"Ζεσταίνει" Καμπιάσο, περιμένει Ερνάνι και φορ

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τις τελευταίες "πινελιές" που θα μπουν από τη διοίκηση και τον Σίλβα στο "κάδρο" του φετινού Ολυμπιακού.

"Ζεσταίνει" Καμπιάσο, περιμένει Ερνάνι και φορ

Τις τελευταίες πινελιές στο κάδρο του νέου Ολυμπιακού ετοιμάζουν διοίκηση και Σίλβα. Μέσα στις επόμενες ημέρες ή ώρες ο Πορτογάλος τεχνικός έχει ενημερώσει τους αρμόδιους της ΠΑΕ ότι θα ενημερώσει για τις τελικές του αποφάσεις σχετικά με το ρόστερ. Κι επειδή έχει μαζευτεί πολύς λαός στου Ρέντη, η ετυμηγορία του Πορτογάλου τεχνικού αναμένεται να κρύβει εκπλήξεις…

Ας πάρουμε, όμως, τα δεδομένα με τη σειρά. Η τεχνική ηγεσία θα πρέπει -το αργότερο- στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να καταρτίσει τη λίστα του Champions League. Μέσα σε αυτήν θα βρίσκεται ο Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό. Ο ίδιος πιστεύει ότι μπορεί να προλάβει, αν όχι τον αγώνα της πρεμιέρας (15-16/9), κάποιους από τους επόμενους και ο κόουτς θα τον συμπεριλάβει στη λίστα, καθώς ο Μιλιβόγεβιτς είναι τιμωρημένος από πέρυσι και θα απουσιάσει από τα δύο πρώτα παιχνίδια.

Ο πιτσιρικάς κόφτης Ζντιέλαρ είναι ο πρώτος που θα μείνει εκτός, καθώς είναι ακόμη άπειρος για τα βαθιά νερά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ αντίθετα ο Φάνης Τζανδάρης έχει σοβαρές πιθανότητες να προλάβει το… τρένο της Ευρώπης, έστω κι αν μέχρι τώρα δεν έπεισε 100% τον Σίλβα. Μαζί με Καμπιάσο, Μπουχαλάκη και τους προαναφερθέντες θα αποτελέσουν τις πιθανές λύσεις για τη θέση του αμυντικού χαφ. Όπως καλά προσέξατε οι τρεις από τους πέντε είναι αριστεροπόδαροι.

Οι "κομμένοι" και τα "μετρημένα κουκιά"

Εκτός λίστας αναμένεται να μείνουν και οι νεαροί Κολοβός, Γιαννιώτας, παρότι έχουν πιθανότητες να παραμείνουν στο ρόστερ, περιμένοντας τις ευκαιρίες που θα τους δοθούν στη διάρκεια της σεζόν.

Ενδιαφέρον θα έχουν οι αποφάσεις του Σίλβα για τις υπόλοιπες θέσεις. Κι αν για τα άκρα της άμυνας είναι μετρημένα τα κουκιά δεν ισχύει το ίδιο για τις θέσεις των στόπερ. Εκεί θα συναντήσουμε στη λίστα για το… σεντόνι τους Ντα Κόστα, Σιόβα, Μποτία και τον νεαρό Βούρο, ενώ εκτός θα μείνουν ο Αυλωνίτης και ο Γούτας. Ο τελευταίος μετά τη μικροεπέμβαση που έκανε σε κοιλιακούς-προσαγωγούς θα μπει στον εντατικό ρυθμό των προπονήσεων μετά από περίπου ένα μήνα.

Θέμα Μαζουάκου για μεταγραφή στο εξωτερικό δύσκολα θα προκύψει, άρα για τα άκρα της άμυνας θα δηλωθεί κανονικά μαζί με τον Ομάρ για το δεξιό άκρο και τον Σαλίνο «μπακ απ» και στις δύο θέσεις για να παίξει όπου προκύψει ανάγκη. Σε ό,τι αφορά τον Αυλωνίτη δεν αποκλείεται λόγω πολυκοσμίας θα ζητήσει να πάει δανεικός, προκειμένου να βρει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής.

