Ρομπέρτο, μην ξεχνάς

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος δεν παρασύρεται από την αποχώρηση του Ρομπέρτο και τον καλεί να ξανασκεφτεί την απόφαση, η οποία μπορεί να θέσει την καριέρα του σε κίνδυνο.

Ρομπέρτο, μην ξεχνάς
Ρομπέρτο-Ολυμπιακός ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αποτελεί κοινό μυστικό σε Ρέντη και Πλατεία Αλεξάνδρας ότι ο τελικός του Κυπέλλου ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Ρομπέρτο με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Η επιθυμία του Ισπανού τερματοφύλακα να αποχωρήσει, άλλωστε, δεν έγινε γνωστή τις τελευταίες μέρες, αλλά είχε διαφανεί εδώ και μήνες. Κάποιοι το πάνε ακόμη πιο μακριά και πιστεύουν ότι η απόδοσή του, από ένα σημείο και μετά, "φώναζε" πως δεν... μένει πια εδώ! Ίσως έχουν δίκιο, μιας και ο σπουδαίος αυτός πορτιέρε στη διάρκεια της σεζόν έκανε λάθη που δεν μας είχε συνηθίσει...

Στη διάρκεια της χθεσινής -εφ’ όλης της ύλης- τοποθέτησης στον αέρα του Sport24 Radio 103,3, ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κώστας Καραπαπάς, ξεκαθάρισε πως το αν θα συνεχίσει ή θα φύγει ο Ρομπέρτο εξαρτάται από τις δικές του επιθυμίες και αποφάσεις. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και πέρυσι έγινε παιχνίδι με ομάδες του εξωτερικού, αλλά πρόταση που να καλύπτει τις απαιτήσεις συλλόγου και παίκτη δεν ήρθε, άρα επέλεξε να συνεχίσει για μία ακόμη χρονιά.

Τώρα, ο Μαδριλένος γκολκίπερ δείχνει με τη συμπεριφορά του ότι είναι αποφασισμένος να αλλάξει φανέλα, να επιστρέψει στην Primera Division, έστω και σε ομάδα με χαμηλότερο "ταβάνι" (σ.σ. έχουν δείξει ενδιαφέρον Εσπανιόλ, Βιγιαρεάλ, Αλαβές) και να βρεθεί κοντά στα αγαπημένα πρόσωπά του. Όπου "αγαπημένα πρόσωπα", βάλτε τα δύο παιδιά του, επειδή με την πρώην σύζυγό, την εκρηκτική Μάρτα, έχουν περιορίσει ακόμη και τις "διπλωματικές" σχέσεις.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΚΑΣΕ ΤΟΥ

Πολλά περιθώρια για να μείνει, έστω έναν ακόμη χρόνο στον Πειραιά, δεν αφήνει με τη γενικότερη στάση του. Αντίθετα, "πιέζει" όσο περνάει από το χέρι του για να μετακινηθεί μια ώρα αρχύτερα. Ο Ολυμπιακός έχει μειώσει ήδη τις απαιτήσεις του για να του κάνει το χατίρι και το μόνο που απομένει να μάθουμε είναι το πότε και το πού θα καταλήξει. Κάποιοι λένε, μάλιστα, ότι η σημαντικότερη εκκρεμότητα που πρέπει να τακτοποιηθεί, δεν αφορά τα χρήματα που θα εισπράξουν οι "ερυθρόλευκοι", αλλά τα χρήματα που θα εισπράξει ο ίδιος!

Ο Ρομπέρτο για όσους δεν το γνωρίζουν, από τότε που έγινε μόνιμος κάτοικος Πειραιά, με την ΠΑΕ να αγοράζει τα δικαιώματά του από την Ατλέτικο Μαδρίτης, παίρνει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο, χρήματα τα οποία δυσκολεύεται πολύ να βρει από τις ομάδες που τον θέλουν στην πατρίδα του, ακόμη και κατά προσέγγιση.

