Έλληνα χαφ. Θεωρεί πολύ μοντέρνο παίκτη τον "Μπούχα" κι αν δεν είχε τον τραυματισμό που τον κράτησε εκτός δράσης για μεγάλο διάστημα, θα τον βλέπαμε πολύ συχνότερα. Κάτι που αναμένεται να συμβεί στη διάρκεια της επόμενης σεζόν.

ΕΥΝΟΗΜΕΝΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ

Πιο ευνοϊκές φαίνεται ότι θα είναι οι συνθήκες και για τον Γιάννη Γιαννιώτα, ο οποίος στο διάστημα του πρώτου γύρου στο Ρέντη έπαιξε μόλις σε ένα ματς πρωταθλήματος (με τον Πλατανιά) και σε αυτό ως αλλαγή. Μετά το θετικό πέρασμά του από την Κύπρο όχι απλά εξασφάλισε μια θέση στην ομάδα της επόμενης σεζόν, αλλά και περισσότερο αγωνιστικό χρόνο τουλάχιστον στο ξεκίνημα…

Ο -δανεικός από την Πόρτο- Ερνάνι επέστρεψε στη βάση του. Ο Ντουρμάζ έχει υποχρεώσεις με την Εθνική Σουηδίας και θα χάσει ένα μεγάλο μέρος της προετοιμασίας. Το συμβόλαιο του Φουστέρ δεν ανανεώθηκε, ενώ ο Σεμπά δεν υπολογίζεται ως βασική επιλογή. Ανεξάρτητα, λοιπόν, από τις αναζητήσεις για την απόκτηση εξτρέμ, ο Γιαννιώτας θα έχει τις ευκαιρίες του να δείξει ότι αξίζει καλύτερης μεταχείρισης στου Ρέντη.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μόλις προχθές ο 23χρονος άσος αγωνίστηκε και μάλιστα ως βασικός με τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο φιλικό με την Αυστραλία, κάτι που συνέβη και με τον Μανιάτη, ενώ στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης έπαιξε και ο Καπίνο (σ.σ. μπήκε στο 15’ ως αλλαγή του τραυματία Καρνέζη).

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ ΚΑΙ ΒΕΛΛΙΟΣ

Από ‘κει και πέρα, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν κίνηση για να κάνουν δικό τους τον Τάσο Μπακασέτα του Πανιωνίου, έστω κι αν υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο να συνεχίσει ως δανεικός στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, ενώ δεν έχει εγκαταλειφθεί η ιδέα απόκτησης του Απόστολου Βέλλιου, παρά τον έντονο ανταγωνισμό.

Οι αρμόδιοι του συλλόγου έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα πρέπει να ενισχυθεί το εγχώριο στοιχείο στην ομάδα για μια σειρά από πολύ συγκεκριμένους λόγους και ανεξάρτητα με τις όποιες προσθήκες θα υπάρξουν από το εξωτερικό.

Σε αυτή την προοπτική δεν είναι αρνητικός και ο Μάρκο Σίλβα, ανεξάρτητα από τις περσινές του επιλογές. Μπορεί στον Πορτογάλο κόουτς να μην αρέσουν κάποιοι παίκτες που αρέσουν σε πολλούς άλλους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πιστεύει σε αυτούς. Με πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Φορτούνη, ο οποίος με εκείνον στον πάγκο έκανε ονειρεμένη σεζόν και απογείωσε την καριέρα του.

ΟΠΟΙΟΣ ΨΑΧΝΕΙ ΒΡΙΣΚΕΙ

Όσο για τις υπόλοιπες μεταγραφικές αναζητήσεις είναι πλέον προφανές ότι ο Ολυμπιακός ψάχνει καλούς παίκτες για να κάνει ακόμη πιο ποιοτικό το ρόστερ του, όπως αναφέραμε και πριν από μερικές ημέρες. Ό,τι -πολύ καλό- κυκλοφορεί στην αγορά δεν αφήνει αδιάφορους τους πρωταθλητές Ελλάδας. Όπως λέει και η παροιμία "όποιος ψάχνει βρίσκει", εύκολα ή δύσκολα. Έχουμε καιρό μπροστά, άλλωστε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ανακοίνωση Ολυμπιακού για υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες

News 24/7

24MEDIA NETWORK