Ο Σίλβα, ο Μαρινάκης, ο Ιντέγε κι ο Ιμπίσεβιτς

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος αποκαλύπτει το παρασκήνιο της μεταγραφής του Μπράουν Ιντέγε στον Ολυμπιακό, του Νιγηριανού που έχει βάλει την υπογραφή του σε τρεις πολύ σημαντικές νίκες των "ερυθρολεύκων".

Ο Σίλβα, ο Μαρινάκης, ο Ιντέγε κι ο Ιμπίσεβιτς

Ο Μπράουν Ιντέγε, η τελευταία χρονικά και συνάμα πιο ακριβή μεταγραφή στη διάρκεια του καλοκαιριού αποδεικνύεται το απόλυτο φονικό όπλο για τον Ολυμπιακό σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Νιγηριανός στράικερ έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε τρεις πολύ σημαντικές νίκες των "ερυθρολεύκων" από το ξεκίνημα της σεζόν κι όπως λένε εκείνοι που τον γνωρίζουν καλύτερα ακόμη δεν έχει αρχίσει... Το Contra.gr αποκαλύπτει πως ήρθε στο λιμάνι ο 27χρονος διεθνής φορ κι όλο το παρασκήνιο, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το όνομα του Βόσνιου Ιμπίσεβιτς.

Ο 31χρονος επιθετικός, ο οποίος ήταν φευγάτος από τη Στουτγκάρδη και πλέον αγωνίζεται στη Χέρτα, είχε προταθεί στους Πειραιώτες πριν καν αποκτηθεί ο Ισλανδός Άλφρεντ Φινμπόγκασον. Οι πρωταθλητές, ωστόσο, επέλεξαν μεταξύ των δύο τον "Φίνμπο" για τον οποίο είχαν πολύ καλή εικόνα μιας και τον κυνήγησαν και πέρυσι, ενώ θεώρησαν ότι αποτελεί καλύτερη επένδυση, καθώς είναι και πέντε χρόνια μικρότερος.

Δεν αρκούσε ο Φινμπόγκασον

Ο Φινμπόγκασον αποκτήθηκε, λοιπόν, αλλά ο Μάρκο Σίλβα δεν χρειάστηκε περισσότερες από μερικές ημέρες για να καταλάβει ότι δεν είναι το στιλ του στράικερ που ταιριάζει στη φιλοσοφία του. Καλός εκτελεστής ο πρώην άσος της Χέρενφεν, ο οποίος ήρθε στο λιμάνι ως δανεικός από τ η Ρεάλ Σοσιεδάδ με οψιόν αγοράς για το φετινό καλοκαίρι, αλλά δεν κάνει τις δουλειές στο γήπεδο που θέλει ο Πορτογάλος κόουτς.

Δεν είναι τυχαίο ότι όπως ο προκάτοχός του, Βίτορ Περέιρα, έτσι και ο Μάρκο Σίλβα έδωσαν ευκαιρίες στον Αργεντινό Φράνκο Χάρα, ο οποίος δεν είχε ποιότητα, αλλά "σκοτωνόταν" για την ομάδα και έβγαζε τα συκώτια των αντίπαλων αμυντικών. Στην πρώτη μεταγραφική κουβέντα που έγινε, λοιπόν, μετά την απόκτηση του Φινμπόγκασον, ο 38χρονος τεχνικός ενημέρωσε ότι θέλει ένα άλλο στιλ επιθετικού κι έριξε στο τραπέζι το όνομα του Ιντέγε με εναλλακτική λύση τον Βίκτορ Ανιτσέμπε, συμπαίκτη και συμπατριώτη του Μπράουν, στη Γουέστ Μπρομ.

Είναι γεγονός ότι η διοίκηση του Ολυμπιακού από την πρώτη στιγμή που έγινε η εισήγηση του Σίλβα προσπάθησε να του κάνει το χατίρι. Ο σύλλογος της Premier League, ωστόσο, παρότι ο Ιντέγε δεν ήταν στις βασικές επιλογές της τεχνικής ηγεσίας (σ.σ. δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις κι έκλεισε τη σεζόν 14/15 με 24 συμμετοχές και 4 γκολ), είχε κοστολογηθεί με ένα ποσό γύρω στα 6 εκατομμύρια. Μπορεί το ποσό αυτό να ακούγεται μεγάλο για την Ελλάδα, ωστόσο, για τις ομάδες της Premier League είναι μηδαμινό. Λίγες μέρες πριν έρθει ο Ιντέγε στην Ελλάδα, η WBA αγόρασε έναν Άγγλο στόπερ 17 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για τον Νιγηριανό είχε δαπανήσει 7.500.000.

