Τι θα αλλάξει ο Μίτσελ

O Σταύρος Γεωργακόπουλος σχολιάζει τις επόμενες κινήσεις του Ολυμπιακού ενόψει του αγώνα με τον Παναιτωλικό, εκτιμώντας ότι ο Μίτσελ θα χρησιμοποιήσει περισσότερους Έλληνες στο αρχικό σχήμα.

Τι θα αλλάξει ο Μίτσελ

Η τελευταία εβδομάδα των μεταγραφών που ανεβάζει το θερμόμετρο στα ύψη και τον Ολυμπιακό να κυνηγά δύο ακόμη σημαντικές προσθήκες του ρόστερ, ξεκίνησε με τον Μίτσελ να ανταποκρίνεται χαμογελώντας στην πρόκληση του Ιce Βucket Challenge...

Ήταν, βέβαιο, ότι ο πανέξυπνος και πάντα επικοινωνιακός προπονητής των "ερυθρολεύκων" θα ανταποκρινόταν στο παγκόσμιο κάλεσμα για την αντιμετώπιση της αμυοατροφικής πλευρικής σκλήρυνσης (ALS), την ώρα που περιμένει τα νεότερα για τον Μανωλά, τον Πουλίδο, καθώς και τον αντικαταστάτη του Ανδρέα Σάμαρη.

Ο διεθνής στόπερ, όπως όλα δείχνουν, θα γίνει μόνιμος κάτοικος Ρώμης, ο Μεξικανός επιθετικός περιμένει να μείνει αύριο κιόλας ελεύθερος από την Τίγκρες για να ρίξει άγκυρα στον Πειραιά, ενώ προχωρούν οι επαφές, προκειμένου να αποκτηθεί ο διάδοχος του νέου αποκτήματος της Μπενφίκα, με τους Σαντόμ (Παρί), Ντιόπ (Λεβάντε) να έχουν πάρει... σειρά, την ώρα που εξετάζονται και ορισμένες ακόμη λύσεις, ακόμη πιο γνωστές και ελκυστικές.

Τι θα αλλάξει ο Μίτσελ

Ο Μίτσελ, όμως, δεν ασχολείται με τις μεταγραφικές εξελίξεις από το πρωί μέχρι το βράδυ. Αυτό είναι δουλειά της διοίκησης και ο ίδιος απλά κάνει τις εισηγήσεις του. Βασικό του μέλημα είναι να βελτιώσει τα θετικά στοιχεία που είδε από την ομάδα του στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και παράλληλα να διορθώσει τα κακώς κείμενα.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Ισπανός κόουτς περιμένει πολλά περισσότερα από τους παίκτες που έχει τώρα στη διάθεσή του και αυτό προκύπτει όχι μόνο απ’ όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά από το νικηφόρο 3-1 επί της Νίκης Βόλου, αλλά και με όσα σχεδιάζει για το επόμενο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Από τον 51χρονο τεχνικό δεν πέρασαν απαρατήρητες ούτε οι... αρρυθμίες στο κέντρο της άμυνας, αλλά ούτε και η έλλειψη διάρκειας και φρεσκάδας που έγινε εμφανής στο μεγαλύτερο διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου. Από σήμερα κιόλας που το πρόγραμμα των πρωταθλητών περιλαμβάνει δύο προπονήσεις, είναι ξεκάθαρο ότι ξεκίνησε προσπάθεια για να δούμε κάτι πολύ καλύτερο το βράδυ του Σαββάτου.

Τι θα αλλάξει ο Μίτσελ

Κατ' αρχάς, ο Μίτσελ θέλει στο επόμενο επίσημο παιχνίδι του Ολυμπιακού να έχει περισσότερους Έλληνες και στην ενδεκάδα, αλλά και στον πάγκο. Όπως όλα δείχνουν, στην τριάδα του άξονα θα πάρει θέση ο υπαρχηγός Μανιάτης, ο οποίος εξέτισε την περσινή τιμωρία, ενώ υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο επιστροφής και του Χοσέ Χολέμπας, ο οποίος ανεβάζει στροφές μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν θα εμπιστευθεί στο αρχικό σχήμα τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, σε μια προσπάθεια να τονώσει την κλονισμένη αυτοπεποίθηση του αρχηγού, ο οποίος μόνο μέσα από επίσημα ματς θα παλέψει για να ξαναβρεί τον καλό του εαυτό ή θα διατηρήσει τον συμπατριώτη του Μποτία, ο τραυματισμός του οποίου δεν εμπνέει ανησυχία.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η παρθενική παρουσία στη 18άδα του νεοφερμένου Τζίμι Ντουρμάζ, ο οποίος θα προσδώσει επιπλέον ταχύτητα και φαντασία στο μεσοεπιθετικό σκέλος, καθώς και η δεύτερη παράσταση του Παραγουανού φορ Χόρχε Μπενίτες, ο οποίος στον αγώνα με τη Νίκη έδειξε πως θα χρειαστεί πίστωση χρόνου. Λογικό, αν σκεφτούμε ότι ήρθε πριν μερικές ημέρες από την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Τι θα αλλάξει ο Μίτσελ

Γενικότερα, το βάρος θα πέσει από εδώ και πέρα στη βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας συνολικά, στο γρήγορο transition, κυρίως από την επίθεση προς τα πίσω, αλλά και στη συνοχή της αμυντικής τετράδας που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, όχι μόνο λόγω έλλειψης ομοιογένειας, αλλά και λόγω πλημμελούς βοήθειας από τους μέσους.

Με άλλα λόγια, η τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού έχει δουλειά μπροστά της, καθώς είναι δεδομένο πως θα αλλάξουν πολλά σε σχέση με όσα είδαμε το βράδυ του Σαββάτου στο τερέν του "Καραϊσκάκη". Υλικό, ταλέντο και ποιότητα υπάρχει και... περισσεύει σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Δεν υπάρχει, όμως, η ανάλογη εμπειρία και η σωστή "χημεία'. Κάθε μέρα που περνάει, λοιπόν, είναι πολύτιμη σε αυτό το σκέλος, καθώς είμαστε πλέον 20 μέρες μακριά και από την πρεμιέρα του Champions League...

Διαβάστε ακόμη:

Tο Ice Bucket Challenge του Μίτσελ (VIDEO)

Κάκωση ο Αφελάι

Η παρακάμερα στο Ολυμπιακός-Νίκη Βόλου (VIDEO)

Ολυμπιακός - Νίκη Βόλου 3-1 (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK