Οι αλλαγές του Σίλβα και η αναζήτηση ενός ηγέτη

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για την πρώτη απώλεια του Ολυμπιακού κόντρα στον Πλατανιά, τις αλλαγές του Μάρκο Σίλβα, αλλά και τον αμυντικό κλάσης που χρειάζονται οι "ερυθρόλευκοι".

Οι αλλαγές του Σίλβα και η αναζήτηση ενός ηγέτη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μάρκο Σίλβα δεν ανήκει στην κατηγορία των προπονητών που κάθονται φρόνιμα. Μπορεί να μην του αρέσουν οι πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα και να είναι ξεκάθαρος στο τι του αρέσει και τι όχι, αλλά όταν κάτι δεν του αρέσει έχει και την αποφασιστικότητα και την τόλμη να το διαφοροποιήσει άμεσα.

Είπε πολλά ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού μετά από τον αγώνα με τον Πλατανιά. Το πρώτο παιχνίδι, στο οποίο η ομάδα του δεν κατάφερε να νικήσει φέτος στο πρωτάθλημα. Το φοβερό της υπόθεσης είναι ότι η ομάδα του Γιώργου Παράσχου είναι η μοναδική στην Ελλάδα που έχει φρενάρει δύο φορές τον Ολυμπιακό. Και στο Κύπελλο και στο πρωτάθλημα κατάφερε να προηγηθεί και να βγάλει τα συκώτια των "ερυθρολεύκων".

H αδυναμία του φετινού Ολυμπιακού

Αν μπορεί να εντοπίσει κανείς μια αδυναμία στη φετινή ομάδα του Ολυμπιακού αυτή εστιάζεται στη διάσπαση καλά οργανωμένων αντιπάλων.

Εκεί ψάχνει ο Μάρκο Σίλβα το αντίδοτο. Κι επειδή στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό στο Φάληρο είδε την ομάδα του –την ίδια ενδεκάδα- να αποδίδει αυτό που πρέπει, όχι απλά το επισήμανε, αλλά επέλεξε χθες να ξεκινήσει και τους ίδιους "11".

Έξω ο Ομάρ, έξω ο Μποτία, έξω ο Κασάμι, έξω ο Φορτούνης. Το συνηθίζει να επιβραβεύει τους παίκτες που κάνουν σωστά τη δουλειά και δεν το έκανε πρώτη φορά χθες, άσχετα αν το αποτέλεσμα δεν τον δικαίωσε. Το ίδιο έκανε και στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, αμέσως μετά από το διπλό στο Λονδίνο, το ίδιο θα ξανακάνει και… μεθαύριο αν θεωρήσει ότι οι παίκτες του το αξίζουν.

Δεν κολλάει να κάνει αλλαγές

Δεν κολλάει να ακολουθήσει το δόγμα ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, όπως δεν κολλάει και να τα αλλάξει όλα ή σχεδόν όλα, στην πρώτη στραβή. Η χθεσινή ισοπαλία είναι σίγουρο πως πιο πολύ απ’ όλους πείραξε τον 38χρονο τεχνικό, έστω κι αν ύψωσε ασπίδα προς τους παίκτες του λέγοντας ότι προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις.

Ένας προπονητής που δεν το έχει σε τίποτα να αφήσει στον πάγκο τον καλύτερό παίκτη του, όπως είναι ο φετινός Φορτούνης, επειδή τον είδε χαλαρό σε κάποιες προπονήσεις ή ελαφρώς ξενερωμένο επειδή άλλαξε θέση για να χωρέσει και ο Τσόρι, είναι βέβαιο ότι θα αξιοποιήσει στην επόμενη μέρα όσα (δεν) έγιναν χθες στα Περιβόλια.

Κάποιοι από τους βασικούς που κάθισαν στον πάγκο θα επιστρέψουν στην πρώτη γραμμή. Κάποιοι άλλοι θα πάρουν τη θέση τους στον πάγκο. Τι κι αν το πρωτάθλημα έχει κριθεί προ πολλού. Τι κι αν η διαφορά είναι στους 16 πόντους, με τη δεύτερη ΑΕΚ να έχει μαζέψει τα 2/3 των βαθμών του Ολυμπιακού (52 έναντι 36).

Ένας προπονητής με κίνητρα και φιλοδοξίες όπως ο Μάρκο Σίλβα θα την ανακατέψει ξανά την κατσαρόλα, καθώς πλησιάζουν και τα δύο παιχνίδια τουEuropaμε την Άντερλεχτ, ενώ προηγούνται και οι συναντήσεις με τον Αστέρα για το Κύπελλο. Λογικό είναι να συμβαίνει κάτι τέτοιο από τη στιγμή που μέσα από τις επιτυχίες του Ολυμπιακού ανεβάζει και τις δικές του μετοχές στο διεθνές ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Όταν έχεις διαγράψει τέτοια πορεία στον Πειραιά και βρίσκεσαι στο στόχαστρο συλλόγων όπως η Πόρτο ο εφησυχασμός απλά απαγορεύεται.

Αμυντικός κλάσης και επιθετικός

Από την άλλη πλευρά, επειδή μέσα από την πορεία των αγώνων κάποια πράγματα φαίνονται, η διοίκηση σε συνεργασία με τον προπονητή θα πρέπει από τώρα να ασχοληθούν σοβαρά με έναν κεντρικό αμυντικό κλάσης, ο οποίος θα κληθεί να παίξει ηγετικό ρόλο στην τετράδα μπροστά από τον Ρομπέρτο, αλλά κι έναν επιθετικό ολκής για να μοιραστεί το χρόνο μαζί με τον Ιντέγε. Ο Πουλίδο είναι μια επένδυση που πρέπει να αποδώσει, αλλά χρειάζεται κι ένας ακόμη στράικερ που θα μπορεί να κάνει τη διαφορά όταν ο Νιγηριανός είναι μπλοκαρισμένος.

Όπως χθες στα Περιβόλια που έκανε ένα από τα χειρότερά του παιχνίδια στο διάστημα που φορά την ερυθρόλευκη φανέλα. Και ποιος ξέρει… Μέχρι το τέλος του μήνα που ολοκληρώνεται η μεταγραφική περίοδος όλο και κάτι φρέσκο κι ελκυστικό μπορεί να προκύψει. Τόσος κόσμος έφυγε, ή είναι στην πόρτα της εξόδου. Ας έρθει άλλος ένας είτε στην άμυνα είτε στην επίθεση, αλλά πραγματικά καλός. Έτοιμος να δώσει το κάτι παραπάνω όταν αυτό είναι απαραίτητο. Εχθρός του καλού, άλλωστε, είναι το καλύτερο κι αυτό δεν αλλάζει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πλατανιάς - Ολυμπιακός 1-1

Δεν αρκούσαν ούτε ξεσπάσματα ούτε Φορτούνης

News 24/7

24MEDIA NETWORK