Η υπόθεση Ερνάνι

Σχετικά με τις υπόλοιπες θέσεις, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο παραχώρησης ενός εκ των Ντοσεβί, Ντουρμάζ μέχρι το τέλος του μήνα. Οι πιθανότητες θα γίνουν ακόμη περισσότερες αν υλοποιηθεί το σενάριο απόκτησης του Ερνάνι από την Πόρτο, όπως καιρό τώρα σας έχει ενημερώσει το Contra.gr. Ο Πορτογάλος εξτρέμ των «δράκων» δεν υπολογίζεται από τον προπονητή του, έρχεται κι άλλη μεταγραφή στη θέση του, ενώ η πρόταση του Ολυμπιακού παραμένει στο τραπέζι, αφού δεν… κατέβηκε ποτέ. Εξαρτάται από την Πόρτο αν θα την αποδεχθεί.

Στους εκλεκτούς για το Champions League θα είναι σίγουρα και οι Τσόρι, Φορτούνης, Φινμπόγκασον, Πάρντο, Σεμπά, ενώ υπάρχει ερωτηματικό δίπλα στα ονόματα των Πουλίδο και Χάρα. Αν αποκτηθεί ένας ακόμη στράικερ όπως έχει ζητήσει ο κόουτς τη νύφη θα πληρώσει ο Αργεντινός, ο οποίος είναι πιθανό ακόμη και να αποχωρήσει είτε με μεταγραφή, είτε με δανεισμό έστω κι αν είναι πλέον στενά τα χρονικά περιθώρια. Εκτός λίστας είναι πιθανό να μείνει -για πρώτη φορά- και ο έμπειρος Νταβίντ Φουστέρ, καθώς στις θέσεις που αγωνίζεται υπάρχει υπεραριθμία…

Και ο Κασάμι

Εκείνος που λογικά θα αποχωρήσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας είναι ο Παϊτίμ Κασάμι. Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου αναμένεται να επέλθει τελικά έστω και με ετήσιο δανεισμό, ο οποίος θα συνοδεύεται από οψιόν αγοράς. Αν δεν πουληθεί τελικά ο Ελβετός υπάρχει μια… χαραμάδα να μπει στη λίστα, ενώ αν πουληθεί υπάρχει αντίστοιχη χαραμάδα μήπως αποκτηθεί ένα ακόμη 8άρι ως εναλλακτική λύση.

Κι επειδή κάποια πράγματα πρέπει να μπαίνουν σε σειρά, καθώς πλησιάζει το πρώτο παιχνίδι του UCL (σ.σ. αύριο το απόγευμα θα γίνει η κλήρωση) ο Καμπιάσο θα πάρει σίγουρα χρόνο συμμετοχής στη Λιβαδειά, όπου μπορεί να τον δούμε ακόμη και βασικό, καθώς χρειάζεται αγωνιστικά λεπτά για να ρολάρει.

Υ.Γ.: Για την επίθεση ο Σίλβα θέλει έναν φορ περιοχής, πιο δυνατό και πιο ογκώδη από τον Φινμπόγκασον. Ένα «καθαρό» 9άρι, το οποίο θα μπορεί να μπει και στη μονομαχία για να τελειώσει μια φάση και θα έχει την ευχέρεια να σκοράρει και με το κεφάλι, τομέας που δεν διακρίνεται ο –κατά τα’ άλλα ικανότατος- Ισλανδός στράικερ. Ακούγεται ότι έχουν εντοπιστεί μια-δυο πολύ ενδιαφέρουσες περιπτώσεις για τη γραμμή, αλλά σε αλμυρή τιμή, όπως αλμυρή είναι και η τιμή του Βραζιλιάνου Ζόνας της Μπενφίκα, ο οποίος βρέθηκε στο «νούμερο ένα» της σχετικής λίστας, αλλά… Εναλλακτικά μπορεί να αξιοποιηθεί ως επιθετική λύση και ο Σεμπά, ιδιαίτερα αν πάρει σάρκα και οστά η –πολυαναμενόμενη- μεταγραφή του Ερνάνι.

Διαβάστε ακόμη:

Οριστικά στο γ' γκρουπ ο Ολυμπιακός, οι πιθανοί αντίπαλοι

Eπέστρεψε ο Μανιάτης

News 24/7

24MEDIA NETWORK