ΞΕΧΝΑ ΟΤΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Και κάπου εδώ, κατά την ταπεινή μου άποψη, έχει κάνει το μεγάλο λάθος. Ο Ισπανός δεν φαίνεται να έχει μετρήσει καλά την παρουσία του στον Πειραιά όλα αυτά τα χρόνια. Ξεχνά ορισμένα πολύ σημαντικά πράγματα. Ξεχνά ότι εδώ κατάφερε να κερδίσει στο σεβασμό όχι μόνο των φίλων του Ολυμπιακού, αλλά κι άλλων –μεγάλων- ομάδων. Κατάφερε να τον χειροκροτούν ακόμη και σε έδρες-καμίνια όπως η Τούμπα.

Ξεχνά, επίσης, ότι πριν βρει την Ιθάκη του στο μεγάλο λιμάνι με τα ερυθρόλευκα χρώματα, πέρασε πολύ δύσκολα κι έφτασε στο σημείο να γίνει ακόμη και... ανέκδοτο, εξαιτίας κάποιων λαθών του, στο "Βιθέντε Καλντερόν" με τη φανέλα των "ροχιμπλάνκος", αλλά και στην Πορτογαλία όταν φόρεσε την εμφάνιση της Μπενφίκα.

Ο Ρομπέρτο τα ξεχνά όλα αυτά και βάζει την καριέρα του σε κίνδυνο με την "επίσημη" δικαιολογία από πλευράς του ότι θέλει να βρίσκεται κοντά στα παιδιά του. Όσοι είμαστε γονείς, άλλωστε, ξέρουμε καλά τι σημαίνει να μένει κανείς μακριά από τα "βλαστάρια" του και για τόσο μεγάλο διάστημα. Το να ρισκάρεις τη συνέχεια της καριέρας σου, ωστόσο, με μια επιλογή που εμπεριέχει κίνδυνο και να μπαίνεις πάλι στην –επαγγελματική- περιπέτεια, μπορεί να κάνει κακό σε πολλά επίπεδα. Όχι μόνο σε ένα...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ Ο ΚΑΠΙΝΟ

Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, συνειδητοποίησα ότι ο εξαιρετικός αυτός τερματοφύλακας (σ.σ. ο καλύτερος που έχω δει κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού εδώ και 30 χρόνια) θα φύγει, τη νύχτα της φιέστας για την κατάκτηση του τίτλου. Στο περιθώριο του πάρτι, υπήρχε κόσμος επώνυμος και ανώνυμος που τον πλησίασε και του ζητούσε να μείνει. Εκείνος αντί απάντησης προτιμούσε να κοιτάζει το κενό. Παγωμένος και ανέκφραστος.

Τη ζωή μας την καθορίζουν οι επιλογές μας. Κι ο Ρομπέρτο έχει κάνει τις δικές του. Όσο δύσκολο κι αν είναι, ο Ολυμπιακός θα τον βρει τον δρόμο του και τον αντικαταστάτη. Μένει πίσω ο πολύ ταλαντούχος Στέφανος Καπίνο, θα έρθει κι ένας ακόμη (μάλλον ξένος) για να εντείνει τον ανταγωνισμό προς την ενδεκάδα.

Καλό θα ήταν ο Ισπανός να το πάρει... αλλιώς (σε τελική ανάλυση μπορεί να φέρει τα παιδιά του εδώ από το να πάει ο ίδιος εκεί, ούτε ο πρώτος θα είναι ούτε ο τελευταίος), αλλά οι εξελίξεις μάλλον έχουν δρομολογηθεί. Ο χωρισμός, δεν προκαλεί ευχάριστα συναισθήματα, αλλά η ζωή συνεχίζεται και ο καθένας παίρνει τελικά αυτό που του αξίζει. Ας ελπίσουμε να βρουν αυτό που ψάχνουν για την "επόμενη μέρα" και ο Ρομπέρτο και ο Ολυμπιακός...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΛΥΣΗ Ρομπέρτο: Τόσο τον πήρε ο Ολυμπιακός, τόσα παίρνει ο Ισπανός, τόσο θα πωληθεί

News 24/7

24MEDIA NETWORK