"Ελάτε να με αγοράσετε"

Το κομβικό σημείο της υπόθεσης, το οποίο ανέβασε και το δείκτη της δυσκολίας ήταν πως ούτε η WBA ούτε ο ίδιος ο Ιντέγε δέχθηκαν να συζητήσουν το ενδεχόμενο δανεισμού που θα έκανε πιο εύκολο το deal. "Αν με θέλετε ελάτε να με αγοράσετε. Δανεικός δεν θέλω να έρθω" διεμήνυσε ο ίδιος ο Ιντέγε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ίδιο τον Μάρκο Σίλβα, ο οποίος τον είχε για ένα διάστημα υπό στενό... μαρκάρισμα.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, το ποσό αποθάρρυνε αρκετό κόσμο στην Πλατεία Αλεξάνδρας κι έτσι η υπόθεση μπήκε προσωρινά στο συρτάρι, μαζί με εκείνη του Ερνάνι για τους ίδιους πάνω-κάτω λόγους. Όλα άλλαξαν το τελευταίο τριήμερο των μεταγραφών κι ενώ είχαν προηγηθεί δύο παιχνίδια πρωταθλήματος. Με τον Πανιώνιο στο Φάληρο και τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ.

Σε εκείνα τα δύο ματς η έλλειψη ενός επιθετικού στο στιλ που θέλει ο προπονητής έγινε εμφανής ακόμη κι από εκείνους που θεωρούσαν ότι η ομάδα είναι πλήρης σε όλες τις γραμμές (σ.σ. μην ξεχνάμε ότι για την επίθεση υπάρχει και ο Μεξικανός διεθνής Άλαν Πουλίδο. για την απόκτηση του οποίου φτάσαμε μέχρι το CAS).

Το πήρε πάνω του ο Μαρινάκης

Εκείνες τις μέρες ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρισκόταν στο Λονδίνο, αλλά σε διαδοχικές επαφές που είχε με τους συνεργάτες του στον Πειραιά, πείσθηκε ότι πρέπει να κινηθεί όχι μόνο γρήγορα, αλλά και με διάθεση για νέες επενδύσεις. Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έκανε τη συγκεκριμένη μεταγραφή μόνος του, καθώς κανόνισε ραντεβού με τον μάνατζερ του Ιντέγε και παράλληλα έδωσε εντολή στον στενό του συνεργάτη Γιάννη Βρέντζο να αυξήσει την προσφορά προς τη WBA, με τους Άγγλους να ρίχνουν τις απαιτήσεις τους στα 5,5, εκατ. ευρώ, τα οποία, όμως, απαίτησαν μετρητά κι έτσι έγινε!

Έχει σημασία ότι εκείνες τις ημέρες τέθηκε εκ νέου στα υπόψη του Ολυμπιακού το όνομα του Ιμπίσεβιτς, με την υποσημείωση ότι "θα κλείσει άμεσα. Αν σας ενδιαφέρει πρέπει να κινηθείτε άμεσα". Μάλιστα, πολλοί πίστεψαν -εντός της ομάδας- ότι αν δεν αποκτηθεί, θα καταλήξει στην ΑΕΚ που τον πρέσαρε εκείνο το διάστημα μέσω του Μιλοβάνοβιτς!

Ακόμη και τότε, όμως, παρότι υπήρχε κίνδυνος να γίνει ζημιά στο επικοινωνιακό σκέλος και να παρουσιαστεί πιθανή απόκτηση του Βόσνιου ως "νίκη" του Μελισσανίδη επί του Μαρινάκη, ο πρόεδρος των "ερυθρολεύκων" άκουσε τον Σίλβα. Δέχθηκε μία ακόμη εισήγησή του. Πλήρωσε το βάρος του Ιντέγε σε χρυσάφι και πλέον άπαντες απολαμβάνουν τις γκολάρες του ασταμάτητου Μπράουν με την ερυθρόλευκη φανέλα. Όχι σε ματσάκια της σειράς, αλλά σε αγώνες που θα μείνουν για καιρό χαραγμένοι στη μνήμη. Για να επιβεβαιωθεί μία ακόμη φορά η φράση "ό,τι πληρώνεις, παίρνεις"...

Παράλληλα έκλεισε και η μεταγραφή του Ερνάνι για να μην μείνει παραπονεμένος ο κόουτς ούτε σε αυτό το σκέλος. Κι εδώ ο Μαρινάκης το πήρε πάνω του, καθώς οι περισσότεροι εντός της ομάδας θεωρούσαν δεδομένο ότι ο Πορτογάλος ζογκλέρ θα μείνει στην Πόρτο. Κι επειδή ο Σίλβα έχει τον τρόπο, όλα δείχνουν πως και ο Ερνάνι σύντομα θα είναι έτοιμος να αποδείξει τους λόγους για τους οποίους ο κόουτς του Ολυμπιακού επέμενε τόσο πολύ στην απόκτησή του...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σχόλιο Τσάρλυ: Ιντέγε: Μυρίζει το λάθος, επιτίθεται και σε σκοτώνει

Σχόλιο Θέμη Καίσαρη: Μια νίκη πιο μεγάλη απ' αυτήν του Λονδίνου

Σχόλιο Διονύση Βερβελέ: Θρύλος από… computer!

News 24/7

24MEDIA NETWORK