Ο Σίλβα στις Βρυξέλλες θέλει ό,τι και ο... Μίτσελ όχι με τον ίδιο τρόπο!

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος θυμάται το προ δύο ετών παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες και εξηγεί γιατί ο Σίλβα θέλει να κάνει ό,τι και ο Μίτσελ, με εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Ο Σίλβα στις Βρυξέλλες θέλει ό,τι και ο... Μίτσελ όχι με τον ίδιο τρόπο!

Ήταν 2 Οκτώβρη του 2013 την τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν στις Βρυξέλλες Άντερλεχτ και Ολυμπιακός. Σε εκείνη την αναμέτρηση παρότι έπεσαν κορμιά το αποτέλεσμα για τους πρωταθλητές Ελλάδας ήταν ιδανικό. Είχαν επιβληθεί 0-3 με ισάριθμα γκολ του Κώστα Μήτρογλου και κατέκτησαν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στον όμιλο του Champions League.

Αγώνας ροντέο

Όσοι φέρνουν ακόμη στο μυαλό τους εκείνο το παιχνίδι θα θυμούνται ασφαλώς ότι η ομάδα του Μίτσελ είχε πέσει από την Ακρόπολη και είχε βρει πορτοφόλι με τον πρώτο αριθμό του Τζόκερ! Η αναμέτρηση είχε εξελιχθεί σε… ρουλέτα. Η μπάλα ανεβοκατέβαινε λες και δεν υπήρχε μεσαία γραμμή. Οι Βέλγοι είχαν δημιουργήσει διαδοχικές ευκαιρίες ιδιαίτερα στα πρώτα λεπτά, με τον Σέρβο Μίτροβιτς (νυν της Νιούκαστλ) να χάνει ακόμη και πέναλτι μπροστά στον Ρομπέρτο που πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του.

Σε έναν αγώνα-ροντέο, λοιπόν, οι "ερυθρόλευκοι", με τη βοήθεια και της τύχης, κράτησαν ανέπαφη την εστία τους, έβαλαν τρία γκολ στην κόντρα και πανηγύρισαν ένα σπουδαίο "διπλό" στο "Κονστάντ Βάντεν Στοκ". Σε εκείνο το παιχνίδι, μάλιστα, ο Μίτσελ είχε σώσει και το κεφάλι του, αφού σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος θα δρομολογούνταν άμεσα διαδικασίες για την απομάκρυνσή του από τον "κόκκινο" πάγκο.

Είναι προφανές ότι ο Μάρκο Σίλβα θέλει να οδηγήσει την ομάδα του σε ανάλογη επιτυχία μεθαύριο βράδυ στο ίδιο γήπεδο, αλλά με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Σε καμία περίπτωση δεν θέλει να χαθεί ο έλεγχος στον αγώνα, να πάει στο "όσα βάλουμε όσα φάμε", παρότι κάτι τέτοιο θα επιδιώξουν ξανά οι γηπεδούχοι.

Δεν έχει αλλάξει ο τρόπος παιχνιδιού της Άντερλεχτ

Μπορεί να έχουν περάσει γύρω στα 2,5 χρόνια από εκείνο το παιχνίδι, αλλά στον τρόπο παιχνιδιού της Άντερλεχτ δεν έχουν αλλάξει πολλά. Οι Βέλγοι εξακολουθούν να παίζουν επιθετικά, να έχουν καλογυμνασμένη ομάδα, με παίκτες τεχνίτες και δυνατούς που δεν σταματούν την προσπάθεια μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ομάδα ρυθμού παραμένει με τον Αλβανό Χάσι στο τιμόνι, η οποία "βλέπει" περισσότερο την αντίπαλη εστία κι όχι τόσο τη δική της.

Με την πολύτιμη συμβολή του Λούκα Μιλιβόγεβιτς, ο οποίος τότε ήταν στο αντίπαλο στρατόπεδο, εκείνο των Βέλγων, ο Πορτογάλος κόουτς του Ολυμπιακού έχει καταστρώσει το πλάνο δράσης του εδώ και μέρες. Το μόνο που αλλάζει στο σχεδιασμό αφορά την απουσία του Φελίπε Πάρντο, τη θέση του οποίου αναμένεται να πάρει ο Σεμπά, χωρίς, όμως, να αποκλείεται και η παρουσία του Τσόρι στην ενδεκάδα μαζί με τον Φορτούνη. Σε μια τέτοια περίπτωση θα μείνει εκτός αρχικού σχήματος ο Τζίμι Ντουρμάζ

Ο Σίλβα ξέρει καλά ότι η Άντερλεχτ θα μπει επιθετικά στο γήπεδο, θα κοιτάξει να πιέσει, να τρέξει, να κυνηγήσει τον Ολυμπιακό με σκοπό να τον αιφνιδιάσει. Κόντρα σε αυτές τις προθέσεις των γηπεδούχων, ο κόουτς των πρωταθλητών Ελλάδας ζητάει από τους παίκτες του πειθαρχία, απόλυτη συγκέντρωση, προσήλωση στα αμυντικά καθήκοντα και εξυπνάδα στην αντεπίθεση.

Θεωρεί δεδομένο ότι οι Βέλγοι θα παίξουν ανοικτά από το πρώτο λεπτό κι ότι θα αφήσουν κενούς διαδρόμους προς την εστία τους. Για να συμβεί κάτι τέτοιο, όμως, θα χρειαστεί προηγουμένως ο Ολυμπιακός να μη δώσει δικαιώματα. Να μην παρασυρθεί από τον τρελό ρυθμό των γηπεδούχων, να τους κρατήσει μακριά από την περιοχή του και να τους χτυπήσει στην κόντρα.

Πίστη για σκορ πρόκρισης

Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι όλοι -μα όλοι- στο Ρέντη πιστεύουν πως αυτή η πρόκριση μπορεί να κριθεί από το πρώτο παιχνίδι. Το έχουν δεδομένο ότι η Άντερλεχτ είναι ανοιχτό βιβλίο και πως μπορούν να φύγουν από τις Βρυξέλλες με σκορ πρόκρισης, ώστε να μετατρέψουν τη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας σε τυπική διαδικασία.

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός γνώρισε και αποκλεισμούς τα τελευταία χρόνια στην ίδια διοργάνωση κόντρα σε υποδεέστερους θεωρητικά αντιπάλους. Ακόμη και πέρυσι κόντρα στη μετέπειτα φιναλίστ της διοργάνωσης Ντνίπρο, οι "ερυθρόλευκοι" θα μπορούσαν να προκριθούν αν δεν είχαν δεχθεί αστεία γκολ στο πρώτο παιχνίδι, ενώ είχαν και σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία (σ.σ. ακυρώθηκε γκολ του Μήτρογλου). Ακόμη και στη ρεβάνς, όμως, έχασαν ευκαιρίες να ανατρέψουν το 2-0 του πρώτου αγώνα, κυρίως λόγω δικών τους λαθών.

Με άλλα λόγια, δεν έχουν άδικο όσοι συγκρίνουν τις αναμετρήσεις που έρχονται με εκείνες κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ για το Champions League. Κάπως έτσι πρέπει να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός τις δύο αναμετρήσεις με τους Βέλγους. Να περιμένει και να ψάξει τη μισή ευκαιρία στις Βρυξέλλες, να προσέξει και να βάλει τα γκολ που μπορεί στη ρεβάνς. Για να συμβεί αυτό, όμως, άπαντες θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι και να μην ξεχνούν πως πολλά σε αυτές τις αναμετρήσεις κρίνονται στις λεπτομέρειες…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ένα άγαλμα για τον τεράστιο Ρομπέρτο!

News 24/7

24MEDIA NETWORK